Επειδή υπάρχουν αρκετοί ακόμη καλόπιστοι άνθρωποι – μα και φίλοι μας – που προσδοκούν το θαύμα από τον Αντώνη Σαμαρά, καλό είναι να προσέξουμε την ερώτηση του άρτι διαγραφέντος βουλευτή Ν. Νικολόπουλου. Αυτήν που καταγγέλει την «επιβράβευση» των συνεργατών των Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου επί ημερών (υποτίθεται) νεοδημοκρατικής “αναδιαπραγμάτευσης”.
Η ψευτοεκσυγχρονιστική πασοκοκρατία συνεχίζει να αλωνίζει δημόσια οφίκια και αμοιβές που προκαλούν ίλιγγο στον μέσο χειμαζόμενο πολίτη μιας χώρας που καταρρέει ακριβώς εξαιτίας των πολιτικών επιλογών της! Ο Ν. Νικολόπουλος υπενθυμίζει τις καταγγελίες και υποσχέσεις τού (πρώην) κόμματός του για διερεύνηση ποινικών ευθυνών για “το καταστροφικό και μοιραίο για τη χώρα δίδυμο της συμφοράς Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου και τους συνεργάτες του, από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Μάϊο του 2010, που μετέτρεψαν την δημοσιονομική κρίση σε κρίση εξωτερικού δανεισμού και κρίση χρέους με εγκληματικές πράξεις τους (πχ δυσφήμηση και διασυρμό της χώρας στα διεθνή ΜΜΕ, δηλώσεις περί Τιτανικού, αλλοίωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, άρνηση εφαρμογής εισπρακτικών μέτρων της προηγούμενης Κυβέρνησης, μεταφορά εσόδων της Κυβέρνησης στο έτος 2010 και δαπανών της στο 2009, ώστε να διογκωθεί το έλλειμμα κλπ) αλλά και παραλείψεις τους (επίμονη άρνηση λήψης οικονομικών μέτρων για ένα εξάμηνο, μη αποδοχή δανείων, όσο μας προσφέρονταν ακόμη από τις αγορές κλπ) και προκάλεσαν στην πατρίδα μας μία πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική συμφορά…”. Και χαρακτηρίζει τη σημερινή Κυβέρνηση πλυντήριο του Πασόκ και του Παπανδρέου, βλέποντας:
- τον πρ. πρόεδρο του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμό-νων Γ. Ζαννιά, εξ απορρήτων του διδύμου Παπ-Παπ, ο οποίος ως εκ της θέσεώς του διαπραγματεύθηκε το 1ο Μνημόνιο, με απόφαση της ελεγχόμενης από την Κυβέρνηση, Γενικής Συνέλευσης και του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας, να διορίζεται στις 9.7.2012 Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας.
- τον πρ. Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, Ηλία Πλασκοβίτη, προσωπική επιλογή Παπακωνσταντίνου, ο οποίος (με ειδικότητα την …αγροτική οικονομία!) επίσης διαπραγματεύθηκε το 1ο Μνημόνιο, να διορίζεται (20.7.2012) στο Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδας με εξαετή θητεία, με απολαβές 12.000 το μήνα, για μια διακοσμητική υπηρεσία, αφού η Ελλάδα δεν …έχει δικό της νόμισμα!
- τον πρώην Νομικό Σύμβουλο και δεξί χέρι του Παπακων-σταντίνου (και νομικό σύμβουλο υπουργών του Σημίτη) Αναστάσιο Μπάνο, δεξί χέρι του Γ. Παπακωνσταντίνου, συντάκτη του Μνημονίου και όλων των νομοθετημάτων του Παπακωνσταντίνου, ο οποίος παραμένει Νομικός Σύμβουλος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, και με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών θα λαμβάνει από 12.7.2012 αποζημίωση ύψους 200 ανά συνεδρίαση, για τα επόμενα 5 έτη, με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, για κάθε συμμετοχή του στις συνεδριάσεις της.
- τον πρώην γενικό διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους της περιόδου Γ. Παπακωνσταντίνου, Πέτρο Χριστοδούλου, να τοποθετείται με απόφαση του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας Γενικός Διευθυντής Δραστηριοτήτων Εξωτερικού της Εθνικής Τράπεζας, αν και, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Monde, διεξάγεται έρευνα σχετικά με τον ρόλο του ως υπευθύνου αγορών της Εθνικής Τράπεζας στην απόκρυψη του ελλείμματος το 2001, επί κυβερνήσεως Σημίτη, με τη βοήθεια της Goldman Sachs, (η οποία έλαβε για τις «υπηρεσίες» της 300 εκ. ευρώ), ενώ μάλιστα ο ίδιος έως το 1998 ήταν στέλεχος της Goldman Sachs.
Αυτά τα ωραία λοιπόν, με φήμες που θέλουν τους προαναφερθέντες να κατέχουν κι άλλες θέσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με συνολικές αμοιβές για τον καθένα από 8.000-20.000 ευρώ μηνιαίως. Και υπάρχουν ακόμα Έλληνες πολίτες που περιμένουν από την σημερινή Κυβέρνηση να αποδώσει κάποια δικαιοσύνη ή να τραβήξει κάποιο μαγικό αλεξίπτωτο την τελευταία στιγμή πριν σκάσει η χώρα στον πάτο του γκρεμού!