παρανηπιαγωγείο-με-βανάκι-προξενείου-520x245Να λοιπόν που το “θαύμα” έγινε: το κράτος ξύπνησε και σφράγισε δύο τουρκικά παρανηπιαγωγεία της Κομοτηνής, από τα λεγόμενα “Παραρτήματα” του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας (ΣΕΜ). Μετά από περίπου απρόσκοπτη λειτουργία άνω των 12 χρόνων, και αφού είχαν προηγηθεί ουκ ολίγες καταγγελίες / μηνύσεις, όλες οι υπηρεσίες (Αστυνομία, Εισαγγελία…) έκαναν τη δουλειά τους και, μετά από τις αναπόφευκτες καθυστερήσεις, δύο εξ αυτών σφραγίστηκαν με υπογραφή του δημάρχου Κομοτηνής Γ. Πετρίδη.


Τι λέει η άλλη πλευρά; Στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΜ αναφέρει: Όπως είναι γνωστό με δήλωση που κοινοποιήσαμε στις 5 Μαΐου, είχαμε ενημερώσει για τις αστυνομικές εφόδους στα παραρτήματα μας και για τις επακόλουθες ποινικές δίκες σε βάρος των μελών της διοίκησης μας. Παρά την αλληλογραφία που είχαμε με την σχετική διεύθυνση του δήμου Κομοτηνής, παρά το ότι τους αναφέραμε πως στα εν λόγω παραρτήματα πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις του συλλόγου μας, αυτοί δεν έλαβαν υπόψη τους τις δηλώσεις μας αυτές και στις 23/5/2016 μας επιδόθηκε απόφαση υπογεγραμμένη από τον δήμαρχο κ. Πετρίδη για κλείσιμο των ¨παιδικών σταθμών¨ όπως αναφέρουν στον ισχυρισμό τους.
Με τη ντρίπλα αυτή λοιπόν ελπίζουν οι προξενικοί λούστροι να παραμυθιάσουν τα διοικητικά δικαστήρια όπου θα προσφύγουν, μιλώντας για “παραρτήματα” ενός νομίμου σωματείου – ΜΚΟ. Και τι δουλειά είχε το παράρτημα λ.χ. που βρισκόταν στα 50 μέτρα από τα κεντρικά; Πώς γίνεται να λειτουργεί με ωράριο νηπιαγωγείου – παιδικού σταθμού, με εργαζόμενες που έχουν ανάλογο πτυχίο, με δημόσιες τελετές λήξης των μαθημάτων (!) και …να μην είναι αυτό που όλοι βλέπουν; Αστειότητες. Ευτυχώς κάποια σημάδια σαν κι αυτή την εξέλιξη δείχνουν ότι αποκαθίσταται η κοινή λογική και η νομιμότητα στην περιοχή, πράγμα εξαιρετικά δυσοίωνο για όσους έμαθαν να κινούνται επί δεκαετίες στη σκιά. Αναμένουμε την ίδια εξέλιξη και για τα υπόλοιπα παρανηπιαγωγεία, σε Ροδόπη αλλά και στην Ξάνθη, όπου επίσης εκκρεμεί επώνυμη αναφορά στις Αρχές για το ίδιο θέμα από το 2012.
Κ.Κ.

Υ.Γ. Πλάκα είχε η τοπική “Μπιρλίκ” που έβαλε τη φωτογραφία μας και μας απέδωσε ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης (γράφαμε πρό διμήνου). Μα …αυτό είναι τίτλος τιμής ρε Ιλχάν, νάσαι καλά!