Ο Αντιφωνητής στο Facebook:

Προσθέστε τον Αντιφωνητή στην λίστα των φίλων σας:

http://www.facebook.com/profile.php?id=1692972277

Γίνετε μέλη στην ομάδα του Αντιφωνητή για να μαθαίνετε τα νέα και τις δραστηριότητές μας:

http://www.facebook.com/group.php?gid=75640792755

Ο Αντιφωνητής στο Sync.gr:

Γίνετε φίλοι – μάθετε τα τελευταία νέα και δημοσιεύσεις μας:

http://sync.gr/antifonitis

Σημείωση: η επίσημη παρουσία του Αντιφωνητή σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης αφορά μόνο στις παραπάνω αναφορές. Οποιαδήποτε άλλη αναφορά δεν έχει δημιουργηθεί από εμάς και δε μας εκφράζει. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο πέσει στην αντίληψή σας, παρακαλούμε ενημερώστε μας.

3 com

cf80ceb1cf80ceb1ceb8ceb5cebcceb5cebbceaecf821- Κύριε Παπαθεμελή, ποιες σκέψεις σάς γεννώνται με τις εικόνες τών επεισοδίων την τελευταία εβδομάδα;

- Οργής και αγανάκτησης για την αφαίρεση της ζωής ενός παιδιού, για τον χαλασμό που ακολούθησε. Καταστροφή ιδιωτικών αλλά και δημόσιας περιουσίας που οι δράστες δεν θα πληρώσουν, αλλά θα κληθεί ο φορολογούμενος να καταβάλει τον λογαριασμό. Ωστόσο με θρυαλίδα τον θάνατο του παληκαριού ηλεκτρίσθηκε η νεολαία των συνομηλίκων του και αυτή τη στιγμή η χώρα είναι ένα καζάνι που βράζει, έτοιμο να εκραγεί. Κάποιοι μιλούν για τη σταγόνα που ξεχείλισε και άλλοι, όπως o επιφανής κοινωνιολόγος Μπάουμαν, μας θυμίζουν το επιχείρημα της πεταλούδας που πετά στην Ιαπωνία και γίνεται σεισμός στη Καλιφόρνια. Το βέβαιον είναι, και ο τελευταίος πολίτης, άσχετα από κομματικές προτιμήσεις, νιώθει ότι είμαστε ακυβέρνητη πολιτεία. Κυβέρνηση υπό εξαφάνιση, αντιπολίτευση αναξιόπιστη, αστυνομία σε αυτοκατάργηση, κράτος σε διάλυση.

- Λέγεται ότι πρέπει να καταλάβουμε την νεολαία, να αφουγκραστούμε τους φτωχούς κτλ. Έχει κατά τη γνώμη σας σχέση με κοινωνικά αιτήματα ο εφιάλτης που ζήσαμε;

 

 

- Αυτά που ζήσαμε είχαν αφορμή τον φόνο του νεαρού μαθητή όχι αιτία. Οι κουκουλοφόροι είναι μια διαχρονική πραγματικότητα. Το πλιάτσικο διευκολύνθηκε από την ανυπαρξία δρώσας αστυνομικής παρουσίας, άλλωστε ο υπουργός τους τούς είχε διατάξει «αμυντική στάση». Αλλά οι εμπρηστές και οι λοιποί αδικοπραγούντες δεν πείραξαν εκείνες τις ώρες τους αστυνομικούς, απλά λεηλατούσαν, έκλεβαν και ρήμαζαν υπό τα διατεταγμένα απαθή όμματά τους. Τα μεγάλα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε μειωμένης ως συνήθως σοβαρότητας και υπευθυνότητας έρριξαν λάδι στη φωτιά. Το υπόβαθρον ενός σιωπηρού ξεσηκωμού, τροφοδοτούμενον από τα υπόγεια ρεύματα της ιστορίας προϋπάρχει. Είναι όλη η κοινωνική πραγματικότητα των τελευταίων χρόνων με τη σχεδόν θεσμοποιημένη απελπισία των νέων παιδιών: Αζήτητα πτυχία, ενδημική και δομική ανεργία, προγράμματα για «απασχολησιμότητα» τους, αντί πινακίου φακής, νέα φτώχεια. Παράλληλα ένα πολιτικό προσωπικό σε υπηρετική σχέση έναντι, των μεγάλων συμφερόντων, χωρίς όραμα και χωρίς αξιοπιστία. Ιδιαίτερα οι νέοι αποστρέφονται το πρόσωπό τους από την πολιτική διότι δεν περιμένουν τίποτε από αυτήν. Είναι πάντως ενδιαφέρον ότι ο διεθνής και ιδίως ο γαλλικός τύπος συνδέουν τα εν Ελλάδι με απαρχή ενός νέου κινήματος στην Ευρώπη. Ριζοσπαστικού κινήματος. Βέβαια κάθε τέτοιο κίνημα παράδειγμα ο Γαλλικός Μάης, εξανεμίζεται γρήγορα τα επόμενα χρόνια και οι φοβεροί και τρομεροί πρωταγωνιστές του μεταλλάσσονται σε αρχιτέκτονες του κοινωνικοπολιτικού συντηρητισμού, όρα Κον Μπεντίτ, Κουσνέρ, κ.ά.π. Πάντως, για να μην προτρέχουμε, ώς την ώρα που μιλάμε δεν έχει ακουσθεί εκτός από το «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι» κάποιο κοινωνικοεπαναστατικό σύνθημα. Υπ’ αυτήν την έννοια είναι τουλάχιστον υπερβολικοί οι φόβοι των ξένων για μετάσταση του φαινομένου.

- Πως κρίνετε τις εικασίες για υποκίνηση – πριμοδότηση των έκτροπων από εξωελλαδικούς ή άλλους κύκλους;

- Δεν έχω αποδείξεις, αλλά κάθε αποσταθεροποιητικό γεγονός είναι επιθυμητό σε δυνάμεις που επενδύουν στην άσκηση πίεσης πάνω σε μια χώρα. Και έχουμε τέτοιες και μία και δύο κ.λ.π. Από εμπειρίαν κτηθείσα στην πολιτική μπορώ να εκτιμώ μετά λόγου γνώσεως ότι παρόμοιοι κύκλοι δεν «χαίρονται» απλώς…

- Υπήρξατε υπουργός Δημόσιας Τάξης, και πολύ πετυχημένος μάλιστα, κάνοντας τομές στον χώρο. Πως κρίνετε την κατάσταση των Σωμάτων Ασφαλείας και το πρόβλημα των αναρχοαυτόνομων συμμοριών;

- Η διεξαγωγή απολύτως ασφαλών Ολυμπιακών Αγώνων έδωσε στα Σώματα Ασφαλείας τίτλους αποτελεσματικότητας. Αλλά τα προβλήματα ασφάλειας είναι διαρκή όπως άγρυπνη και σοβαρή πρέπει να είναι η αντιμετώπισή τους. Η αξιοπιστία και το ανθρώπινο πρόσωπο της Αστυνομίας πρέπει να επιβεβαιώνονται κάθε στιγμή. Χρέος της είναι να εγγυάται την ειρήνη, την ασφάλεια, τη ζωή και την περιουσία των πολιτών. Κάθε ζήτημα ασφάλειας είναι εξίσου μέγα ζήτημα, δεν έχει διαβαθμίσεις και εκπτώσεις. Δεν υπάρχει ελαφρυντικό επειδή, για να παραφράσουμε κάπως τον Μπρέχτ, κυνηγήσαμε τις τίγρεις, διώξαμε τα λιοντάρια αλλά στο τέλος μας φάγαν οι κοριοί!

Η Αστυνομία χρειάζεται διαρκή εκπαίδευση – μετεκπαίδευση των στελεχών της, αδιάκοπη επικαιροποίηση της υλικοτεχνι-κής της υποδομής, πρόσκτηση των κάθε φορά νέων μεθόδων αστυνόμευσης. Θα μπορούσε για παράδειγμα να χρησιμοποιηθούν λαστιχένιες σφαίρες και άλλες μέθοδοι ακινητοποίησης αδικοπραγούντων ατόμων ή οι μάνικες της Πυροσβεστικής για διάλυση ομάδων που πρέπει να διαλυθούν. Οπωσδήποτε πρέπει οι αστυνομικοί να υπόκεινται κατά τακτά χρονικά διαστήματα σε ψυχοτεχνικά τεστ που να επιβεβαιώνουν την ψυχραιμία τους όσο και τις δεξιότητες τους. Όσα συνέβησαν έπληξαν βάναυσα τη διεθνή εικόνα της χώρας ενώ καταρράκωσαν την εμπιστοσύνη του πολίτη στην αστυνομία, τελικά στο κράτος. Θα χρειασθούν πάντως πολλές τομές και αλλαγές προσώπων για να ανακτήσει η αστυνομία το χαμένο κύρος της.

- Πιστεύετε ότι υπάρχει δημοκρατική και σωτήρια διέξοδος για την πατρίδα μας υπό τις σημερινές συνθήκες;

- Το σύστημα όπως το κατάντησαν δεν είναι σε θέση να απορροφήσει τους κραδασμούς που δέχτηκε. Παραπαίει. Στις δημοκρατίες τη λύση τη δίνει ο λαός με εκλογές. Όμως τα πράγματα δεν είναι απλά. Τα μεγαλοκάναλα της Αθήνας που διαμορφώνουν κοινή γνώμη και πολιτικούς αναμορφωτές δεν θα αφήσουν το λαό να επιλέξει νηφάλια ασκώντας ταυτόχρονα τιμωρητική ψήφο. Η Κυβέρνηση σίγουρα είναι κακή. Αλλά επειδή οι εκλογές δεν πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα να δώσουν αυτοδύναμη πλειοψηφία, πρόωρες εκλογές με αυτό το κλίμα θα μας βάλουν στη δίνη αποσταθεροποιητικών εξελίξεων. Ο κίνδυνος να πάμε από κακή σε χειρότερη Κυβέρνηση μας κάνει επιφυλακτικούς στην ιδέα πρόωρων εκλογών. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι έτοιμο να κυβερνήσει. Ο Καραμανλής έχει χάσει πολύτιμο ζωτικό χρόνο αντίδρασης. Η πιθανότητα να τον ξανακερδίσει είναι σχεδόν μηδενική. Στη φάση που διανύουμε μια ενδιάμεση Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, ή μια Κυβέρνηση των δυο κομμάτων εξουσίας, ή έστω μια Κυβέρνηση Καραμανλή με σημαντική συμμετοχή εξωκομματικών προσωπικοτήτων θα μπορούσε να ομαλοποιήσει το κλίμα και να αποδώσει έργο στις μεγάλες εκκρεμότητες που έχει ο τόπος.

 

none

http://antifonitis.gr/online/wp-content/uploads/2009/03/263.pdf

none

 

Σας παρουσιάζουμε σήμερα τον Τοξικό Καζαμία του 2009, που επειδή μας βγήκε και κομμάτι μεγάλος, θα τον συνεχίσουμε και στο επόμενο φύλλο. (Αν και μεταξύ μας τώρα βέβαια τι μεγάλος, ούτε 3.000 λέξεις δεν είναι! Μ’ αυτά δηλαδή που αναμένεται να δούνε τα ματάκια μας αυτή τη χρονιά, τι να πούμε για τον Καζαμία του 2010, που θα είναι οκτασέλιδος; Χώρια βέβαια που πιθανότατα θα είναι γραμμένος και μέσα από τη φυλακή)…

Read the rest of this entry…

none

Λίγο καθυστερηµένα ἀποφασίσαµε  µία περιδιάβαση στά γεγονότα τοῦ 2008 πού κατέγραψε ὁ «Ἀντιφωνητής» σέ σχέση µέ τό µειονοτικό θέµα τῆς Θράκης. Παρότι βαρυόµαστε τίς ἀνασκοπήσεις, κρίναµε ὅτι θά εἶναι χρήσιµο καί γιά µᾶς καί γιά τούς ἀναγνῶστες µας, κι ἔτσι παραθέτουµε κατωτέρω ἐν συντοµίᾳ ὅ,τι σηµαντικό µεσολάβησε τήν παρελθούσα χρονιά.

Ἰανουάριος ‘08:

Ἐπισκέπτεται τή Θράκη ὁ στρατιωτικός ἀκόλουθος τῆς τουρκικῆς Πρεσβείας στήν Ἀθήνα, Ἀτίλα Σερίν καί «ἐγγυᾶται» στόν Ἐχῖνο τήν ἀσφάλεια τῶν µειονοτικῶν κατοίκων! 

Πενήντα µέλη τῆς Τουρκικῆς Ἕνωσης Ξάνθης ἐπισκέπτονται τήν Ἄγκυρα καί συναντῶνται µέ ἀξιωµατούχους τοῦ κεµαλικοῦ κόµµατος CHP καί τοῦ ἀκροδεξιοῦ ΜΗΡ. Τό περιεχόµενο τῶν συζητήσεων αὐτῶν ἄδηλο.

Ὁ «Ἀντιφωνητής» περαιώνει τήν πρωτοβουλία του γιά συλλογή ὑπογραφῶν στή Θράκη µά καί στήν ὑπόλοιπη Ἑλλάδα κατά τοῦ νοµοσχεδίου γιά τά βακούφια καί τήν ποσόστωση τῶν µουσουλµάνων στό Δηµόσιο. Οἱ 6.228 ὑπογραφές σέ ἕναν µήνα ἐνοχλοῦν κάποιους ἰθύνοντες καί στέλνουν ἕνα µήνυµα ὅτι δέν θά περνᾶνε ὅλα ἀβρόχοις ποσί.

Ἀναδηµοσιεύουµε στόν «Α» ἄρθρο τῆς «Χουριέτ» (τοῦ Χάντι Οὐλουενγκίν) πού ἀνέφερε τόν ἐκτουρκισµό τῶν Ποµάκων. Ἡ ἀλήθεια στήν Τουρκία γράφεται, στήν Ἑλλάδα ἀγνοεῖται.

Ὁ Σύλλογος Ἐπιστηµόνων Μειονότητας, συνεχίζοντας τό ἐκτουρκιστικό καί διχαστικό του ἔργο, ὀργανώνει ἐκδήλωση καί ἔκθεση φωτογραφίας γιά τά γεγονότα τῆς 29ης Ἰανουαρίου.

Φεβρουάριος ‘08:

Ὁ κάτοικος τοῦ Μεγάλου Δερείου, Ὀσµάν Κασάϊκα, χτυπᾶ τή δασκάλα Χαρά Νικοπούλου µέσα στό σχολεῖο τοῦ χωριοῦ. Ὁ δήµαρχος Β. Πουλιλιός καλεῖ τή δασκάλα «ἄν φοβᾶται νά φύγει» καί πάει µάρτυρας ὑπεράσπισης τοῦ δράστη στή δίκη πού ἀναβάλεται.

Πρώτη καταδίκη τῆς τουρκοφυλλάδας «Μιλέτ», γιά συκοφαντική δυσφήµηση τοῦ δηµάρχου Μύκης Μ. Ἀγκά. Θά ἀκολουθήσουν κι ἄλλες γιά ἀθλιότητες πού ἔγραψε σέ βάρος τοῦ Ν. Κόκκα καί τῶν Ποµάκων τοῦ νεοϊδρυθέντος συλλόγου.

Ἐπιστολή ποµάκικων καί τσιγγάνικων συλλόγων τῆς Θράκης στόν ὑπουργό Ἐσωτερικῶν γιά καθιέρωση καί τῶν δικῶν τους γλωσσῶν παράλληλα µέ τήν τουρκική.

Μάρτιος ‘08:

Στό Μαυροβούνιο συναντῶνται οἱ Τοῦρκοι µουφτῆδες βαλκανικῶν χωρῶν, µέ τούς Μέτε – Σερήφ παρόντες.

Δηµοσιεύεται ἡ ἔκθεση τοῦ Στέητ Ντηπάρτµεντ γιά τά ἀνθρώπινα δικαιώµατα στήν Ἑλλάδα, µέ δύο ἀναφορές στούς Ποµάκους καί στίς καταγγελίες τους γιά ἐκτουρκισµό.

Στήν «Τουρκική Νεολαία Κοµοτηνῆς» γιορτάζεται ἡ νίκη τῶν Ὀθωµανῶν στό Τσανάκαλε, µέ ὁµιλητές κι ἀπό τούς Τούρκους τῆς Βουλγαρίας.

Δηµοσιεύουµε στόν «Α» πλῆθος φωτογραφιῶν µέ τουρκικές σηµαῖες µέσα ἀπό διάφορα τζαµιά τῆς περιοχῆς. Καµµία ἀντίδραση.

Ὁ Μέτε βγάζει πύρινο, ἐθνικιστικό λόγο γιά τά βάσανα τῶν µειονοτικῶν τῆς Θράκης στό πανεπιστήµιο Μπαλίκεσιρ στήν Τουρκία.

Δηµοσιεύεται ἡ ἀπόφαση τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ Δικαστηρίου Ἀνθρωπίνων Δικαιωµάτων µέ καταδίκη τῆς Ἑλλάδας κι ἀνοίγει ὁ δρόµος γιά τουρκεπώνυµα σωµατεῖα.

Ἀπρίλιος ‘08:

Ἀποκαλύπτουµε στόν «Α» τό σκάνδαλο τῶν δανείων στούς Ροµά καί τόν πρωταγωνιστή του στό Δροσερό Ξάνθης, Φεριδούν Χασάνογλου (εἶναι ὁ ἴδιος πού πρωταγωνιστεῖ στόν ἐκτουρκισµό τοῦ οἰκισµοῦ). Κανείς δέν συγκινεῖται.

Ἐπανακυκλοφορεῖ ἡ πρώτη ποµάκικη ἐφηµερίδα «Ζαγάλισα», µέ µεγάλη ἐπιτυχία καί ἀποδοχή. Παράλληλα στό Δροσερό οἱ ρωµανόφωνοι τσιγγάνοι ὑπό τήν δραστήρια Σαµπιχά ἐκδίδουν τό Andar Drosero.

Ὁ Σύλλογος Ποµάκων Ξάνθης κάνει τήν πρώτη του δηµόσια ἐκδήλωση, µέ ποµάκικη βραδυά µουσικῆς καί φαγητοῦ.

Στίς Βρυξέλλες ὁ «Α», µαζί µέ φίλους Ποµάκους καί Ρωµά, διαλύει τήν φιέστα πού πάει νά στήσει ἡ Εὐρωπαϊκή Ὁµοσπονδία Τούρκων Δ. Θράκης, ἐγκαλώντας τους γιά ρατσισµό καί φασιστικές διασυνδέσεις.

Μάιος ‘08:

Σηµειολογική ἀποτύπωση τῆς συνδιοίκησης στή Ροδόπη: Νοµάρχης καί δήµαρχος παρίστανται σέ ἀποχαιρετιστήρια ἐκδήλωση τοῦ τουρκικοῦ Προξενείου Κοµοτηνῆς γιά συνταξιοδοτούµενο ὑπάλληλό του!

Ἡ διοργάνωση τῆς διεθνοῦς ἡµερίδας «Τρεῖς γενοκτονίες – Μιά στρατηγική» στήν Κοµοτηνή, γιά τήν ἀναγνώριση τῆς ποντιακῆς γενοκτονίας µπαίνει στό στόχαστρο τῶν Τούρκων. Συγχρόνως µέ τήν µειονοτική Συµβουλευτική Ἐπιτροπή, δεκαπέντε µειονοτικοί δηµοσιογράφοι ὑπογράφουν διαµαρτυρία γιά ἐπίθεση πού δῆθεν δέχθηκαν τρεῖς συνάδελφοί τους πού κάλυπταν τήν ἡµερίδα καί ζητοῦν τή λήψη …µέτρων!

Ἰούνιος ‘08:

Στήν ὁδό Ἄβαντος τῆς Ἀλεξανδρού-πολης οἱ τουρκόφρονες τσιγγάνοι προπηλακίζουν τίς γυναῖκες πού προσφέρουν κοινωνικό ἔργο στόν οἰκισµό. Ὁ δήµαρχος Γ. Ἀλεξανδρής καλύπτει τόν πρωταίτιο Ἀλή καί τίς ρατσιστικές του κραυγές.

Τό London School of Economics διοργανώνει στήν Κοµοτηνή (ναί!) ἡµερίδα γιά τήν µουσουλµανική µειονότητα καί τήν νοµιµοφροσύνη της στή δύσκολη δεκαετία τοῦ ‘40.

Ἄλλη µιά «Γιορτή Κερασιοῦ» στόν Σώστη Ροδόπης διοργανώνεται µέ µοναδικό στόχο τήν προώθηση τοῦ τουρκικοῦ χαρακτήρα τῆς περιοχῆς.

Ὁ Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης ἀποκαλύπτει ὅτι ὁ δῆµος Μπεσίκτας πού πρόκειται νά ἀδελφοποιηθεῖ µέ τήν Ξάνθη ἔχει τήν ἴδια σχέση καί µέ τήν Κατεχόµενη Μόρφου. Οἱ ἐνστάσεις του πιάνουν (κάποιον) τόπο.

Ἐπισκέπτεται τήν Κοµοτηνή ὁ Γάλλος δικαστής Μισέλ Ὑνώ, ὡς ἀπεσταλµένος τοῦ Συµβουλίου τῆς Εὐρώπης, γιά νά ἐλέγξει τήν κατάσταση τῶν θρησκευτικῶν δικαιωµάτων τῶν µουσουλµάνων. Μεταξύ ἄλλων συναντᾶ κι ἐµᾶς (οἱ µόνοι µή µειονοτικοί του συνοµιλητές!) καί µᾶλλον κερδίζουµε τίς ἐντυπώσεις.

Ἐπίσκεψη 50 Τούρκων ἀστυνοµικῶν καί δικαστῶν στήν Τουρκική Ἕνωση Ξάνθης καί ἀλλοῦ.

Οἱ ἀποκαλύψεις γιά τήν παρακρατική ὀργάνωση ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ στήν Τουρκία συνδέονται µέ τή Θράκη µέσα ἀπό τά δηµοσιεύµατα τοῦ «Α» (ἤµασταν ἄλλωστε τό πρῶτο ἔντυπο τῆς χώρας πού ἀποκάλυψε τήν ὕπαρξή της).

Τριήµερη ἐπίσκεψη – περιοδεία στή Θράκη τοῦ Τούρκου Πρέσβη Οὐµίτ Τσελικόλ. Βλέπει τούς πάντες καί ἐπισκέπτεται µόνο ἕναν θρησκευτικό χῶρο, τόν …τεκκέ τῆς Ρούσσας! Οἱ ἀλεβίτες τόν ὑποδέχονται µέ ἀναγραφή συνθηµάτων ἀποδοκιµασίας.

Τό Κέντρο Ἔρευνας Μειονοτικῶν Ὁµάδων (ΚΕΜΟ) συνεχίζει τό ἔργο του ὑπέρ τοῦ τουρκοελληνισµοῦ, µέ συναντήσεις σέ Ἀδριανούπολη καί Ἀλεξ/πολη ὑπό τόν τίτλο «Ἡ Θράκη ὡς εὐρωπαϊκός πολιτισµικός χῶρος».

Ἀποκαλύπτουµε στόν «Α» τό πνεῦµα τῶν θρησκευτικῶν δῆθεν ἐγχειριδίων στά 150 Κοράν Κουρσού τῶν ψευτοµουφτήδων, µέ τή φάτσα τοῦ Κεµάλ προµετωπίδα καί ἐναρκτήριο µάθηµα τόν …ἐθνικό ὕµνο τῆς Τουρκίας.

Ὀκτώ Τοῦρκοι βουλευτές τοῦ ἀκροδεξιοῦ ΜΗΡ ἔρχονται στή Θράκη καί γίνονται δεκτοί ἀπό τούς τουρκόφρονες ἰθύνοντες τῆς µειονότητας καί τῆς …πλειονότητας.               

Ἰούλιος ‘08:

Συµµετοχή τοῦ δήµου Κοµοτηνῆς στό φολκλορικό φεστιβάλ τοῦ Κιουτσούκ Τσεκµετζέ στήν Πόλη, δίπλα σέ ἐπίσηµες ἀντιπροσωπεῖες ἀπό τό Κόσοβο καί τήν «Τουρκική Δηµοκρατία τῆς Βόρειας Κύπρου».

Ὁ δήµαρχος Ὀρφέα Β. Πουλιλιός ζητᾶ ἐγγράφως ἀπό τή Χ. Νικοπούλου νά ἐγκαταλείψει τό σπίτι τοῦ δασκάλου γιατί τάχα θά µείνουν ἐκεῖ ἄλλοι δάσκαλοι. Οἱ διαµαρτυρίες φίλων τοῦ «Α» πρός πάσα κατεύθυνση συµβάλουν νά ἀποδειχθεῖ τό γράµµα τζούφιο.

Ἀποκαλύπτουµε στόν «Α» (µέ σχετικό βίντεο) ὅτι στό ἐκτουρκισµένο πανηγύρι τοῦ Ἀλάν Τεπέ ἕνας ἀπό τούς ὀργανωτές (;) ἔπλεξε ἀπό µικροφώνου κι ἐνώπιον τῶν Ἑλλήνων ἐπισήµων τό ἐγκώµιο τοῦ τουρκισµοῦ, καταλήγοντας ὅτι «καί τήν Κύπρο τό 1974 ἄν ἤθελαν ὅλη θά τήν ἔπαιρναν»! Καµµία ἀντίδραση.

Αὔγουστος ‘08:

Προκηρύσσονται οἱ 240 θέσεις ἰµάµηδων, ὅπως προέβλεπε τό σχετικό νοµοσχέδιο πού ἐπιχειρεῖ νά βάλει τάξη στόν χῶρο (δυστυχῶς ἀκόµη δέν ὁλοκληρώθηκε).

Κορυφώνεται ἡ ἀντιπαράθεση γιά τήν  δηµιουργία προπονητικοῦ κέντρου τοῦ Πανθρακικοῦ, καθώς οἱ τουρκόφρονες δηµιουργοῦν παντοῦ προβλήµατα, παρότι ὁ δῆµος ἀναζητᾶ δικές του ἐκτάσεις πρός ἀξιοποίηση (καταλήγει στό Κηκίδιο).

Ἐπισκέπτεται τήν Κοµοτηνή ἡ εἰδικός γιά τά ἀνθρώπινα δικαιώµατα Ἀµερικανίδα Γκέη ΜακΝτάγκαλ, ἐκ µέρους τῆς Ἐπιτροπῆς τοῦ ΟΗΕ.

Σεπτέµβριος ‘08:

Δηµιουργεῖται ζήτηµα ἐκ τοῦ µηδενός µέ ἀφορµή τίς ἐγγραφές µαθητῶν στό 1ο ἤ στό 2ο µειονοτικό σχολεῖο Ξάνθης.Ἀποχή τῶν µαθητῶν, µικροεπεισόδια µεταξύ γονέων, στήριξη ἀπό ΠαΣοΚ-ΣΥΝ καί …διαδήλωση στήν Ξάνθη µά εὐτυχῶς τό ΥΠΕΠΘ δέν ὑποχωρεῖ. Παράλληλα ξεκινᾶ ἀποχή τῶν µαθητῶν στό Μέγα Δέρειο µέ αἴτηµα τήν ἀποµάκρυνση τῆς δασκάλας Χαρᾶς Νικοπούλου (µέ τό ἔτσι θέλω!) ἀλλά οὔτε αὐτή τελεσφορεῖ.

Στίς 24/9 παρουσιάζουµε τίς θέσεις µας γιά τό µειονοτικό στό Ἰνστιτοῦτο Ἀριστοτέλης (στή Θεσσαλονίκη).

Ὀκτώβριος ‘08:

Στή Βαρσοβία, στή σύνοδο τοῦ ΟΑΣΕ γιά ἄλλη µιά φορά καταγγέλουν τήν Ἑλλάδα οἱ τουρκικοί σύλλογοι τῆς Εὐρώπης καί ὁ Σύλλογος Ἐπιστηµόνων Μειονότητας. Ἀπαντήσεις παίρνουν καί ἀπό τό ἑλληνικό κράτος καί ἀπό τούς συλλόγους τῶν µή Τούρκων µουσουλµάνων τῆς Θράκης.

Ὅλοι οἱ µειονοτικοί νοµαρχιακοί σύµβουλοι τῆς διευρυµένης Ξάνθης – Καβάλας – Δράµας ζητοῦν ἀπό τό συµβούλιο νά καταργήσει τίς ἀναφορές του σέ «ποµακοχώρια».

Ὁ Δήµος Κοµοτηνῆς γκρεµίζει ἐπιτέλους τά µαγειρεῖα τοῦ µειονοτικοῦ οἰκοτροφείου καί ὑλοποιεῖται ἡ διάνοιξη πού ἐκκρεµοῦσε ἀπό χρόνια, παρά τήν δοθείσα ἀποζηµίωση καί τίς δικαστικές ἀποφάσεις.

Νοέµβριος ‘08:

Γνωστοποιεῖται τό αἴτηµα τῆς ἀστικῆς µή κερδοσκοπικῆς «Πολιτιστικῆς Ἐκπαιδευτικῆς Ἑταιρείας τῆς Μειονότητας Δ. Θράκης» γιά παραχώρηση τοῦ ἀνωτέρω οἰκοτροφείου, προκειµένου νά στεγαστοῦν πολιτιστικές καί ἐκπαιδευτικές δράσεις. Ἀπάντηση δέν δόθηκε.

Ἐπίσκεψη Τσίπρα στήν Ξάνθη καί δηλώσεις εὐθυγραµµισµένες µέ τήν προξενική γραµµή περί (ἐπιλεκτικοῦ) αὐτοπροσδιορισµοῦ καί ἐκπαίδευσης.

Πενθήµερη ἐπίσκεψη ἀµερικανικοῦ κλιµακίου ἀπό τήν Πρεσβεία τῆς Ἀθήνας καί τό Προξενεῖο τῆς Θεσσαλονίκης στή Θράκη, στήν ὁποία συναντοῦν τούς πάντες (καί ἐµᾶς, ναί!), προκειµένου νά συντάξουν τήν ἀναφορά πρός τό Στέητ Ντηπάρτµεντ γιά τά ἀνθρώπινα δικαιώµατα στήν περιοχή.

Διάλεξή µας γιά τό µειονοτικό θέµα  στήν Ξάνθη, στό πανελλήνιο συνέδριο Ξεναγῶν.

Τουρκοσύναξη ἀνθρωπίνων δικαιωµάτων ἀπό 16 χῶρες στήν Ὁλλανδία, µέ εἰσηγητή γιά τή Θράκη τόν Ἀλή Χουσεΐνογλου τοῦ Συλλόγου Ἐπιστηµόνων Μειονότητας.

Δεκέµβριος ‘08:

Μήνυµα τοῦ Μέτε γιά τό Μπαϊράµ, γεµᾶτο ἐπιθέσεις κατά τῆς Ἑλλάδος (ὥς καί γιά τή Ρόδο), κατά τῶν Ποµάκων καί τῶν Ροµά (προδότες, ἁµαρτωλοί), κατά τῆς δηµόσιας ἐκπαίδευσης…

Ἀποκαλύπτουµε στόν «Α» τό αὐθαίρετο τοῦ ψευτοµουφτή Ἰµπράµ Σερήφ καί τήν σκανδαλωδῶς εὐνοϊκή µεταχείριση τῆς ὑπόθεσής του.

Στό φόρουµ ἀνθρωπίνων δικαιωµάτων τοῦ ΟΗΕ στή Γενεύη, καί ἐνώπιον τῆς ΜακΝτούγκαλ, καλεῖται νά ἀπολογηθεῖ ἡ Ἑλλάδα γιά τήν πολιτική της στή Θράκη, πάλι ἐνώπιον τοῦ Καπζά καί τῆς Χαϊρουλά (σύλλογος Ἐπιστηµόνων Μειονότητας).

 

Ἦταν τελικά µιά µέτρια χρονιά γιά τή Θράκη µέσα σέ µιά γενικά κακή πορεία καί µιά γόνιµη χρονιά γιά τόν «Α».

none

ceb2ceb9ceb2cebbceafcebf-cf83ceb1cf87ceacceba1Εἶναι κυριολεκτικά ἀπίστευτο κι ὅµως πέρα γιά πέρα ἀληθινό: Παρότι τε-λοῦµε χρόνια τώρα ὑπό σιωνιστική κατοχή, δέν µποροῦµε νά ποῦµε ἀκόµη δυό σίγουρα λόγια γιά τά ἀφεντικά µας. Κι ἔρχονται (πολύ σπανίως, βέβαια) κάτι τέτοια βιβλία, σάν τοῦ Ἴσραελ Σαχάκ, πού προσφάτως κυκλοφόρησε ἀπό τίς Ἐναλλακτικές Ἐκδόσεις τοῦ Γιώργου Καραµπελιᾶ «Ἑβραϊκή Ἱστορία – Ἑβραϊκή Θρησκεία, Τό βάρος τριῶν χιλιάδων χρόνων» γιά νά µᾶς ξεστραβώσουν. Ἀκόµα κι ἐµεῖς, πού ὅσο νά πεῖς κάτι παραπάνω ἀπό τόν µέσο ὅρο ξέρουµε γιά τό θέµα, µείναµε ἄναυδοι σέ πολλά σηµεῖα τῆς ἀνάγνωσης. Ἦταν ἀδύνατον νά σταχυολογήσουµε ἀντιπροσωπευτικά τµήµατά του, χωρίς νά τό ἀδικήσουµε. Γιά ἕναν τέτοιο θησαυρό γνώσεων καί µνηµεῖο τιµιότητας χρειάζεται νά ποῦµε ὅτι τό συστήνουµε ἀνεπιφύλακτα; Δέστε µόνο πῶς τό εἶχε προλογίσει ὁ συγχωρεµένος Ἔντουαρντ Σαΐντ:

«Τή στιγµή πού ὁ µουσουλµανικός φονταµενταλισµός καταγγέλλεται στή Δύση, ὁ ἑβραϊκός παραµένει στό ἀπυρόβλητο. Σ’ αὐτό τό ἔργο, τό ὁποῖο ἔχει ὑµνηθεῖ ἐνῷ παράλληλα ἔχει προκαλέσει ὀξύτατες ἀντιπαραθέσεις, ὁ Ἰσραήλ Σαχάκ, προβαίνει σέ µιά προκλητική µελέτη γιά τήν ἔκταση στήν ὁποία τό κοσµικό κράτος τοῦ Ἰσραήλ ἔχει διαµορφωθεῖ ὑπό τήν ἐπίδραση ἀποκρουστικῶν θρησκευτικῶν ὀρθοδοξιῶν, οἱ ὁποῖες ἔχουν δυνητικά θανατηφόρες συνέπειες. Μέσα ἀπό τήν µελέτη τοῦ Ταλµούδ καί τοῦ ραβινικοῦ δικαίου, ὁ Σαχάκ ὑποστηρίζει ὅτι οἱ ρίζες τοῦ ἑβραϊκοῦ σωβινισµοῦ καί τοῦ θρησκευτικοῦ φανατισµοῦ θά πρέπει νά κατανοηθοῦν ἄµεσα, προτοῦ νά εἶναι πολύ ἀργά. Ὁ Σαχάκ ἦταν ἀπό τούς πρώτους πού χρησιµοποίησε τόν ὅρο «ἰουδαιο-ναζισµός» προκειµένου νά χαρακτηρίσει τίς µεθόδους πού χρησιµοποιοῦσαν οἱ Ἰσραηλινοί γιά νά ὑποτάξουν καί νά καταπιέσουν τούς Παλαιστίνιους. Ὁ Σαχάκ εἶναι πολύ θαρραλέος καί θά ἔπρεπε κανονικά νά βραβευτεῖ γιά τίς ὑπηρεσίες του πρός τήν ἀνθρωπότητα»

Νά τό διαβάσουµε ΟΛΟΙ!

.

 

none

 

 

 

 

 

kosobochurch1315kosovo12 Ιαν. 2009: 

 

Στο σερβικό, βόρειο μέρος της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα ενεργοποιήθηκε χειροβομβίδα κοντά σε πολυσύχναστο κέντρο διασκέδασης. Θύματα δεν υπήρξαν αλλά μερικά οχήματα υπέστησαν ζημιές. Μετά από αυτό στη γειτονική συνοικία πυρπολήθηκε ένα μαγαζί και όταν έσπευσε η (σερβική) πυροσβεστική ρίχτηκε εναντίον της βόμβα. Έξι πυροσβέστες τραυματίστηκαν βαριά και βρίσκονται στο νοσοκομείο στη Μιτρόβιτσα. Στο χάος που δημιουργήθηκε επιτέθηκαν και στην ομάδα της σερβικής τηλεόρασης «Μοστ», με αποτέλεσμα η δημοσιογράφος και ο κάμεραμαν να βρεθούν στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης.

4 Ιαν. 2009:

Στο βόρειο μέρος της Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, Αλβανοί επιτέθηκαν στους Μπάτο Τζόρτζεβιτς (32) και τον Πέταρ Γκούσνιτς (33) οι οποίοι αναγκάστηκαν να σταματήσουν όταν το αυτοκίνητό τους χάλασε. Η επίθεση συνέβη μόνο μερικά μέτρα από το σημείου ελέγχου των ΝΑΤΟικών δυνάμεων που δεν επενέβησαν.

6 Ιαν. 2009:

Άγνωστοι έσπασαν τη νύχτα με πέτρες δυο αυτοκίνητα το Σούβι Ντο κοντά στη Μιτρόβιτσα. Σ’ αυτό το χωριό, σε πλήρες αλβανικό περιβάλλον ζουν σαράντα σερβικές οικογένειες. Στο χωριό έγιναν συγκεντρώσεις των κατοίκων, από τη μια πλευρά των Σέρβων και από την άλλη των Αλβανών. Η κοσοβάρικη αστυνομία διαχώρισε τις ομάδες και αποφεύχθηκαν περαιτέρω επεισόδια.

7 Ιαν. 2009:

Όταν ο Γάλλος στρατηγός της ΚΦΟΡ επιχείρησε να επισκεφθεί τους Σέρβους τραυματίες δεν του επετράπη η είσοδος στο σερβικό νοσοκομείο. Ο Μητροπολίτης Αρτέμιος που ρωτήθηκε σχετικά από το δημοσιογραφικό πρακτορείο Μπέτα δήλωσε περήφανα ότι «ο στρατηγός ξεκίνησε να πάει στο νοσοκομείο για να φανεί δήθεν ανθρωπιστής, ενώ είναι οι στρατιώτες του που δεν εκτέλεσαν το καθήκον τους, δεν εμπόδισαν τις ταραχές και δεν απέτρεψαν τους εγκληματίες και τους τρομοκράτες». 8 Ιαν. 2009:

Καταστράφηκε και λεηλατήθηκε η εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου και το βοηθητικό της κτίριο στο χωριό Λίβατζε κοντά στην Γκρατσάνιτσα. «Οι εικόνες ήταν διασπαρμένες και σπασμένες και από το ναό εξαφανίστηκαν λίγα χρήματα και εκκλησιαστικά σκεύη» – είπε ο π. Σβέτισλαβ Τράικοβιτς.

none

 

 

cf80cebfcf81cebdcf8cΣάν νά µήν ἔφταναν οἱ καρχαρίες τῶν τραπεζῶν, τῶν ἑταιρειῶν, τῶν βιοµηχανιῶν, ἔσπευσαν κι ἄλλοι νά ἐπωφεληθοῦν ἀπό τό πακέτο «Πώλσον» τῶν 700 δισ. δολαρίων: Ἡ βιοµηχανία πορνό τῶν ΗΠΑ! Οἱ …γνωστῆς καταγωγῆς Larry Flynt («Hustler») καί Joseph Francis («Girl’s Gone Wild»), σπεύδουν στήν Οὐάσιγκτον προκειµένου νά ζητήσουν 5 δισ. γιά τίς δουλειές τους πού «δέν πᾶνε καλά» (ἀπό τά 12 δισ. τοῦ 2007 εἶχαν, λέει, 22% πτώση πέρυσι). «Μέ ὅλη αὐτή τήν οἰκονοµική µιζέρια καί τή χασούρα, τό σέξ εἶναι τό τελευταῖο πού θά σκεφτεῖς. Εἶναι καιρός τό Κογκρέσο νά ἀνανεώσει τήν σεξουαλική ὄρεξη τῆς Ἀµερικῆς», δήλωσε ὁ Φλύντ. Ὁ δέ Φράνσις συγκαταλέγει τήν πορνοβιοµηχανία σέ µία ἀπό τίς µεγαλύτερες µπίζνες τῆς χώρας καί ζητάει ἀνάλογη µεταχείριση. Τό γεγονός ὅτι κάθε τρεῖς καί δύο κατηγοροῦνται γιά βιασµούς, ἀπάτες, φοροδιαφυγή κτλ εἶναι, βεβαίως, µιά ἀσήµαντη λεπτοµέρεια. Ἡ πρόβλεψή µας εἶναι ὅτι τά λεφτά θά τά πάρουν. Ὄχι µόνο γιατί ἔχουν «ἐπιχειρήµατα» ἀλλά καί γιατί ἀποτελοῦν σηµαντικό ἐργαλεῖο τοῦ συστήµατος ἀποβλάκωσης µά καί χειραγώγησης (θυµηθεῖτε πόσοι κάποια στιγµή ἐνόχλησαν καί πῆραν τελικά πόδι λόγῳ κάποιου «σκανδάλου σέξ»). Κάπως ἔτσι πᾶµε ὅλο καί παρακάτω…

none

 

ceb5cf85cf81ceb9cf80ceb9ceb4ceb7cf82Μετά τήν ἀλλαγή τοῦ Εὐριπίδη Στυλιανίδη ἀπό τό ὑπουργεῖο Παιδείας στό Μεταφορῶν κι Ἐπικοινωνιῶν, ὁ συντοπίτης µας πολιτικός (δέν) ἔκανε τίς κάτωθι δηλώσεις:

«Μετά τούς 15 µῆνες µου στό ΥΠΕΠΘ, ἔχω νά δηλώσω τά κάτωθι: Θά πρέπει τελικά νά εἶναι κάποιος πολύ µαλάκας γιά νά προσπαθήσει νά κάνει κάτι παραπάνω ἀπό ρουσφέτια κι ἁρπαχτές σέ ὁποιοδήποτε ὑπουργεῖο αὐτῆς τῆς χώρας. Ὅταν ξέρει ὅτι µέ τό πού θά στοχοποιηθεῖ ἀπό κάποιο µαφιοκάναλο ἤ κάποια κωλοφυλλάδα θά πάρει τόν ποῦλο (εἴτε ἔχει θριαµβεύσει εἴτε τά ἔχει σκατώσει), θά πρέπει νά εἶναι τρελλός γιά νά δουλέψει. Ὅταν ξέρει ὅτι ἀνά πάσα στιγµή µπορεῖ νά γίνει ἡ «Ἰφιγένεια» τοῦ πρωθυπουργοῦ µιᾶς ἀκυβέρνητης χώρας, καί νά ἀντικατασταθεῖ ἀπό τόν πρῶτο τυχόντα γκλαµουροτενεκέ, τί σχεδιασµό µπορεῖ νά κάνει; Καί µέ ποιούς ἰσχυρούς τοῦ χώρου τῆς ἁρµοδιότητάς του νά τά βάλει, ὅταν ἐκεῖνοι εἶναι πού θά µείνουν κι αὐτός δέν θ’ ἀφήσει πίσω του οὔτε ἀνάµνηση; Ν’ ἀναµετρηθεῖ µέ τούς κοπροκαθηγητάδες τῶν ΑΕΙ; Μέ τή µαφία τῶν κηφηνοτρωκτικῶν στό ὑπουργεῖο; Μέ τίς συνδικαλιστικές συµµορίες τῶν «λειτουργῶν»;

Καί νά πεῖτε ρέ παιδιά πώς δέν τά ‘ξερα, πώς πῆγα γυρεύοντας; Μέ κανέναν δέν προσπάθησα νά τά βάλω. τίς τοµές τίς ἀπέφυγα, τούς λαϊκισµούς τούς υἱοθέτησα, τίς µεγαλοκουράδες τίς ἀνέχτηκα… Τό «λάθε βιώσας» τήρησα στή θητεία µου, προσπαθώντας γιά τό αὐτονόητο, µά τό ἀποτέλεσµα… Ντάξει, θά µοῦ πεῖτε ὅταν Λιάπης, Φώλιας καί Ἀλογοσκούφης πᾶνε στά σπιτάκια τους, ἐσύ κλαίγεσαι γιά τό Μεταφορῶν; Ἤ µήπως εἶχες καµµιά εἰδική σχέση µέ τήν Παιδεία πρίν πᾶς ἐκεῖ; Ἀλλά νά, εἶναι πού χάνοντας ἀπό τά σαραντακάτι κάθε φιλοδοξία παραγωγῆς πολιτικοῦ ἔργου ἀκόµα καί στό ἐλάχιστο ἐπίπεδο, τί θἄµαστε στά ἑξήντα µας;…»

none

 

Ἔσκασε µύτη λίγο πρίν τίς γιορτές καί ἐπαναλήφθηκε ἀµέσως µετά. ἦταν µιά εἴδηση πού ἀναφερόταν στά «σχέδια» τῆς Κυβέρνησης νά προχωρήσει σέ ἀφαίρεση τῶν δικαστικῶν ἁρµοδιοτήτων τοῦ µουφτῆ καί νοµοθέτηση ἑνός τρόπου ἐκλογῆς του. Μάλιστα γράφτηκε ὅτι ἀφενός ὑπάρχει διακοµµατική συναίνεση στούς σχεδιασµούς αὐτούς κι ἀφετέρου ὅτι ἤδη ἐνηµερώθηκε ἡ τουρκική Κυβέρνηση, τῆς ὁποίας ἀναµένονται οἱ ἀντιδράσεις (µάλιστα ἡ µειονοτική ἡγεσία δέν ἔδειξε, λέει, ἰδιαίτερα ἐνθουσιασµένη).

Στόν βαθµό πού µπορέσαµε νά τό ψάξουµε, µόνο δηλώσεις ἄγνοιας τοῦ θέµατος εἰσπράξαµε, ὅµως αὐτές δέν σηµαίνουν βεβαίως τίποτε καί συντρέχουν πολλοί λόγοι γιά νά µήν κοιµόµαστε ἥσυχοι.

Πρῶτον ἀποτελεῖ τό µεῖζον αἴτηµα τῆς Ἄγκυρας γιά τή Θράκη, ἀφοῦ σέ ὅλους τούς ἄλλους τοµεῖς τά …βολεύει χωρίς τή βοήθεια τῆς Ἑλλάδας (τῆς ἀρκεῖ ἡ προϊούσα διάλυση τῆς τελευταίας).

Δεύτερον ἡ κατάργηση τῶν δικαστικῶν ἁρµοδιοτήτων τοῦ µουφτῆ εἶναι κάτι πού ἐδῶ καί δύο τοὐλάχιστον χρόνια προετοιµάζει – ὡς «κατάργηση τῆς Σαρίας» – τό ψευτοεκσυγχρονιστικό ἀδερφᾶτο τῶν Ἀθηνῶν (βλ. ἀρθρογραφία Ἀλιβιζάτου, Κτιστάκη, ΚΕΜΟ κτλ). Θυµίζουµε ὅτι, καθώς ὁ δικαστής δέν µπορεῖ νά εἶναι αἱρετός, ἡ Τουρκία καί κάποιοι «δικοί µας» ἔβαλαν στό στόχαστρο τίς δικαστικές του ἁρµοδιότητες (σήµερα µποροῦν νά καταφύγουν στόν µουφτή γιά ὑποθέσεις διαζυγίου καί κληρονοµιῶν οἱ πιστοί ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ), δῆθεν γιά νά ἀπαλλάξουν τή χώρα µας ἀπό τό ἰσλαµικό δίκαιο. Τό γεγονός ὅτι ποτέ κανένας µειονοτικός φορέας δέν ζήτησε κάτι τέτοιο δέν τούς ἐνοχλεῖ. Οὔτε καί τό βλέπουν ὡς ἐπέµβαση σέ ξένη πολιτισµική παράδοση ἡ ὁποία ἐπιβιώνει καί λειτουργεῖ ἱκανοποιητικά τό βλέπουν. ἀρκεῖ πού τό ἀποφάσισαν ἐκεῖ στό Κωλονάκι. Ἡ διακοµµατική λοιπόν ὑποστήριξη τοῦ κατήφορου εἶναι ἐξασφαλισµένη.

Τρίτον ἡ πολιτική τοῦ ΥΠΕΞ πού σέ ὅλα τά θέµατα ἐπιλέγει χαµηλούς (µέχρι …παρεξηγήσεως) τόνους δέν δείχνει ἀσύµβατη µέ µία τέτοια πρωτοβουλία. Ὅταν στίς διεκδικήσεις κατοικηµένων ἑλληνικῶν νησιῶν – Φαρµακονήσι, Ἀγαθονήσι – ἀπαντᾶς µέ προτροπές γιά ψυχραιµία (!) ποιός θά παρεξηγηθεῖ µέ ἕνα ἀµφιλεγόµνο µέτρο στή Θράκη;

Ἐµεῖς φυσικά ἀπευχόµαστε µιά τέτοια προοπτική πού θά ἀφαιρέσει ἀπό τήν πατρίδα µας κάθε δυνατότητα λόγου στήν ἐπιλογή τῆς ἡγεσίας τῆς θρησκευτικῆς – µήν τό ξεχνᾶµε – µειονότητας. Θέλουµε ἕναν Μέτε ἐπισήµως κεφαλή τοῦ σύνοικου στοιχείου; Εἶναι δυνατόν;

 

 

none

http://antifonitis.gr/online/wp-content/uploads/2009/03/262.pdf

none

nobel_medal_dsc06171Ἡ Ἐπιτροπὴ τοῦ Βραβείου Νόμπελ ἀντιμετωπίζει ἔρευνα δωροδοκίας καὶ διαφθορᾶς μετὰ τὶς φῆμες γιὰ τεράστιες πληρωμὲς ἀπὸ τὴν σουηδοαμερικάνικη φαρμακευτικὴ ἑταιρεία AstraZeneca ἡ ὁποία κονομάει ἀπὸ τὸν φετεινὸ, Γερμανό ἀποδέκτη τοῦ Νόμπελ Ἰατρικῆς Harald zur Hauser.

Τὸ τεράστιο αὐτὸ σκάνδαλο ἀφορᾶ τὶς ἑταιρεῖες Nobel Media καὶ Nobel Webb ποὺ σχετίζονται μὲ τὴν Ἐπιτροπὴ τοῦ βραβείου καὶ οἱ ὁποῖες λέγεται ὅτι εἰσέπραξαν πολλὰ ἑκατομμύρια δολάρια ἀπὸ τὸν φαρμακευτικὸ γίγαντα, ὁ ὁποῖος ἔχει τὰ δικαιώματα τῶν ἐμβολίων (Gardasil στὶς ΗΠΑ, Cerverix στὴν ΕΕ) κατὰ τοῦ τραχήλου τῆς μήτρας. Σύμφωνα μὲ τὸν ἀναλυτὴ Johan Un­nerus, ἡ AstraZeneca ὑπολογίζεται ὅτι θὰ εἰσπράττει 30-50 ἑκατομμύρια δολάρια ἐτησίως μόνο ἀπὸ τὰ ἐμβόλια αὐτά. Ἔτσι, τὴν παραμονὴ τῆς τελετῆς ἀπονομῆς ὁ Σουηδὸς εἰσαγγελέας ἀνακοίνωσε τὴν ἔναρξη τῶν ἀνακρίσεων γιὰ τὴν ὑπόθεση, ἡ ὁποία περιλαμβάνει πρωτίστως δυὸ μέλη τῆς Ἐπιτροπῆς: Τοὺς καθηγητὲς Bo Angelin καὶ Bertil Fredholm, ποὺ ἀμφότεροι βρίσκονται στὸ μισθολόγιο τῆς ἑταιρείας καὶ ψηφίζουν καὶ γιὰ τὸ βραβεῖο.

Ὅμως καὶ τὸ ἄλλο μισό του φετεινοῦ βραβείου …βρωμάει. Ἡ ἀπονομή του στὸν Λὺκ Μοντανιὲ (καὶ στὸν Φρανσουὰ Μπαρὲ – Σινουσί) γιὰ τὶς ἀνακαλύψεις τοῦ πρὸ …25ετίας σχετικὰ μὲ τὸν «ἰὸ ΗΙV» ποὺ ὑποτίθεται ὅτι προκαλεῖ τὸ ΑIDS. Καὶ γιατί δὲν συμπεριελήφθη, ἂν εἶναι ἔτσι ὁ Ἰταλοαμερικάνος καθηγητὴς Ρόμπερτ Γκάλο, ποῦ κατ’ ἐξοχὴν συνέδεσε τὸν ἰὸ μὲ τὸ ΑIDS; Δὲν χρειάζονται …θεωρίες συνωμοσίας, ὅπως ὀνομάζουν τὰ καθεστωτικὰ ΜΜΕ κάθε ἀμφιβολία γιὰ τὴν ἐπίσημη ἐκδοχὴ τῶν γεγονότων, τὸ εἶπε ξεκάθαρα μετὰ τὴν ἀνακοίνωση τῶν βραβείων ὁ καθηγητὴς Μπγιὸρν Βένστρομ στὸ σουηδικὸ ραδιόφωνο: “Ἐλπίζουμε ὅτι αὐτὸ θὰ βάλει ἕνα τέλος στὶς θεωρίες συνωμοσίας καὶ ἄλλους ποὺ ὑπερασπίζονται ἰδέες μὴ βασισμένες στὴν ἔρευνα”. Ὡραία ἐπιστημονικὴ ἀντίληψη πίσω ἀπὸ τὰ βραβεῖα, ἡ φίμωση τῶν ἐναντιοφρόνων, στούς ὁποίους πρωτοστατοῦσε ἄλλοτε ὁ σημερινός βραβευόμενος!

Βεβαίως ἐσεῖς πού διαβάζετε «Ἀντιφωνητή» ποτέ δέν πιστέψατε τίς συστημικές τρίχες γιά τήν «μάστιγα τοῦ αἰώνα», ποὺ ὑποτίθεται ὅτι θὰ θέριζε ἑκατομμύρια κοσμάκη, καὶ ἄλλωστε ὅλα ὅσα ὑποψιαζόσασταν τὰ ἐπιβεβαίωσε ἡ περσινή μας συγκλονιστικὴ συνέντευξη – ποταμός τοῦ ἑλληνοαμερικανοῦ καθηγητή Ἀνδρέα Μανιώτη στὸν Λάμπρο Παπαντωνίου. Στὴν συνέντευξη ἐκείνη (τ. 235, 236), ποὺ κανονικά θὰ ἔπρεπε νὰ εἶχε συγκλονίσει τὸν κόσμο, ἀποκαλύφθηκε περίτρανα ἡ ἀπάτη γύρω ἀπὸ τὸ ΑIDS καὶ τὰ τρομερὰ συμφέροντα ποὺ διαπλέκονται μ’ αὐτήν.

Εἴπαμε, ὅλα εἶναι ἕνα ψέμμα, πού ἔλεγε κι ὁ Στελλάρας…

none

Στίς 22 Δεκεμβρίου στό Νιού Τζέρσεϊ πέντε ἄνθρωποι καταδικάστηκαν ὡς «φανατικοί μουσουλμάνοι πού συνωμοτοῦσαν γιά νά σκοτώσουν Ἀμερικανούς στρατιῶτες στή στρατιωτική βάση Fort Dix». Ἡ ποινή πού ἀντιμετωπίζουν εἶναι ἰσόβια κάθειρξη, κι ἄς μήν ἔβλαψαν ποτέ κανέναν!

Τό δικαστήριο ἔκρινε ἔνοχους τούς ἀλβανικῆς καταγωγῆς Dritan Duka, Shain Duka, Eljvir Duka, τόν Ἰορδανό Mohamad Shnewer καί τόν Τοῦρκο Serdar Tatar, ὅλοι μεταξύ 23 καί 30 ἐτῶν, οἱ ὁποῖοι γνωρίστηκαν στό σχολεῖο καί (ὑποτίθεται ὅτι) συγκρότησαν ἀργότερα «τρομοκρατικό πυρήνα». Εἶχαν συληφθεῖ ἀπό τό FBI τόν Μάϊο τοῦ 2007 μέ τήν κατηγορία ὅτι παρακολουθοῦσαν στρατιωτικές ἐγκαταστάσεις, παζάρευαν ὅπλα, ἐκπαιδεύονταν σέ …πέιντμπωλ (!) καί παρακολουθοῦσαν βίντεο μέ ἐπιθέσεις καί ἀποκεφαλισμούς (!) τῆς Ἀλ Κάιντα. Κάποια στιγμή οἱ κατηγορούμενοι ζήτησαν ἀπό ἕναν ἐπαγγελματία νά περάσει σέ dvd ἕνα βίντεο πού τούς ἔδειχνε νά πυροβολοῦν φωνάζοντας «Ἀλλάχ ἀκμπάρ» (!), ὁ ὑπάλληλος εἰδοποίησε τό FBI καί τά ὑπόλοιπα εἶναι γνωστά.

Αὐτό πού δέν ἔγινε πολύ γνωστό ἦταν ὁ ἀκριβής ρόλος τοῦ χαφιέ Μαχμούτ Ὀμάρ, πού τόν φύτεψαν οἱ Ἀρχές μεταξύ τῶν 5 φίλων. Ἕνας ποινικός κατάδικος, πού πῆρε κάπου 240.000 δολάρια ἀπό τό FBI ὄχι γιά νά διαβρώσει κάποιαν τρομοκρατική ὀργάνωση ἀλλά γιά νά …στήσει μία. Ἡ ὑπεράσπιση, πού χαρακτήρισε τήν πλειονότητα τῶν ἀποδείξεων προϊόντα φαντασίας, ἰσχυρίστηκε ὅτι ὁ Ὀμάρ ἦταν αὐτός πού ὠθοῦσε τόν Ἰορδανό σέ ἐνοχοποιητικά σχόλια κατά τῶν ΗΠΑ (πού βεβαίως τά μαγνητοφωνοῦσε) καί πάσχιζε νά σπρώξει τήν ὁμάδα σέ ἐπίθεση κατά τῶν βάσεων, κάτι πού τελικά δέν πέτυχε.

Ἔ, εἶδαν ἀποεῖδαν οἱ (ΗΠ)ἄνθρωποι, σοῦ λέει αὐτοί οἱ ἄχρηστοι δέν πρόκειται νά κάνουν τίποτε πέρα ἀπό λόγια, τούς μπουζούριασαν λοιπόν γιά «συνωμοσία»…

none


ΕΞΩ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΩΡΑ!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουρκικά Νέα
Ο τουρκόφωνος τύπος στη Θράκη και στον Κόσμο


Παρατηρητήριο Μέτε
Τα νέα του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε


Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr
Ενα Καράβι Για Τη Γάζα



Σχετικά...

Αρθρογραφία

Μόνιμες στήλες

ΑΡΧΕΙΟ

Λέξεις

Επισκέπτες

free counters