Στις 28 Σεπτεμβρίου είχαμε άλλο ένα ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ επεισόδιο στα πομακοχώρια της Ξάνθης, ενδεικτικό του κλίματος που έχουν εγκαταστήσει οι τουρκόφρονες. Ανέβηκε ένα συνεργείο του κρατικού γαλλικού καναλιού TV France 3 για να κάνει ντοκιμαντέρ στο χωριό Θέρμες, και μαζί τους ήταν μέλη του συλλόγου Πομάκων Ξάνθης.

Μετά τα πρώτα πλάνα στο χωριό και στο τέμενος, οι άνθρωποι θέλησαν να κάνουν μερικά γυρίσματα και στο μειονοτικό σχολείο. Βεβαίως εφόσον δεν είχαν την απαραίτητη άδεια αυτό δεν έπρεπε να γίνει αλλά κι αυτό που ακολούθησε ήταν εξωφρενικό. Κάπου 100 άνθρωποι μαζεύτηκαν μέσα σε λίγη ώρα, άντρες και γυναίκες (κάποιοι με ξύλα!) να σκυλοβρίζουν και να φτύνουν το συνεργείο, να επεμβαίνει η Αστυνομία και τελικά να γίνεται προβολή των γυρισμάτων στο καφενείο του χωριού και λογοκρισία κατά τα γούστα του καθενός – μέχρι και κείμενο τους έβαλαν να υπογράψουν! Πουθενά εισαγγελέας, πουθενά προστασία, πουθενά ελευθερία λόγου. Πώς να μην κατατρομάξουν οι άνθρωποι (οι γυναίκες έκλαιγαν) και πώς να μην δηλώνουν αργότερα ότι ένιωσαν να βρίσκονται σε χώρα αγρίων; Αυτή η άμεση προσφυγή στην βία ή την απειλή χρήσης της θυμίζει πανομοιότυπες περιπτώσεις που βλέπουμε συχνά στην Τουρκία.  Κι αν ακόμη δεχτούμε ότι ο Ιμάμ Αχμέτ του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων ήταν επιθετικός ή προβόκαρε ορισμένους, είναι άλλο πράγμα τα λόγια ενός ανθρώπου κι άλλο η βία του όχλου.

  Και από πάνω έρχονται και οι ταγοί τους να τους συγχαρούν για την ψύχραιμη συμπεριφορά τους! Ο ιμάμης του χωριού Γιουκσέλ Ιμάμ μίλησε για «προβοκάτσια κατά του λαού των Θερμών και της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης». Ο δικηγόρος και πολιτευτής του ΠαΣοΚ Ιχσάν Κεχαγιά είπε πως «όλες οι μειονότητες έχουν μηχανισμούς αυτοπροστασίας. Εξαιτίας αυτού, το έθνος μας ως τμήμα του Τουρκικού έθνους είναι ιδιαίτερα δεμένο με τις πνευματικές θρησκευτικές και εθνικές του αξίες. Όταν γίνονται κάποιες σκόπιμες κινήσεις προκαλούνε μεγάλη αντίδραση. (…) Πραγματικά επιδιώκεται ο εμπαιγμός της εθνικής καταγωγής του κόσμου». Ο Δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Αγκά παρομοίασε (ορθώς) το περιστατικό με κείνο του τηλεοπτικού συνεργείου στον Εχίνο προετών και έκρινε πως «ενδυναμώθηκε ο τουρκισμός». Ο κοινοτάρχης Θερμών Χασάν Ναζίρ διακήρυξε ότι «εδώ δεν είμαστε Πομάκοι. Όλοι μας είμαστε Τούρκοι» κτλ κτλ.

   Καταλαβαίνετε λοιπόν πού βρισκόμαστε, έτσι; Σε λίγο δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση στην περιοχή οιουδήποτε αμφισβητεί τον «τουρκισμό» των Πομάκων, επί ποινή λυντσαρίσματος. Μια νέα, κόκκινη μπάρα υψώνεται στην περιοχή, μπροστά στην οποία εκείνη η «επάρατος» του μετεμφυλιακού ελληνικού κράτους φαντάζει παιδικό παιχνίδι. Αλήθεια, δεν είδαμε διαμαρτυρίες των ψευτοανθρωπιστών και των δικαιωματολάγνων για το επεισόδιο, δεν άκουσαν την κ. Έφη Τσελίκα; Κι ο Εισαγγελέας τι λέει άραγε;