Δημοσιεύουμε σήμερα, αγαπητοί φίλοι, την πολύκροτη συνέντευξη που μας παραχώρησε μέσω chat στις 30 Σεπτεμβρίου ο (διαφαινόμενος ως βέβαιος) νέος πρωθυπουργός της χώρας Γ. Παπανδρέου. Σας αφήνουμε να εντρυφήσετε, προειδοποιώντας σας ωστόσο ότι για οτιδήποτε πάθετε από δω και πέρα, ουδεμία ευθύνη φέρει το παρόν έντυπο…

 

   - Κύριε Παπανδρέου, καλησπέρα! Σας γράφω από Κομοτηνή!

   - Α, ναι, εκήνη η πόλη με τον φάρο στο λημάνι, όπου μήλισα πριν από αίνα μήνα! Σταίλνω τους χερετισμούς μου σ’ εσάς, στην ώμορφη πόλυ σας και σε ώλον τον περύφανο λαό της Μακαιδονίας!

 

   - Εεεε…ναι, σας ευχαριστούμε! Θα ήθελα λοιπόν αρχικά να σας ρωτήσω ποιο ήταν κατά τη γνώμη σας το κύριο συμπέρασμα αυτής της προεκλογικής περιόδου.

   - Διατρανόθηκe απλός για μια ακόμη φωρά η πρόθεση του λαού για ανατρωπύ αφτής της φάβλης κιβέρνησης, που επή παίντε χρώνια θεορούσαι το κράτος ως λάφηρο και δρούσαι μώνο πελατυακά και ρουσφαιτωλογηκά.

 

   - Στις ομιλίες σας, πέραν των καθαρά πολιτικών θεμάτων, αναφέρετε πολύ συχνά και τον όρο «πράσινη ανάπτυξη». Αναφέρεστε δηλαδή και σε θέματα οικολογικής συνείδησης και ανάπτυξης, για το οποία δηλώσατε ότι θα τα αντιμετωπίσετε με αποφασιστικότητα, όταν αναλάβετε την κυβέρνηση.

   - Ασφαλός! Ήπα πωλές φωραίς ότι η πράσυνη ανάπτηξη ήνε μια ανάπτηξη την ωποία θα αναπτήξουμαι! Τα ηκολογηκά ζυτίματα μας απασχωλούν ηδιαίταιρα! Κοιτάξται για παράδυγμα το φενώμενο του θαιρμοκυπείου, που είνε πραγματικά μύζον ζήτιμα! Θα δόσουμαι λοιπόν επηδωτίσης, ώσται η αγρώτες μας να φτηάξουν κε άλα θαιρμωκύπεια κε αίτση θα αφξυθή ακώμη παιρρησώταιρω οι αγρωτοικί παραγογή. Για το άλο πάλι που ήπα, είτανε ιδέα της μαμάς, που πρην απώ μερηκούς μήνες μου ήπε: “My boy, dont forget to tell the natives something extraordinary”. “Να τους πω για τη Μπίμπι Μπο» τη ρώτησα «και το παπάκι που έχω στη μπανιέρα”; “No, you bloody dumb!» μου ήπε εκήνη. “Speak to them about the Green Development”. Ε, κι εγώ ληπόν αφτό έκανα! Θα έλεγα βεβέως και για άλα σωβαρά ζητείματα που θα επηλύσουμαι εμής οι σωσηαλιστές, όπως ο πρωβληματικός οργασμός του αφρικανηκού χεληδονιού και η στητική ανεπάρκυα του κόκινου τερμίτη εξετίας των φειτοφαρμάκων, αλά ήπα τελυκά να τ’ αφήσω για το επώμενο σηνέδριο της Σωσιαλιστικής Διεθνούς. Ει πράσηνοι ανάπτηξυ άλλοσται ίνε αίνα μακρωπρόθαισμω πρώγραμμμα».

 

   -Αυτές οι δηλώσεις σας πάντως προκάλεσαν αρκετά σχόλια, όπως π.χ. το ότι είστε γενικόλογος και ασαφής…

   - Κυτάξτε, εγώ σε λήγο θα ήμαι πια προθυπουργώς και αφτό από μώνο του πολή απλά δήχνει ότι όσοι με κατηγωρούν, το μόνο που κατάφεραν  τεληκά ήναι μηδέν στο πηλήκιο! Ούτως ή άλλλως όμως, όλα αφτά είνε κακοείθηες, όπως κι εκήνα που λένε για τα εληνικά μου! Εγώ εδώ και χρώνια έχω πολούς φηλόλογοι…φηλόλογους δίπλα μου που μου παραδείδουν ταχοίρειθμα μαθήματα της εληνικής και παινέβουν μάλιστα και την εξηπνάδα μου! Και ήδατε ασφαλός πώσα βύματα προώδου έχο κάνη! Εκείνο βέβαια το επιρηματεικό κατηγωρούμενο ποτέ μου δεν το χώνεψα, αλλά πάντως ότι το ηποκοίμενο του ρύματος δεν μπαίνει ποτέ σε πτώση γενοική το αιμπέδοσα εντέλει μια χαρά! (Πάντως, τι να σας πω, πολλύ ζώρηκη αυτή η κολογλώσα, ποιοι παλιομαλ… πήγαν και την ανακάληψαν)!

 

   - Τι απαντάτε σε όσους σας επικρίνουν για ενδοτισμό στα εθνικά θέματα;

   - Βρε πηα εθνικά θαίματα, εμαίνα βασικά για άλλο με επικρήνουν! Δεν ανυσηχώ όμως πια, γιατή οι ψυχολώγοι μου με τα πολλά με έποισαν ότι το IQ μου είναι τελικά πολλή μεγαλίτερο απ’ όσο κι ο ίδιος φανταζόμουν (δηλαδή 2 μονάδες παραπάνω από της λοβοτομημένης αμοιβάδας). Όσο για τους άλους που με ροτύσαται, πωταί δεν με απασχώλησαν, γιατή εξαρχίς η Δαμανάκυ και ο Μπήστης μου ήπανε ότι πρώκειτε για ελάχιστους εθνικόφρωνες κομπλεξικούς σκωταδδιστές και να μη χάνω τον ήπνο μου γι’ αυτούς! Πού να ξαίρουν δηλαδή τώρα κι αφτοί η κάφροι απώ σωσιαλησμώ!»

 

   - Υπάρχουν πάντως και πολλοί που σας πιστεύουν.

   - Φυσηκά! Με πιστέβουν ώλοι οι ψαγμένοι και σινηδοιτω (γ… την κωλογλώσσα σας!) συνειδητο (ουφ, το ’πα!) πειημαίνοι πολίτες! Και μ’ αγαπούν ασφαλός και οι νέοι, που τους αρέση το νεανικό στυλάκι μου και η έφεσή μου στα σπορ (εξαιρούμε φυσηκά κήνη τη σαβούρντα τότε με τω πωδύλατο, καθώς κε την καλοκερηνή μου περηπέτηα, τότε που βούτηξα στην Εύβοια και με μαζέψανε τεληκά έξο απ’ τη Τζιά)! Κηρίως όμος με εκτημούν για της σοσιαληστικές μου απώψεις!

 

   - Ασφαλώς! Είναι γνωστές άλλωστε οι ιδέες σας για την αέναη  σοσιαλιστική μετεξέλιξη του υστερούντος ελλαδικού κοινωνικοπολιτικού γίγνεσθαι μέσα από μία συνεχώς προϊούσα αλληλουχία ριζοσπαστικών δομικών μετασχηματισμών!

   - Α;

 

   - Καλά…ας το αφήσουμε! Πείτε μου, τι σας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση κατά την προεκλογική περίοδο που σε λίγο εκπνέει;

   - Ε, αναμφήβολα η απώφαση του κυρίου Καραμανλή να μου παραδώση τα κλειδηά του Μαξίμου! Πάνω που καθώμουνα κι άρχιζα ένα ακώμη παιχνίδι με τα Πλεημομπίλ και τα Γιου Γκι Ο μου, έρχεται ο Λωβέρδος και μου λέη ότι θα γήνω προθυπουργώς! Έγηναν όλα τώσο ξαφνηκά, καταλαβένετε!

 

   - Φυσικά! Και μια τελευταία ερώτηση, κύριε πρόεδρε. Πριν από αρκετούς μήνες είχατε έρθει και στην πόλη μας. Αλήθεια, πώς σας φάνηκε;

   - Μου άραισε πάρα πολλή και ειδηκά το Πήλιο, που το βρήκα μαγεφτικό»!

 

   - Μά… μήπως μπερδευτήκατε λίγο; Σας θυμίζω ότι μιλάω για την Κομοτηνή! Εκεί είχατε έρθει!

   - Α ναι; Ε, πείτε το ντε! Κι έλεγα κι εγώ, τι γυρέβουνε τόσα τζαμιά στο Βόλο!

 

   - Σας ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε να σας ξαναδούμε και ως πρωθυπουργό πλέον στην πόλη μας.

   - Κοιτάξται, θα αίρθω πάλη σε μερηκούς μήνες, αλά δυστηχώς όχι στην πόλη σας. Αφτή τη φορά μάλλον θα πάω στην Κομοτηνή.

 

     Αφτά ηπώθηκαν (ω παρντόν, μου το κόλλησε κι εμένα το χούι)… αυτά λοιπόν ειπώθηκαν στη συνέντευξη του κ. Παπανδρέου στον «Α». Στη συνέχεια ο υποφαινόμενος, αφού παρέδωσε το κείμενο, αναζήτησε επειγόντως τον ψυχίατρό του και αποχώρησε για ψαροντούφεκο και τσαπαρί στο συντριβάνι της κεντρικής πλατείας. Εσείς μη μασάτε όμως! Ο δρόμος για τον σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας έχει μόλις ανοίξει…

 

                                                                               Ο ΕΞ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ