θαύμαΗ τρίτη αξιολόγηση έκλεισε, ο προϋπολογισμός υπερψηφίστηκε (ως ο “τελευταίος μνημονιακός”), η Κυβέρνηση ανακάμπτει δημοσκοπικά, όλα δουλεύουν ρολόι. Από τη μία οι Συριζανέλ πανηγυρίζουν που συνεχίζουμε να τους ανεχόμαστε, από την άλλη η πρασινογάλαζη αντιπολίτευση κρυφοελπίζει στην λαϊκή αμνησία, και όλα πάνε εκεί που προ οκταετίας (έξωθεν) δρομολογήθηκαν να πάνε.

Από το κακό στο χειρότερο: χωρίς καμμία ανάταξη στην παραγωγή ή στην οικονομία, με ασήκωτη φορολόγηση και εξαφανισμένες τις τράπεζες, τι μπορεί να προσδοκά κανείς; Παράλληλα ξεκινάνε οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, εκποιείται το 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και έρχονται με τη σειρά οι μειώσεις: το 2018 για τα κοινωνικά επιδόματα, το 2019 για τις συντάξεις και το 2020 για το αφορολόγητο (δηλ. για τους μισθούς). Βεβαίως ώς τότε ποιος ζει ποιος πεθαίνει – και κυρίως ποιος θυμάται… Σωστό κι αυτό.

Και να ήταν μόνον αυτά; Η δημογραφική κατάρρευση, η αντικατάσταση του πληθυσμού (με τη φυγή των νέων και την λαθρομετανάστευση), η ηθικοπνευματική αποσάθρωση είναι προβλήματα που όχι μόνο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πολιτικό μας προσωπικό αλλά αντιθέτως αυτό είναι που τα γεννά ή τα επιτείνει! Ήμασταν ούτως ή άλλως ανέκαθεν αποικία των Αγγλοσαξώνων, ήρθε και η υπαλληλοποίηση του πολιτικού κόσμου στη σύγχρονη μορφή του κοινοβουλευτισμού κι εξέλιπε πια κάθε ελπίδα ανεύρεσης κάποιας ηγετικής μορφής.
Όλα αυτά μάλιστα σε ένα διεθνές περιβάλλον δυσμενές από κάθε άποψη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραπαίει και απαξιώνεται, η γειτονική μας (εχθρική) Τουρκία διατηρεί την δυναμική της παρά το άλυτο Κουρδικό της πρόβλημα, όλη η Δύση παραδίδεται στην παρακμή και η παγκόσμια παραγωγή σταδιακά περνάει στην ανατολική Ασία… Το χρήμα και η ισχύς συγκεντρώνονται σε όλο και λιγότερα χέρια υπερπλουσίων του χρηματοπιστωτικού τομέα και των πολυεθνικών γιγάντων, ενώ οι λαοί, ειδικά της Δύσης, βολεύονται με όλο και λιγότερα (λεφτά και δικαιώματα). Πώς να σταθεί στο περιβάλλον αυτό μια χώρα ή ένας λαός με τα χαρακτηριστικά τα δικά μας; Εδώ δεν χρειαζόμαστε απλά ένα θαύμα από τον Θεό της Ελλάδος αλλά μια σειρά ολόκληρη θαυμάτων…