θόλοςΤο παρακάτω κείμενο δεν είναι λογοτεχνικό. Έχει αμείλικτους αριθμούς τεκμηριωμένους διεθνώς. Θάλεγα είναι μικρή επιστημονική μελέτη “θετικού επιστήμονα”. Οι αντιφάσεις στην επιστήμη εξωφρενικές. Κατήντησε το ισχυρότερο όπιο των αιώνων. Θεωρώ ότι υπάρχει Ορθόδοξη καί Ανατολική προσέγγιση. Σας το παραδίδω για μελέτη.

Οι των θρόνων δογματίζοντες

Ακούσατε κύριοι: Δεν θεραπεύτηκαν “χιλιάδες χιλιάδων” από τη λοιμική ασθένεια της λέπρας με λιτανείες, αγιασμούς και προσευχές! Κατέφθασε το άρμα της Επιστήμης, διά του G.A. Hansen, και εσώθη ο Πλανήτης Γή. Ούτε τους θεράπευσε η Θεία κοινωνία, το φάρμακο τους θεράπευσε! Έχει κανείς αντίρρηση; Ορατά πράγματα, χειροπιαστά πράγματα. Αυταπόδεικτα.

Οπότε κάποιος κινούμενος πιό πέρα έγραψε: Καλά εδώ κρατάμε τον κεραυνό στα χἐρια μας και υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν επικλήσεις και προσευχές; Τά δέ πάντα οἰακίζει Κεραυνός, έγραψε ο Ηράκλειτος. Και ολόκληρο στράτευμα με βασιλιάδες και κορώνες θα υπακούσει σε σένα! Άκου λέει, συλλαμβάνει την προσευχή του το σύννεφο και στέλνει βροχή!  Πότε φτιάχθηκε αυτό το τηλεπικοινωνιακό σύστημα;

Λίγο ρεαλισμό, κύριοι. Διότι ένας αντί-λογος μούγραψε “εκείνων των πραγμάτων που βλέπεις, αγνοείς την ουσία τους, και εκείνα τα πράγματα που δεν βλέπεις είναι η ουσία όσων βλέπεις”. Ένας δε άλλος, πιό μονοκόματος αυτός, μου είπε ότι πέρασα το κατώφλι της βλασφημίας. Λογοπαίγνια. Εγώ πιστεύω στη Αγία Ζώνη!

Βέβαια, ο Χριστός θεράπευσε 10 λεπρούς και η επιστήμη χιλιάδες. Κακά τα ψέματα η “επιστήμη” είναι ατράνταχτη.

Καλά αυτό το τελευταίο το διερευνούμε πιό κάτω, εύκολο είναι. Άλλο με ανησυχεί. Μήπως (υποψιάζεσθε ότι) δεν έχει τα εργαλεία ο Θεός να λύσει το πρόβλημα! Γιατί, εσύ, ώ άνθρωπε, έχω πεισθεί, απολύτως, ότι δεν μπορείς.

 Υπάρχει Οργή Θεού;

Γενεές δεκατέσσαρες επί δεκατέσσαρες χωρίς επιλογή. Σκοτάδι πυκτό. Έχω μιά περιέργεια. Θα σας πληροφορήσω για την έκβασή της. Μόλις συναντήσω τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη θα τον ρωτήσω: “Στρατηγέ μου πώς και δεν αλλάξατε φύλο;” Αν αγριέψει, έχω δεύτερη ερώτηση: “Στρατηγέ μου σύ που είδες τον πάνω κόσμο, πές μου: Ο Θεός οργίζεται;”

Ο ήλιος χλώμιασε

Αλλά τι φταίει η επιστήμη, έρημη κι απρόσωπη κι΄ αυτή; Αυτή θα δώσει πόσιμο νερό σε 800.000 ανθρώπους χωρίς πρόσβαση στο αγαθό αυτό; Τι φταίει η επιστήμη για τα τριάντα εκατομμύρια εκτρὠσεων ετησίως; Μήπως θάβρει το φάρμακο για τις περίπου 800 χιλιάδες αυτοκτονιών το χρόνο;

Σε στήνουν στον τοίχο αυτοί οι εξοντωτικοί αριθμοί. Ένα εκατομμύριο θύματα τροχαίων ετησίως. Μήπως φταίει ο Δίας, η Δήμητρα, η Περσεφόνη; Με ποιό υπερ-όπλο, λοιπόν, θα πολεμήσουμε αυτές τις μάστιγες; 25 χιλιάδες νεκροί την ημέρα από πείνα! Και δεν θα συνεχίσω. Αρμόζει ντροπή και γλωσσοδέτης.

Εξελισσόμενος σε υπουργός!

Στο Δημοτικό Σχολείο ο πεπαιδευμένος υπουργός έμαθε τα Γράμματα: “ Όποιος δεν Κοινωνεί πεθαίνει ! ” Αργότερα, ως εξελιγμένος, έχει την υποψία ότι κάποια μικροσκοπικώς μικρά μικρόβια ξεφεύγουν τον έλεγχο του Θεού. Οπότε η Αγία Μετάληψη σε στέλνει στον Άδη.

            Η πίστη σου λέει είναι τυφλή, ενώ η γνώση έχει μάτια αετού. Αλλά, τι λάθος τρομερό, η γνώση αλλάζει και παραλλάζει! Αντίθετα, πίστη σημαίνει παγιωμένη γνώση. Η κοινωνία, σε κάθε επίπεδο κτίζεται πάνω στην πίστη, στη αμοιβαία εμπιστοσύνη. Η γνώση είναι ένα εργαλείο κίνησης. Η πίστη είναι η Μάννα σου. Δεν σε υποδέκτηκε στον κόσμο αυτό η γνώση. Η πίστη είναι το αγαθό της ζωής. Η γνώση είναι μόνο ένα από τα δένδρα της Εδέμ. Δεν το εμπέδωσες ακόμη ότι η έλειψη εμπιστοσύνης γκρεμίζει αυθορί όλο το παγκόσμιο οικονομικό σου σύστημα; Και “όποιος δεν έχει πίστη φοβάται και την σκιά του, είπε τις των Αγίων της Ανατολής. Το θεμέλιο του Κόσμου είναι η πίστις.

Δύο ιδεατά επιστημονικά πειράματα!

Πείραμα 1ο: Εγώ μπορώ να σας συνθέσω όποια πρωτεΐνη θέλετε, με όποιες ιδιότητες ορίζετε. Εννοώ μια πρωτεΐνη, κάτι σαν την αιμοσφαιρίνη που γνωρίζετε: Αυτό το μεγα-μόριο με τα τέσσαρα άτομα Fe. Εγώ, σε σύντομο χρόνο παραδίδω το προϊόν: Τέσσαρα πεντάκις εκατομμύρια χρόνια!  Διότι ξέρετε καλά τι συμβαίνει με κείνα τα αριστερόστροφα αμινοξέα, την μοναδικότητα της διάταξης, την τεταρτοταγή δομή κλπ, κλπ. Θέλει λίγη υπομονή. Στο μεταξύ το Σύμπαν θα αναγεννηθεί από τις στάχτες του πολλά δισεκατομμύρια φορές.

Πείραμα 2ο: Ως κατέχων τούς πλέον πρόσφατους υπερ-υπολογιστές έχω την δυνατότητα να λύσω και πιό δύσκολα προβλήματα! Μπορώ να σας προσομοιάσω στον υπολογιστή μου και να σας προσφέρω τάχιστα εξατομικευμένες λύσεις. Ακόμη και σε σχέση με το σώμα σας το ίδιο. Μιλάμε για τριάντα τρισεκατομμύρια κύτταρα, με τριάντα τρισεκατομμύρια άτομα το καθένα (με πολύ μέτριους αριθμούς). Το ξέρετε άλλωστε, είσαστε μιά υπέρ-γιγαντιαία νανομηχανή. Σε επτά εκατοντάκις επτά εκατομμύρια χρόνια θάχετε το αποτέλεσμά μου!

Η αλάθητη επιστήμη και οι μεταλλάξεις στην θεωρία εξέλιξης

Δεν μείνατε ικανοποιημένοι από την παραπάνω προσφορά μου; Μα τι λέτε, επιστήμη σημαίνει “στέρεα βήματα”. Δεν μιλάμε για αντιγραφείς ζωγράφους, βέβαια. Και επτά εκατομμύρια βιοτεχνολόγους να στρατολογήσετε δεν αλλάζει το παραπάνω τοπίο. Έτσι γοργά δουλεύει η πανανθρώπινη προσπάθεια κατάκτησης του Νέου Κόσμου! Και όμως, είναι γνωστό οτι η εμφάνιση της ζωής, ως υπερπολύπλοκης πολυπλοκότητας, συνέβη μέσα σε μιά απειροστή χρονοθυρίδα!  Πού βρίσκονται οι εχθροί της επιστήμης, λοιπόν; Τα “τεράστια άλματα” της επιστήμης δεν είναι παρά μικρά βήματα, και πολλά θεμελιώδη αξιώματά της είναι καταφανώς απατηλά. Η φαντασίωση περί του ρόλου της επιστήμης σαρωτική. Το νηπιώδες επίπεδο της “τεχνητής νοημοσύνης” απίστευτο. Σε ερευνητικό επίπεδο το έδαφος είναι παντού τελείως ολισθηρό και ρευστό. Και οι πολλοί έχουν πεισθεί περί του αλαθήτου της, και κατήντησε ο κόσμος μια μονοχρωματική θαμπή φωτογραφία. Και οι περί αυτήν, δεν μεθούν με το κρασί της αληθινής επιστήμης, αλλά με τους σκοπούς πού υπηρετούν δι΄αυτής. Για εξέλιξη ομιλούν, και το μόνο που δεν θέλουν είναι η εξέλιξη. Διότι η εξέλιξη οδηγεί από το άτομο στην κοινωνία, το σύνολο και τα δικαιώματα των πολλών.

Ὀσο για τους επιβήτορες του δικού σας DNA, καλά θα κάνετε να τους απομακρύνετε. Διότι έχουν και μακρύ χέρι. Το “κάνει” σου λέει και η φύσης: Δεν έχουμε κλώνους στην άμπελο; Θάχουμε και κλώνους ανθρώπους. Όπως μπολιάζουμε τα φυτἀ, θα εμβολιάσουμε και θα κτίσουμε τον νέο-υβριδικό άνθρωπο!

Φτιάχνε, και επίμονα ξανα-φτιάχνε σεξουαλική αγωγή, από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό, και από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, δεν είναι δυνατόν, θα την πετύχεις την μετάλλαξη που έχεις στο μυαλό σου!

Η εξέλιξη ως περιπέτεια και η περιπέτεια ως εξέλιξη

Μέσα στο Απόλυτο Σκότος έλαμψε το βέλος της ζωής, και εκτίσθη εν ριπή, ο Θαυμάσιος Άνθρωπος. Μέσω απείρων πολυπαραμετρικών εξισώσεων, που έλυσε ο Θεός, στόχευσε στο τέλος με ακρίβεια. Αλλά τώρα, βλέπετε, το αντίθετο συμβαίνει: Σκοπός είναι η περιπέτεια. Εξέλιξη για την εξέλιξη. Και αυτά τα άπειρα “πανεπιστημιακά συγγράμματα” με την τυχαιότητα της εξέλιξης μας διασκεδάζουν, οιονεί, όπως εκείνος ο εξαιρετικός πίνακας με τον στρατό του Ξέρξη να μαστιγώνει τα νερά του Ελλησπόντου.

Παλαιά το Άστρο της Ανατολής οδηγούσε τους επιστήμονες στη Βηθλεέμ, και την Ιθάκη. Σήμερα, τί να την κάμεις την Ιθάκη; Αρκεί η περιπέτεια. Τρέχω από αδράνεια. Φταίει και κείνη η αριστερόστροφη άνοια με την όμοιά της δεξιόστροφη στερεοϊσομέρεια.

Γιατί καταφεύγω στην αντιπυραυλική προστασία

Ας ξαναπροσπαθήσουμε, έτσι για εμπέδωση. Η πίστη, όπως ο νόμος Παγκοσμίου Έλξης, συνέχει και συγκρατεί το Σύμπαν. Δεν το κρατά το Σύμπαν μία εξίσωση, ούτε εσένα σε γέννησε κάποια μαθηματική εξίσωση. Μόνο όποιος έχει πίστη, έχει και επιστημονικά μάτια. Τι είναι η επιστήμη; Χωρίς φιλανθρωπία δεν είναι παρά μιά αλυσίδα παραγωγής του Ανατολικού ή του Δυτικού κόσμου. Δεν υπάρχει Έμπνευση, ούτε Πνοή. Υπάρχει μόνο ροή χρήματος.

Τα συναξάρια γράφουν, διότι κάποτε τα διαβάζαμε, οτι δυό, τρείς Βαρσανούφιοι κρατούσαν τον κόσμο με τις προσευχές τους. Ποιητική αδεία; Ίσως, τότε, νάταν εύκολο! Σήμερα με τόσες πυρηνικές κεφαλές, με πλεούμενα κοσμοδρόμια, με τηλεσκοπικούς αισθητήρες, με μεγα-δίκτυα υπερ-υψηλών τάσεων, με δορυφορική πλοήγηση, με παγκόσμιο διαδικτυακό νευρικό ιστό, με γνώσεις για τα βάθη των γαλαξιών, τί να σου κάνει η σφενδόνη του Δαυίδ; Στην λιτανεία θα πάει ο όχλος. Εμείς οι θεόσοφοι θα πάμε στη Στοά μας ή εκεί όπου έχει αντιπυραυλική ασπίδα! Την πιό δυνατή.

Η επιστήμη ως όπιο και ο ερευνητής

Κάτσε απολιθωμένος εμπρός στον υπολογιστή σου. Εσύ χειρίζεσαι πράγματα, αλλά αδιαφορείς γι΄αυτόν που, αεί, παράγει πράγματα. Ο Αρχαίος ομιλούσε για πῦρ ἀείζωον. Εσύ θέλεις μιά επιταγή της στιγμής, για να ζήσεις τη στιγμή.

            Ο άνθρωπος δεν ζεί με τις γνώσεις, τις χρησιμοποιεί. Και η χρήση είναι καλή ή κακή. Ο άνθρωπος δεν κτίστηκε μόνο με αριθμούς. Οι γνώσεις δεν είναι αυτοσκοπός. Και ποιός είναι ο σκοπός; Αυτό πρέπει να απαντηθεί. Τότε οι γνώσεις θα αξιολογηθούν, θα αξιοποιηθούν, θα υπηρετήσουν. Άλλο νούς και άλλο γνώσεις. Σήμερα οι γνώσεις εξουσιάζουν τον νού. Και κατήντησε ο νούς εκτελεστής προγράμματος, δηλαδή προέκταση της μηχανής.

            Σήμερα το χρήμα παράγει γνώση. Την γνώση την παραλαμβάνει ο στρατευμένος επιστήμων και παράγει νέα μηχανή.  Στη συνέχεια η νέα μηχανή παράγει περισσότερο χρήμα. Ο γύρος του θανάτου.

            Όλη η επιστήμη μας δεν έχει λύσει “το πρόβλημα κίνησης τριών σωμάτων”! Θα λύσει, λοιπόν, το πρόβλημα κίνησης τριάντα τρισεκατομμυρίων αστέρων; Ας προσγειωθούμε. Γιατί, τέλος πάντων, αυτή η τυφλή πίστη, στην επιστήμη, κατήντησε σαμανισμός, τοτέμ, ναυτία και όπιο. Ένα κατασκευασμένο νεο-θεο-είδωλο του Lab (εργαστηρίου) για αδαείς.

Ο τρόμος της Επιστήμης

Τόσο κατηγορώ για την επιστήμη! Δεν γνωρίζετε τον Γαλακτίωνα και την Επιστήμη; Μάρτυρες αληθείας. Η δική μας όμως “επιστήμη” έχει πολλές κηλίδες, για να εμφανίζεται ως ο φτερωτός Ορφέας του Πλανήτη. Ναί θα γίνω κουραστικός αντιρροπίζοντας την υπερ-τίμησή της.

Ξεχάστε βέβαια που έφτιαξε και έριξε μερικές χιλιάδες πυραύλους βομβαρδίζονται το Λονδίνο το 40, και άλλες δυο μικρο-βόμβες, προφανώς μη έξυπνες που έφεραν την Θαβώρεια Μεταμόρφωση (6 Αυγούστου, γαρ), στην άπω Ανατολή. Ποιός συσσώρευσε τον τρόμο κατασκευάζοντας ορατά και αόρατα τέρατα κρυμμένα στα σιλό και  στα υποβρύχια σας; Λοιπόν ιδού, σας ξέφυγε το πρώτο αόρατο βιολογικό Τέρας που φτιάξατε και καταντήσατε τον Πλανήτη Γκουλάγκ και νεκρόπολη.

Καλά αυτή η τρομερή μας επιστήμη γιατί δεν έχει εφεύρει το εμβόλιο κατά της ελονοσίας εδώ και 100 χρόνια; Αλλά όμως παρήγαγαν μπλε χάπια που γεμίζουν τσέπες και άλλα χυδαία επιτεύγματα του “ευ ζειν”. Οι ειδήμονες του Harvard, του ΔΝΤ και της Ευρωκομπανίας, σου έλυσαν τα οικονομικά σου αδιέξοδα; Τώρα ποιοί λοιμοξιολόγοι, ποιές εταιρίες και ποιοί “φιλάνθρωποι” θα σου λύσουν τα νέα προβλήματα; Αυτοί που έχουν τη γνώση να κόβουν, να ράβουν και να εμφυτεύουν νέο DNA; Ή αυτοί που με καθαρά επιστημονικά κριτήρια κατήργησαν την διάκριση των υβριδικών προϊόντων (πχ σόγιας κλπ., κλπ) από τα “μη-εξελιγμένα;” 

Γιατί ο Χριστός δεν έστειλε sms

Γιατί δεν έστειλε ο Χριστός sms για τέλεση του Μυστικού Δείπνου; Μα προς τί η απορία! Δεν υπήρχε η επιλογή. Το έγραψε προ πολλών δεκαετιών ο άλλος ξεχασμένος προφήτης. Ο ιεροεξεταστής της Σεβίλλης, το άρθρωσε: Εμείς θα σώσουμε και Εσένα! Δεν μπορείς να μας μεταγγίζεις μικρόβια. Είναι δραστικά σωστική η επιστήμη μας! Είναι επίγεια και ομιλεί κατευθείαν στούς επίγειους.

            Έχει κανείς κάποιες αναστολές; Αναπάντητες κραυγές μήπως; Είναι και κείνος  ο ζωγραφικός πίνακας, «η Κραυγή», του Νορβηγού Edvard Munch με “την συντριβή του υπαρξιακού τρόμου!”. Γιατί; Είναι και κείνο το άπειρα μεγάλο Σύμπαν μαζί με κείνο το άπειρα μικρό, το αοράτως ορατό κύτταρο,  που ενοχλούν. Γιατί;  Ναί, έχω πεισθεί, ότι ένα κύτταρο είναι απείρως πιο άπειρο σε γνώση, σύνθεση, σοφία, φυσική, χημεία, βιολογία, γεωμετρία. αστροφυσική, διεπικοινωνιακή οργάνωση, hardware και software, βαθμό αυτο-οργάνωσης και αυτοπροστασίας, σε σύγκριση με έναν ολόκληρο γαλαξία. Γιατί;

Καλά εσύ βρίσκεις ένα σπασμένο κεραμίδι-αγγείο, το χρονολογείς με ακρίβεια. Είσαι πεπεισμένος ότι αυτό φτιάχτηκε από κάποιο νοήμον ον 3000 χρόνια πριν! Αλλά όλος ο κόσμος γύρω σου τρέχει, τυχαία, έτσι σαν ποτάμι χωρίς πηγή! Μήπως ο νους σου είναι άλογος και η παράλογη λογική σου γλιστρά σαν ουρανοξύστης στην άμμο;

Οι αμετανόητοι καιροσκόποι

Καιροσκόποι πούλησαν και πουλούν τα πρωτοτόκια. Στόχος μοναδικός να καταντήσουμε επαρχιώτες της Ευρώπης, χωρίς ρίζα. Ως εξαρτημένοι σταθερά κατά το “ανήκουμε στη Δύση!”. Είναι φανερο: Τιμούν το 1789, αλλά μισο-γιορτάζουν το 1821. Την αντίσταση του 40 την αναγορεύουν άσκοπη. Οι ιδιωτικές σεξοσχέσεις παράγουν, πιά, οικογενειακό δίκαιο. 194 αλαλάζοντες της “δημοκρατικής εμπροσθοφυλακής” ψήφισαν την καταστροφή αυτονόητων αρχών του ανθρωπίνου γένους. Σχεδόν έχουμε πεισθεί, οτι μαζί με τους πιθήκους ανήκουμε στη ίδια οικογένεια των ανθρωπίδων. Σχεδόν έχουμε πεισθεί ότι “το φύλλο” είναι το καλούπι που προσδίδει η κοινωνία στα άτομα. Η βουλή, χωρίς Κεφαλή, μέσα στο φώς του ουράνιου τόξου! Ομιλούμε για οικογένεια, αλλά πάνω από τρία παιδιά το θεωρούμε “τιμωρήσιμη εκτροπή”!  Όλοι “οι σοβαροί” εγκαταλείπουν κάθε “πεπατημένη”. Είμαστε υπερήφανοι για τον “εαυτό μας”, όχι γιατί έχουμε Όμηρο, Αθήνα, Κωνσταντινούπολη, έξοδο του Μεσολογγίου, Πίνδο, και τις άλλες κορυφές τις Μοναδικές στον κόσμο. Κορυφές που φθάνουν τον ουρανό, και Αστέρες σύγχρονοι που κατέβαζαν τον ουρανό στη γη. Ποιοί; Είναι οι σύγχρονοι Προφήτες, και είναι γνωστά τοις πάσι τα ονόματά τους. Αλλά τα μυρμήγκια νομίζουν οτι έγιναν γίγαντες. Όχι Θεό δεν έχουμε, ούτε ψυχή δεν έχουμε. Εμείς εργολάβοι πληρωμένοι σε διατεταγμένη κατεδάφιση. Όλος ο Πλάτωνας μιλά για αρετή, εμείς τούτη τη λέξη την θεωρούμε άχρηστη. Την εκκλησία του Δήμου την καταντήσατε αγέλη εξουσίας σε διατεταγμένη γυμναστική. Την εκκλησία την θεμελιωμένη σε αίμα Θεού και Μαρτύρων την διασύραμε όσο ποτέ. Μήπως να αναμένωμε και το “σύμφωνο συμβίωσης” της Ορθοδόξου Ανατολικής εκκλησίας με τους Καθολικούς;

Και τώρα ενέσκηψαν οι πληγές του Φαραώ. Δηλαδή συνέβη το αυτονόητο. Ένας μεγάλης (μάλλον πλανητικής) κλίμακας άρρωστος ψυχισμός επώασε τους ιούς. Από την ψυχή πέρασαν στο σώμα. Και τώρα οι μάσκες αδυνατούν να τους φιλτράρουν. Διότι ο κόσμος τούτος είναι φτιαγμένος με Πνεύμα, και δεν είναι μηχανή. Και δεν διορθώνεται με μοντέρνες νευρώσεις,  ψηφοθηρικές ιδεοληψίες και “φυγή προς τα μπρός”!

Ο  λιγόμυαλος

 Άνθρωπε λιγόμυαλε, το νόημα της ζωής λείπει πρώτα, η ασθένεια η σωματική ακολουθεί. Ο Θεός δεν παγιδεύεται στην λογική σου. Να την χαίρεσαι. Ούτε οι πέτρες θα γίνουν ψωμί. Αλλά αν ο Θεός θέλει φτιάχνει ψωμί από πέτρες.

Λιγόμυαλε, ο Θεός επέτρεψε δύο παγκοσμίους πολέμους. Άν έμενε σε σένα θάφτιαχνες μύριους όσους. Και τώρα, κάθε μέρα, πασχίζεις να αναφλέξεις την υδρόγειο. Κάθε ημέρα ανοίγεις νέες πληγές. Εσύ πεθαίνεις τους φτωχούς.

Λιγόμυαλε, χάραξες σε πέτρες νέους δεκαλόγους. Και το τονίζεις θριαμβικά σε όλους τους τόνους: Ο άνθρωπος, απολύτως μόνος του, πρέπει να καθορίσει τα πεπρωμένα του!

Επιλεγόμενα

1ο. Κακή συνήθεια, πολλών ισταμένων πλησίον θρόνων, να διατάζουν αυτοί ως θρόνοι. Εάν βέβαια σε απαγχονίσουν στη “Πύλη” (σαν τον Γρηγόριο τον Ε΄) θα σε προσκυνούμε ως Άγιο. Εν προκειμένω όμως, εγώ εικάζω, ότι ο Αγιος της Παναγούδας θα σ΄ άφηνε έξω από τον φράκτη, για την γραφή σου. Είπε γαρ Ηράκλειτος ο Εφέσιος: ὕβριν χρὴ σβεννύναι μᾶλλον ἢ πυρκαϊήν”.

2ο.  Χωρίς τον Ήλιο που φωτίζει τον Ήλιο, ο πλανήτης Γή δεν θάταν παρά ο παγωμένος πλανήτης Πλούτος-θεός του Ἀδη. Κάθε μικροχορδή (όπως την ορίζει η “Θεωρία των Υπερχορδών”) τούτου του Κόσμου, συντονίζεται απόλυτα στις ενέργειες, μόνο, του Δημιουργού της! Δεν είσασταν εκεί την ώρα της Δημιουργίας; Ούτε επόπτης είσασταν, ούτε καταγραφέας ιστοριογράφος διατελέσατε, ούτε τον Όμηρο ζήσατε, ούτε τον Αλέξανδρο να κτίζει τριάντα πόλεις σε τρείς Ηπείρους αντιληφθήκατε! Δυστυχώς, ή μάλλον ευτυχώς, ότι και τα ορατά είναι αόρατα, αθέατα και απαραβίαστα.

3ο. Εγώ βέβαια (ως δυνάμει Πρωθυπουργός) έχω ένα λογικό επιχείρημα: Ο Χριστός εισέρχεται και εξέρχεται κεκλεισμένων των θυρών. Ουδέν πρόβλημα, λοιπόν. Εμείς σφραγίζουμε την είσοδο της Ιερουσαλήμ, δεν συνιστά τούτο εμπόδιο! Ως Θεός απαθής, μένει πάντοτε ο Δυνατός και Δογματικά αλώβητος. Τί ρόδα, τί πέτρες; Κι μείς πιστοί, όχι προδότες, γνήσιοι και αταλάντευτοι στη λογική που μας δίδαξε η “Γαλλική επανάσταση”! Και κεί που στέκονταν ασάλευτος στο Θρόνο του, ο Μεγάλος Βασιλιάς Δαρείος, ο Κριός της Μακεδονίας τον πέταξε κάτω.

Με τιμή,

Έτερος Καππαδόκης