dim-dpthΠᾶνε χρόνια πού, ἀπό τήν ὀδυνηρή ἐμπειρία μας μέ τό Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο καί μέ κάποιους “εἰδικούς” περί τήν διοίκησή του, παραφράσαμε τό ὄνομά του ἀφαιρώντας τό ἀρχικό “π”. Ἦταν πολύ μεγάλη ἀπογοήτευση νά βλέπεις τήν ἀκαδημαϊκή τήβεννο ὡς προκάλυμμα νεποτισμοῦ, διαφθορᾶς, τρομοκρατίας καί ἀβελτηρίας… Ὑπῆρχαν μόνον αὐτά; Ὄχι. Δίπλα τους κατάφερνε νά ἐπιβιώνει καί ἡ ἐπιστημονική ἔρευνα, ἡ πνευματική παραγωγή καί ἡ ἀκαδημαϊκή ἀξιοπρέπεια, σέ ρόλο ζύμης πού ὅμως δέν μποροῦσε νά ζυμώσει τό σύνολο.

Read the rest of this entry…

Comments Off

300px-alaricthegoth“Συγγνώμη, λάθος” ήταν η απάντηση από τις Βρυξέλλες για όσα είπε ο Αυστριακός Επίτροπος Διεύρυνσης Γ. Χαν απαντώντας (γραπτώς!) στην ευρωβουλευτή Μ. Σπυράκη. Δηλαδή τελικά ΔΕΝ είναι στα ανοικτά θέματα Ελλάδας – Αλβανίας το …ζήτημα των Τσάμηδων! Πάλι καλά. Από την άλλη είχαμε τις δηλώσεις του Ερντογάν πως η χώρα του παγιδεύτηκε στη Λωζάνη και έδωσε όλα τα νησιά του Αιγαίου στην Ελλάδα, ενώ όταν αυτός κλάνει στον Τσεσμέ ακούγεται στη Χίο. Αν σ’ αυτά τα ωραία προσθέσετε όσα αράδιασε τις προάλλες ο μπεκρούλιακας της Κομισιόν περί των συνόρων ως τη χειρότερη εφεύρεση των πολιτικών, πάμε για ένα ανοικτό σύστημα. Όχι μόνο για τους Τσάμηδες που φύγανε πριν 70 χρόνια αλλά και για τους παλιότερους. Γιατί να μην επιστρέψουν οι Γότθοι (τι λέει για την εκδίωξη του Αλάριχου το Βερολίνο;), οι Καταλανοί στην Αθήνα, οι Άραβες στην Κρήτη, οι Φοίνικες στην Βοιωτία;…

Comments Off

sel2ser1Συνεχίζουμε τά “αἰσιόδοξα” δημοσιεύματά μας γιά τό μειονοτικό θέμα τῆς Θράκης σήμερα, ἀποδίδοντας στά γεγονότα τίς πραγματικές τους διαστάσεις καί τά τοῦ Καίσαρος τῶ Καίσαρι, μέ ἀφορμή τό πρόσφατο Κουρμπάν Μπαϊράμ.

Read the rest of this entry…

Comments Off
cr6oricwyaaejlaΜεβλίτ στις 9/9/2016 από τον τουρκομουφτή Αχμέτ Μετέ και την παρανόμως λειτουργούσα Τ.Ε.Ξ., για τον συγχωρεμένο τουρκοπράκτορα Μεχμέτ Εμίν Αγγά και για τους “μάρτυρές μας”. Στο κέντρο, δίπλα στον υποπρόξενο Κομοτηνής, ο κυβερνητικός βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Μήπως μπορεί να μας πει ο λεγάμενος, ποιοι είναι αυτοί οι μάρτυρές τους; Μήπως αφορούν την τούρκικη γιορτή για τη “σωτηρία τής Σμύρνης”, τής παρακάτω φωτογραφίας; Μήπως δηλαδή γιορτάζουν το μαρτύριο τοῦ Χρυσόστομου και του ελληνισμού της Ιωνίας; Μήπως έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής, με έναν βουλευτή που τιμά τους σφαγείς του έθνους μας;
untitled
Comments Off

meionotikoΗ πρόσφατη αναστολή λειτουργίας λίγων μειονοτικών δημοτικών σχολείων προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από κύκλους της μειονότητας. Εκτός από τους Συλλόγους Αποφοίτων ΕΠΑΘ των νομών Ξάνθης και Ροδόπης – Έβρου, την δυσαρέσκειά του δήλωσε εγγράφως και ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών κ. Αμέτ Ερτζάν, με επιστολή του την οποία απέστειλε μεταξύ άλλων στους βουλευτές του νομού μας, στον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, στον υπουργό Παιδείας, μέχρι και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Read the rest of this entry…

Comments Off

 

sxol

Οι αλλαγές που μόλις ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας για τα Γυμνάσια συνοψίζονται στα εξής: Τα μαθήματα στο γυμνάσιο παρατείνονται κατά 2 περίπου εβδομάδες, έως τις 31 Μαΐου. Η σχολική χρονιά χωρίζεται σε δύο τετράμηνα (όπως στα Λύκεια) κι όχι σε τρία τρίμηνα. Οι γραπτές τελικές εξετάσεις περιορίζονται σε 4 μόνο μαθήματα (αντί του συνόλου): Νεοελληνική γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Ιστορία. Οι (όποιοι) μετεξεταστέοι θα μπορούν να έχουν εντατική ενισχυτική διδασκαλία το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου και θα εξετάζονται επαναληπτικά κατά το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Ας σημειωθεί η τρίωρη μείωση του εβδομαδιαίου προγράμματος αλλά και η πιλοτική εφαρμογή της περιγραφικής αξιολόγησης δίπλα στην αριθμητική. Τέλος, δημιουργήθηκαν επιτροπές που “θα εξορθολογίσουν την διδακτέα ύλη” σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα όλων των μαθημάτων, σε γυμνάσια και λύκεια.

Read the rest of this entry…

Comments Off


ΕΞΩ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΩΡΑ!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουρκικά Νέα
Ο τουρκόφωνος τύπος στη Θράκη και στον Κόσμο


Παρατηρητήριο Μέτε
Τα νέα του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε


Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr
Ενα Καράβι Για Τη ΓάζαΣχετικά...

Αρθρογραφία

Μόνιμες στήλες

ΑΡΧΕΙΟ

Λέξεις

Επισκέπτες

free counters