ivanΗ επικαιρότητα, έτσι όπως παρουσιάζεται από τα βοθροκάναλα και τον πολιτικό – δημοσιογραφικό υπόκοσμο, επιβάλλει δυστυχώς πάντα και μιαν ατζέντα. Καθώς λοιπόν η χώρα κινδυνεύει από Ανατολή και Δύση, είναι ανάγκη να υπερασπιστεί κανείς στην δημόσια σφαίρα το ανθρώπινο κεφάλαιο που της έχει απομείνει. Κάπως έτσι γράφω δυό λόγια σχετικά με τον Ιβάν Σαββίδη, του οποίου η ένοπλη είσοδος στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας κυριαρχεί αρνητικά από την περασμένη Κυριακή.

Read the rest of this entry…

Comments Off

1da8bc4e60d77dc537db50d614f2a93a_XLΑγαπητοί συντοπίτες, Θρακιώτες συνέλληνες,

Η σύλληψη και κράτηση στις τουρκικές φυλακές των δύο στελεχών του Στρατού μας, του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, είναι από μόνο του ένα εξαιρετικά θλιβερό συμβάν, τόσο για τους οικείους τους όσο και για κάθε Έλληνα. Αν όμως συνδυαστεί με το σύνολο των πρόσφατων προκλήσεων του ερντογανικού καθεστώτος, αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις και συσσωρεύει στην ψυχή του ελληνικού λαού δίκαιη αγανάκτηση και αίσθημα βαθειάς ταπείνωσης.

Read the rest of this entry…

Comments Off

Εdiamartyriaδώ και έναν περίπου χρόνο η κυβέρνηση Τσίπρα αποφάσισε να εκχωρήσει στην Τουρκία ένα ακόμη τιμάριο στη Θράκη, παλαιόθεν διεκδικούμενο: την προσχολική εκπαίδευση. Καθώς τα προηγούμενα χρόνια (της Συνθήκης της Λωζάνης, της Μορφωτικής Συμφωνίας του 1951 και των Μορφωτικών Πρωτοκόλλων του 1968) δεν υφίστατο ο θεσμός που σήμερα έγινε υποχρεωτικός, δεν συμπεριλήφθηκε στο πλαίσιο της «μειονοτικής» ζώνης.

Read the rest of this entry…

Comments Off

Κύριε υπουργέ, αγαπητέ Πάνο,

kammenos-apostolakis-tsounis

Σου γράφω με την οικειότητα μεταξύ Ελλήνων πατριωτών αλλά και με την ειλικρινή αγωνία του απλού πολίτη της χώρας μας που απευθύνεται σ’ αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις για το συλλογικό μας μέλλον.
Το γνωρίζεις πως αν είχε μείνει μια ελπίδα στον κόσμο για αναστήλωση του ηθικού (και του υλικού) των Ενόπλων μας Δυνάμεων την τελευταία τριετία, αυτή εναποτέθηκε στο πρόσωπό σου. Μέσα στις τραγικές συνθήκες που διαμόρφωσε η μνημονιακή επιτροπεία, διακηρυγμένος στόχος των δανειστών ετέθη μεταξύ άλλων και το αμυντικό ξεχαρβάλωμα της Ελλάδος, κάτι που δεν έμεινε στα λόγια. Η καταρράκωση του λαϊκού φρονήματος και η εξάχνωση των κονδυλίων για την Άμυνα, μαζί με ένα σύνολο άλλων αρνητικών παραγόντων, διαμόρφωσαν ένα τοπίο εξαιρετικά ζοφερό το οποίο ανέλαβες να ανατάξεις.

Read the rest of this entry…

Comments Off


ΕΞΩ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΩΡΑ!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουρκικά Νέα
Ο τουρκόφωνος τύπος στη Θράκη και στον Κόσμο


Παρατηρητήριο Μέτε
Τα νέα του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε


Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr
Ενα Καράβι Για Τη ΓάζαΣχετικά...

Αρθρογραφία

Μόνιμες στήλες

ΑΡΧΕΙΟ

Λέξεις

Επισκέπτες

free counters