Στο αδελφό μας (κυριολεκτικά!) ιστολόγιο tourkikanea.gr παρατίθεται σήμερα (27/3/14) αποδελτίωση από το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Youtube στις 27/3/2014 και  αφορά σύσκεψη που έγινε ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Νταβούτογλου, στον Νο 2 του Γενικού Επιτελείου Στρατού  Γιασάρ Γκιουλέρ, στον Χακάν Φιντάν (διοικητή της ΜΙΤ) και τον υφυπουργό εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου.  

Όποιος το διαβάσει δεν θα πιστεύει πως είναι δυνατόν να διαρρεύσει ένα τέτοιο σχέδιο. Κι όμως, οι πρωταγωνιστές δέχθηκαν ότι αληθεύει, δηλαδή ότι σχεδίασαν προβοκάτσια σε βάρος της Συρίας, προκειμένου να εισβάλουν στην πολύπαθη γείτονά τους. Κάνατε τίποτε σκέψεις που μας αφορούν; Πολύ καλά κάνατε!  

Τα καλύτερα σημεία του βίντεο-ηχητικού αναφέρονται ως επικεφαλίδες στην αρχή :

 Νταβούτογλου : Ο πρωθυπουργός είπε πως ¨αυτό (η επίθεση στον τάφο του Σάχη Σουλεϊμάν) πρέπει να αξιοποιηθεί ως μια ευκαιρία σε αυτή την συγκυρία¨.

Χακάν Φιντάν (διοικητής της ΜΙΤ) : Εάν χρειάζεται στέλνω εκεί 4 άτομα. Τους βάζω εκεί να εκτοξεύσουν 8 πυραύλους κατά της Τουρκίας και παράγω έτσι μια αιτία πολέμου. Τους βάζω επίσης να επιτεθούν και στον τάφο του Σάχη Σουλεϊμάν.

Γιασάρ Γκιουλέρ : Απευθείας αιτία πολέμου. Αυτό που θα πράξουμε θα είναι απευθείας αίτιο πολέμου.

Δείτε τη συνέχεια στο tourkikanea.gr