http://antifonitis.gr/online/wp-content/uploads/2010/06/297.pdf

none

http://antifonitis.gr/online/wp-content/uploads/2010/06/296.pdf

none

http://antifonitis.gr/online/wp-content/uploads/2010/06/295.pdf

none

http://antifonitis.gr/online/wp-content/uploads/2010/06/2942.pdf

none

Ζούμε αυτή τη στιγμή μια πολιτική και οικονομική κρίση, που βεβαίως δεν είναι παρά απλώς η πιο ορατή ίσως πλευρά μιας βαθύτατης ηθικής, κοινωνικής και πολιτισμικής παρακμής. Μιας παρακμής που σφραγίζει μία μακρά περίοδο ευτέλειας, χυδαιότητας, φαυλότητας, ιστορικής αμνησίας, ανερμάτιστου ευδαιμονισμού, «εκσυγχρονιστικής» υστερίας και πλήρους ξεχαρβαλώματος όλων των αξιών. Τώρα, μετά από χρόνια παρασιτισμού, κλεπτοκρατίας, ανοησίας και αποχαύνωσης, η ελληνική κοινωνία διαπιστώνει ότι φτάνει πια στον πάτο. Οι πάσης φύσεως ηγεσίες του τόπου, ρημαγμένες από την ιδιοτέλεια, τη μετριότητα και την αλλοτρίωση, γεννούν μόνο απελπισία στον λαό. Μπροστά στην κατάρρευση που επίκειται, και την οποία τίποτε δεν δείχνει ικανό να τη φρενάρει, οι παρακάτω 137 πολίτες της Κομοτηνής δηλώνουμε τη θέλησή μας να διεκδικήσουμε την ατομική και συλλογική μας αξιοπρέπεια.

Καθώς η πατρίδα μας σύρεται στην πτώχευση, μια εξέλιξη που δρομολογείται μεν στο εξωτερικό, αλλά για την οποία υπάρχουν και μεγάλες ευθύνες στο εσωτερικό, καλούμε τους συντοπίτες μας να εναντιωθούν σε όλους εκείνους που μας έφεραν στο σημερινό μας χάλι. Η κομματοκρατία, η αδιαφάνεια, η διαφθορά έχουν ονοματεπώνυμο ΚΑΙ στην τοπική κοινωνία: οι αιρετοί που πλούτισαν, οι μετριότητες που επιβλήθηκαν, οι παρατρεχάμενοι που παρανόμησαν, δεν είναι άγνωστες φιγούρες στην πόλη. Γνωρίζοντας τις συνθήκες ατιμωρησίας και διαπλοκής στον τόπο μας, ως ελάχιστο μέτρο δικαιοσύνης και οικονομίας των πραγμάτων ζητούμε τουλάχιστον την πολιτική τους απόσυρση.

Ζητούμε από όλους αυτούς που τόσα χρόνια ρήμαξαν τα δημόσια ταμεία, διόρισαν την εκλογική τους πελατεία, έκλεισαν συμφωνίες κάτω από τραπέζια, προώθησαν ό,τι βρώμικο μα βολικό βρήκαν δίπλα τους κλπ κλπ, να μας αφήσουν ήσυχους, έστω την ύστατη αυτή ώρα. Για να μην φτάσουμε στο σημείο των δημοσίων προπηλακισμών, που ναι μεν εκτονώνουν τη δημόσια αγανάκτηση, αλλά ανοίγουν και επικίνδυνες προοπτικές σε φασίζουσες εξελίξεις, ας έχουν την σοφία οι κομματάνθρωποι και τα δύο κόμματα εξουσίας να μην συνεχίσουν να μας προκαλούν με «χρίσματα», ψευτοδημοκρατικές κορώνες και άλλα συναφή. Το νόμιμον της λειτουργίας τους – πολλώ δε μάλλον της χρηματοδότησής τους – είναι πλέον υπό άμεση αμφισβήτηση.

Και από όσους (και για όσο) ακόμη διατηρούν τα δημόσια πόστα τους (Περιφέρεια, Δήμοι, Νομαρχίες, Πανεπιστήμιο…), και μέχρι να τεθεί το όριο μιας και μόνης θητείας, χωρίς καμμία περίπτωση επανεκλογής, διεκδικούμε το πλέον στοιχειώδες: την απόλυτη διαφάνεια σε όλες τις πράξεις της διοίκησης και στις φορολογικές τους δηλώσεις (Ε1 και Ε9 των ιδίων, των συζύγων και των τέκνων) για όλα τα χρόνια που διαχειρίζονται εξουσία. Τα λεγόμενα προσωπικά δεδομένα είναι ο φερετζές του κλέφτη και του απατεώνα. Τέρμα με τα ψέμματα και τις υποκρισίες, όλα στο Διαδίκτυο: η ιστοσελίδα www.politesthrakis.gr προσφέρεται να φιλοξενήσει τα στοιχεία που θα δημοσιευτούν! Ή αυτοί (που μας έφεραν ως εδώ) ή εμείς (όλοι οι άλλοι)!

(ακολουθούν 137 υπογραφές)

none


ΕΞΩ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΩΡΑ!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουρκικά Νέα
Ο τουρκόφωνος τύπος στη Θράκη και στον Κόσμο


Παρατηρητήριο Μέτε
Τα νέα του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε


Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr
Ενα Καράβι Για Τη ΓάζαΣχετικά...

Αρθρογραφία

Μόνιμες στήλες

ΑΡΧΕΙΟ

Λέξεις

Επισκέπτες

free counters