avramopoulos 

- Γιατί ν’ αρχίσει μονομιάς αυτή η ανησυχία / κ’ η σύγχυσις. (Τα πρόσωπα τι σοβαρά που έγιναν). / Γιατί αδειάζουν γρήγορα οι δρόμοι κ’ η πλατέες, / κι όλοι γυρνούν στα σπίτια τους πολύ συλλογισμένοι;

 

Πολλά και ανησυχητικά τα επίσημα σενάρια για τη νέα γρίπη, προκαλούν έναν ελεγχόμενο πανικό εντελώς αναντίστοιχο με τα μέχρι στιγμής αντικειμενικά δεδομένα. Δεν χρειάζεται να υιοθετήσει κανείς τις πιο ακραίες επιφυλάξεις ή τις προσφιλείς σε πολλούς θεωρίες συνωμοσίας.

 

 

 

Αρκεί μια νηφάλια ενημέρωση από τις ιστοσελίδες www.cdc.gov/H1N1FLU και www.ecdc.europa.eu και μόνο (χωρίς τη μεσολάβηση του ελληνικού τηλεβόθρου), έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού την απάτη της προηγούμενης γρίπης των πτηνών και κυρίως τα κολοσσιαία συμφέροντα των φαρμακευτικών. Πιθανότατα εκεί ακριβώς να βρίσκεται και η απάντηση στις απορίες του Αλεξανδρινού: 8€ το κομμάτι (όταν βγει στην αγορά το εμβόλιο) Χ 3.000.000.000 (αν εμβολιαστεί μόνο ο μισός πληθυσμός του πλανήτη) =24.000.000.000€ χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα κέρδη από το Tamiflu (40€ το κουτί), από το εμβόλιο για τον πνευμονιόκοκκο, τις μάσκες, τα απολυμαντικά και πάει λέγοντας. Είναι (τρομακτικά) πολλά τα λεφτά Άρη!

Αξίζει όμως μια ιδιαίτερη αναφορά στον εγχώριο πονηρό Αρκά, τον φον Δημητράκη και την επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος στα γεωγραφικά όρια του κρατιδίου. Έχοντας παρακολουθήσει το μνημειώδες έργο του στον χώρο της Υγείας, το οποίο κατατείνει στο απόλυτο μηδέν, δεν μπορεί να μην διερωτηθεί κανείς αν πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο ή για κάποια επινοημένη φιγούρα που αποκτά υπόσταση μόνο στις οθόνες των τηλεοράσεων.

Μάνα εξ ουρανού η γρίπη, του εξασφάλισε ανέξοδη καθημερινή προβολή ότι τάχα κάνει συσκέψεις, ενημερώνει, παίρνει μέτρα, ενώ στην πραγματικότητα δεν κάνει τίποτε άλλο από το να μηρυκάζει τις οδηγίες και τις συστάσεις «σοβαρών» ξένων οργανώσεων Υγείας. Και αν μεν η έκταση του φαινομένου παραμείνει σχετικά περιορισμένη και ελεγχόμενη, συνεπεία κυρίως της φυσικής ανοσοποίησης του πληθυσμού (όπερ και το πιθανότερο), θα πρόκειται για μεγάλη επιτυχία του Κυρίου Υπουργού και της κυβέρνησης. Αν δε, πάρει μεγαλύτερη έκταση και αρχίζει να ξεφεύγει από τον έλεγχο, θα οφείλεται στην ίδια τη νόσο η οποία θα αποδειχθεί όσο σοβαρή μας προειδοποιούσε τόσον καιρό ο Κύριος Υπουργός. Για να μην αναφερθούμε στα παράπλευρα οφέλη σε δημοσιότητα αλλά και άκρως χειροπιαστά ευρουλάκια ενός στρατού παρακεντέδων δημοσιογράφων, καναλαρχών, μελών επιτροπών, διαφόρων ειδικών και ολόκληρου του εγχώριου κυκλώματος του φαρμάκου.

Η real reality βέβαια που ζούμε όλοι εμείς οι κανονικοί πολίτες είναι εντελώς διαφορετική. Οι δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτες ενώ και το δημόσιο σύστημα Υγείας έχει συνολικά καταρρεύσει εν αναμονή του ολοκληρωτικού ξεπουλήματός του στα ιδιωτικά συμφέροντα (προνομιακούς συνομιλητές του Κυρίου Υπουργού και εν δυνάμει χρηματοδότες και υποστηρικτές άμετρων πολιτικών φιλοδοξιών). Τέλη του 2008, υπέγραψε εκών άκων (ελέω ΕΕ) συλλογική σύμβαση εργασίας με την ΟΕΝΓΕ, η οποία εκτός των άλλων προέβλεπε 2.000 διορισμούς γιατρών το β’ εξάμηνο του 2009. Όσο τους είδατε εσείς, άλλο τόσο τους είδε και το ΕΣΥ. Αντί γι αυτούς, τρέχει καταϊδρωμένος να μπαλώσει καμμιά από τις αμέτρητες τρύπες ψάχνοντας ν’ ανοίξει επειγόντως 60 κρεβάτια ΜΕΘ. Στους εξαιρετικά κακοπληρωμένους γιατρούς του ΕΣΥ, έδωσε ένα και τους πήρε πίσω δύο (πλαφόν, εγκύκλιος Λέγκα κλπ), ενώ ετοιμάζεται να φορολογήσει και τις εφημερίες τους με τις γενικές διατάξεις, εξομοιώνοντας υποχρεωτική υπερωριακή εργασία (24 ώρες, 360 μέρες) επιστημόνων με 12-15 χρόνια σπουδές έκαστος, με τα μυθικά συμβόλαια τραγουδιστών και ποδοσφαιριστών! Το ελλειπέστατο ηρωικό νοσηλευτικό προσωπικό έχει γονατίσει, έχοντας να πάρει ρεπό και άδειες καναδυό χρόνια. Παρακαλάει για βοήθεια τους κολλητούς του ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι τον γράφουν έχοντας και οι ίδιοι 1,5 χρόνο να πληρωθούν από το Δημόσιο. Εξαγγέλλει ανεφάρμοστα μέτρα, αυτοηδονιζόμενος για τον τηλεοπτικό χρόνο που του επιδαψιλεύεται αφειδώς, γεγονός που αποτυπώνεται πλέον ευκρινώς και στη φυσιογνωμία του (μιλάει με μια συναισθηματική απροσφορότητα για δυσάρεστα σε όλους εμάς πράγματα, έχοντας συνεχώς ένα αδιόρατο ανθυπομειδίαμα).

Εν τέλει, οφείλουμε να το παραδεχτούμε. Ο άνθρωπος είναι για πολύ παραπάνω από απλός υπουργίσκος. Γράφει στο φακό, είναι ευειδής παλιοελλαδίτης με πέραση στις γυναίκες, μπορεί να μιλάει δύο – τρεις ώρες χωρίς να λέει απολύτως τίποτε, είχε κάποτε μια προσχηματική απασχόληση τάχα διπλωμάτη την οποία επικαλείται κάθε φορά που μιλάει για δουλειά, δεν έχει καμμία σχέση με τις ανάγκες και τις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας, άρα ό,τι πρέπει για πρωθυπουργός. Βοήθειά μας!