SnowdenΟ Αμερικανός φυγάς Έντουαρντ Σνόουντεν υποστηρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εργάζονται ενεργά προετοιμάζοντας τον …Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο!
Η προηγούμενη είδηση δεν είναι …δική μας αποκλειστικότητα. Προέρχεται από τον κατεστημένο Τύπο: είναι από άρθρο του Ε.Σ. στο γερμανικό περιοδικό Σπήγκελ όπου έγραφε πλήθος λεπτομερειών. Τα διεθνή ΜΜΕ όμως προχώρησαν χωρίς κανείς να δώσει την δέουσα βαρύτητα στις καταγγελίες του Σνόουντεν. Πέρασαν κι αυτές στα ψιλά, μην τυχόν και χαλάσει η ευωχία στο κατάστρωμα του παγκόσμιου Τιτανικού.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρώην πράκτορα της NSA, οι ΗΠΑ έθεσαν σε εφαρμογή ένα μυστικό πρόγραμμα, που έχει την ονομασία Politerain. Αυτό το πρόγραμμα αποτελεί τον «στρατό συλλογής αξιοποίησης πληροφοριών» και αφού θα κατέχουν την προηγμένη τεχνολογία του Διαδικτύου, θα εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα προσαρμογής σε πρακτική πρόσβαση, για να προβούν σε επιθέσεις, ώστε να χειραγωγήσουν και να αναλάβουν τα συστήματα των υπολογισμών του εχθρού και να τα καταστρέψουν.
Ο Snowden υποστηρίζει ότι αυτό το σχέδιο έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και οκτώ χρόνια και στο διάστημα αυτό είναι πιθανόν να έχουν αναπτύξει διάφορες στρατηγικές πολέμου στο Διαδίκτυο. Με τη βοήθεια αυτού του προγράμματος θα είναι δυνατόν να περιορίσει την προμήθεια πόσιμου νερού σε εχθρικούς στόχους, να αποσυνδέσει την ηλεκτρική ενέργεια και να στοχοποιήσει με χάκερ τα αεροδρόμια.
Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία, μερικές από τις πιο επιτυχημένες αμερικανικές δράσεις που εφαρμόζονται με τη βοήθεια αυτού του προγράμματος είναι η δημιουργία του ιού Stuxnet που χρησιμοποιήθηκε στην παράλυση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, καθώς και τη δημιουργία του ιού Regin, με την οποία οι αρχές των ΗΠΑ, διείσδυσαν με επιτυχία στο δίκτυο υπολογιστών των γερμανικών αρχών. Ο ιός είχε κατασκοπεύσει και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το άρθρο στο γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι πέντε χώρες συμμετέχουν στο πρόγραμμα για τον έλεγχο του Διαδικτύου. Είναι η λεγόμενη «Συμμαχία των πέντε οφθαλμών»: ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.
Ο Snowden ξανατονίζει ότι οι ΗΠΑ συνε- χίζουν να «αξιοποιούν» τους πλέον προβεβλημένους δημοσιογράφους ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων ενημέρω σης. Το τι σημαίνει αυτό για την «ενημέρωσή» μας δεν χρειάζεται να αναλυθεί…
Όλα τα παραπάνω δεν είναι απλές εικασίες. Μόλις πρόσφατα είδαν το φως (CBC News) αποδείξεις του Σνόουντεν για την μαζική παρακολούθηση του Internet εκ μέρους των Καναδικών υπηρεσιών (CSE) που αναλύουν ημερησίως 15.000.000 φακέλους από ΗΠΑ, Βρετανία, Βραζιλία και Ισπανία! Ήδη η Βραζιλία, που είχε αναφερθεί ως στόχος παρακολούθησης από τις ΗΠΑ και το 2013, αντέδρασε επισήμως με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της. Η αξιοπιστία λοιπόν του Σνόουντεν δεν τίθεται εν αμφιβόλω από κανέναν. Γιατί λοιπόν κανείς στα ΜΜΕ δεν ασχολείται με τις τόσο συγκεκριμένες καταγγελίες του περί στρατιωτικής χρήσης του Διαδικτύου από τις ΗΠΑ; Μήπως το ενδεχόμενο ενός παγκοσμίου πολέμου είναι ήσσονος σημασίας; Ή μήπως η απάντηση βρίσκεται απλώς στην …προηγούμενη παράγραφο;