Σήμερα, αγαπητοί φίλοι, σας παρουσιάζουμε το μεγάλο κουίζ με τίτλο «ΠΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΙΣΤΕ;». Απαντήστε στις ερωτήσεις και ανακαλύψτε το!

 

1) Είστε κυβερνητικό στέλεχος, που τα πιάνει από τους μισούς μεγαλοεπιχειρηματίες του λεκανοπεδίου. Τι κάνετε για να καλυφθείτε και να μη σας πιάσουν;

  α) Τι είν’ αυτά που λέτε, κύριε, διαμαρτύρομαι εντόνως! Αυτά μπορεί να τα κάνουν άλλοι! Εγώ δεν έχω ιδέα από τέτοια πράγματα! Το μόνο που με απασχολεί είναι το καλό του τόπου! (3 βαθμοί)

  β) Για αντιπερισπασμό, αρχίζω να τα πιάνω κι από τους άλλους μισούς. (2 βαθμοί)

  γ) Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. (άσχετο) (1 βαθμός)

  δ) Ε, και να αποκαλυφθεί τελικά, δε βαριέσαι! Το πολύ -πολύ ν’ αφήσω την πολιτική και να πάρω καμιά επιδότηση για άνοιγμα βιομηχανικής μονάδας στη Θράκη! Ωσότου με πάρουν πρέφα ότι έχω χτίσει και τρίτη βίλα στη Μύκονο, μέχρι κι ο σπανός θα ’χει προλάβει να βγάλει γένια! (0 βαθμοί)

 

2) Είστε Έλλην πολιτικός γνωστός για την ευφυία σας (2,5 μονάδες πάνω από το IQ λοβοτομημένης μαξιλαροθήκης), έχετε σπουδάσει τα ελληνικά σε τρίμηνο ταχύρρυθμο τμήμα υδραυλικών του ΟΑΕΔ, διαθέτετε ξεκά-θαρη εθνική συνείδηση (σ.σ. αμερικάνικη) και έχετε πάρει την απόφαση να βάζετε συνεχώς υποψηφιότητα έως και τη 8η συνεχή εκλογική σας ήττα. Τι άλλο πρέπει να κάνετε για να επανεκλεγείτε πρόεδρος μεγάλου κόμματος;

(Απολύτως τίποτα, αυτά αρκούν! Μετά το 2031 μπορεί να μεταβληθούν και τα εκλογικά κριτήρια των μελών και των φίλων, οπότε το ξαναβλέπουμε…)

 

3) Είστε Υπουργός των Εξωτερικών και αποχαιρετάτε στο αεροδρόμιο τον εκείθεν του Αιγαίου ομόλογό σας, μετά από μία άκρως εποικοδομητική συνάντηση (με ζαρτιέρες, χειροπέδες, μαστίγια, λιωμένα κεριά, κλπ). Ποιος στίχος σας έρχεται στο νου, καθώς τον κοιτάζετε βαθιά μέσα στα μάτια;

  α) «Τα ματόκλαδά σου γέρνεις βρε, νου και λογισμό μου παίρνεις»

  β) «Ανάθεμά σε, δε με λυπάσαι, που μ’ έκανες και λιώνω, που μ’ έκανες και σ’ αγαπώ και τώρα μαραζώνω»

  γ) «Αν είναι η αγάπη αμαρτία, θα βγω να το φωνάξω με λατρεία, θα βγω να το φωνάξω, να το πω πως είμ’ αμαρτωλή που σ’ αγαπώ»

  δ) «Έλα να πάμε στο Νησί, η μάνα σου, ο Ανάν κι εσύ» (παλιό, αλλά ιστορικής σημασίας – άσε δε που για τη συγκεκριμένη έχει γραφτεί ανεξίτηλα και στο βιογραφικό της)

  (Εδώ μη σκίζεστε! Από 3 βαθμούς δίνουν όλες οι απαντήσεις, οπότε ό,τι και να πείτε, μέσα είστε!)

 

4) Είστε γνωστός τηλεοπτικός αστέρας της δημοσιογραφίας, εργαζόμενος τόσο σε κυριακάτικο μεγαλοχαρτοπολτό, όσο και σε διάσημο εκσυγχρονιστικό βοθροκάναλο. Είχατε παλαιότερα ταχθεί υπέρ του ρεπουσείου κοπρουργήματος. Πώς αισθανθήκατε μετά την απόσυρσή του;

  α) Απελπισμένος! Θριάμβευσαν τελικά οι φασίστες κι οι εθνικιστές! (3 βαθμοί)

  β) Απογοητευμένος! Σ’ αυτή τη χώρα η δημοκρατία έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμη. (2 βαθμοί)

  γ) Στα παπάρια μου! Εγώ αναρωτιέμαι που είναι εκείνο το κωλοσυνεργείο να μου φτιάξει το τζακούζι. (1 βαθμός)

  δ) Εξαιρετικά, γιατί το χρέος μου το έκανα! Λέτε τώρα, όταν ξανάρθουμε στα πράγματα, να με βάλει κι εμένα το αφεντικό, όπως και τον Πέτρο, Υπουργό Παιδείας; (0 βαθμοί)

 

5) Ποια κλασσική φράση σας ήρθε στο νου την 38η φορά που είδατε τον πρωθυπουργό ν’ ανακοινώνει με αποφασιστικότητα τη μεταρρύθμιση της χώρας;

  α) «Alea jacta est» (Julius Caesar) (2 βαθμοί)

  β) «L’ etat c’ est moi» (Luis XIV) (1 βαθμός)

  γ) «Είπαν στη γριά να χέσει κι εκείνη ξεκωλώθηκε» (Ανωνύμου). (0 βαθμοί)

 

6) Υποθέσθω ότι κάποια στιγμή γίνεται πυρηνικός πόλεμος. Μετά από 300 χρόνια τι νομίζετε ότι θα υπάρχει ακόμη στην Ελλάδα (εκτός, εννοείται, από τις κατσαρίδες και τον Μητσοτάκη);

  α) Η λαμογιά. (0 βαθμοί)

  β) Τo ΔΣ της ΟΛΜΕ. (1 βαθμός)

  γ) Μεταλλαγμένοι κυβερνήτες, απόγονοι των οικογενειών Παπανδρέου και Καραμανλή. (2 βαθμοί)

  δ) Οπαδοί του ΠΑΟΚ που θα περιμένουν ακόμη πρωτάθλημα. (3 βαθμοί)

  ε) Οπαδοί του ΠΑΣΟΚ που περιμένουν ακόμη τον Γιώργο να τ’ αλλάξει όλα (4 βαθμοί)

  στ) Η αξιοκρατία και η διαφάνεια (5 βαθμοί)

  ζ) Η ελπίδα (που, ως γνωστόν, πεθαίνει πάντα τελευταία) για τους προ του 1993 διορισμένους ότι σε λίγο θα βγουν στη σύνταξη (6 βαθμοί)

 

7) Είστε άεργος, αγράμματος, ατάλαντος και δεν έχετε στην τσέπη δεκάρα. Επιθυμείτε μέσα σε μια διετία (το πολύ) να έχετε βγάλει το κατιτί σας και να είστε και υποψήφιος για την τοπική αυτοδιοίκηση Ροδόπης. Σε ποιο κτίριο με πράσινα κάγκελλα και κόκκινη σημαία πρέπει να υπηρετήσετε πρώτα, ως χανουμάκι;

(Τι, σοβαρά περιμένετε τώρα να σας βάλω κι ερωτήσεις; Άντε γιατί καλομάθατε! Κουίζ είπαμε να κάνουμε, όχι να κλέψουμε εκκλησία!)

 

8) Είστε ήδη εκλεγμένο στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης και σας ρωτούν για την υπόθεση με τη δασκάλα του Δερείου. Τι απαντάτε;

  α) Η τρομοκρατία του Προξενείου και των ρουφιάνων του δεν θα περάσει (-20 βαθμοί, συν τον πούλο στις επόμενες εκλογές).

  β) Εντάξει, δε λέω, μπορεί να έκανε λάθη η κοπέλα, αλλά μήπως υπερβάλλει κάπως και η άλλη πλευρά;. (καλά, 1 βαθμό τώρα κουτσά-στραβά τον παίρνεις, αλλά μετά … τον πούλο κι εσύ!)

  γ) Μα τόσο θράσος; Τόλμησε να μπει μέσα στην τάξη για να κάνει μάθημα; Δηλαδή πώς την είδε τώρα κι αυτή; Ήρθε απ’ την Αθήνα να μας κάνει ανακατωσούρα; (5 βαθμοί)

  δ) Αίσχος! Δεν θα ανεχτούμε τίποτα που να θίγει τόσο τη διαμορφούμενη εθνική συνείδηση, όσο και το επαρκέστατο μορφωτικό επίπεδο των νεαρών Τούρκων συντοπιτών μας! (350 βαθμοί – και επανεξελέγης από τώρα!)

 

9) Έχετε κάποιο πόστο στη Μειονοτική Εκπαίδευση και σας ζητούν να τοποθε-τηθείτε για την ίδια ακριβώς υπόθεση. Τι κάνετε;

  α) Σκέφτομαι ότι θ’ αρχίσω οσονούπω να κατουριέμαι πάνω μου. (0 βαθμοί)

  β) Κατουριέμαι πάνω μου. (1 βαθμός)

  γ) Χέζομαι πάνω μου. (2 βαθμοί)

  δ) Καταχέζομαι πάνω μου. (3 βαθμοί)

10) Είστε πολυπράγμων τοπική λαμογιο-πρακτοράντζα και μια μέρα κάποιος άγνωστος (σ.σ. χριστιανός) σας χαρίζει στον δρόμο λουλούδια. Τι σκέφτεστε;

  α) Ότι είναι συνεργάτης του «Αντιφω-νητή» (-155 βαθμοί)

  β) Ότι πρόκειται για μια αυθόρμητη χειρονομία, ως αναγνώριση του αγώνα σας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και της προσφοράς σας στην προώθηση της ελληνοτουρκικής φιλίας. (1 βαθμός)

  γ) «Α, τον παλιογκιαούρη! Εγώ του είπα να μου τα δώσει σε ώρα αιχμής στη μέση της πλατείας! Τι σκατά να τα κάνω τώρα εδώ, που δεν μας βλέπει ψυχή ζώσα!» (2 βαθμοί)

11) Είστε βουλευτής νεοεισελθόντος στη Βουλή κόμματος και σας ρωτούν για την αύξηση των βουλευτικών αποζημιώσεων. Τι απαντάτε;

  α) Λέω ότι πρόκειται για σκανδαλώδη ρύθμιση και ότι τόσο εγώ, όσο και το κόμμα μου δεν θα το δεχτούμε. (2 βαθμοί)

  β) Λέω τα παραπάνω δημοσίως (σ.σ. για τους βλάκες ψηφοφόρους μου) έξω από τη Βουλή και ακριβώς τα αντίθετα πριν την ψηφοφορία μέσα στη Βουλή. (1 βαθμός)

  γ) Λέω και καμιά μαλακία, να περνάει η ώρα… (0 βαθμοί)

12) Είστε αριστερός (λέμε, τώρα – μη χέσω νυχτιάτικα) «διανοούμενος» και all weather κρατικοδίαιτον γιουσουφάκι. Τι νομίζετε ότι θα μπορούσε να συμβεί, ώστε να μπορέσετε να ψελλίσετε (δειλά και μετά φόβου, εννοείται – εντάξει, μην τρελλαθούμε κιόλας, δεν είμαστε και πλεονέκτες) τη λέξη «πατρίδα»;

(Λοιπόν τέλος και άντε γεια. Είπαμε να γράψουμε πέντε μαλακίες, αλλά όχι πια και έτσι! Ένα χαζοκουίζ κάτσαμε να φτιάξουμε, όχι μυθιστόρημα επιστημο-νικής φαντασίας!)

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Έως 4 βαθμοί: Λυπάμαι πάρα πολύ για το θλιβερό σας κατάντημα! Είστε ανέραστη παλιοαδερφή, γελοίος σκοταδιστής και η δημοκρατική σας συνείδηση θυμίζει Βάφεν Ες Ες! Όλη μέρα αγκαλιά με τον Καραΐσκο και τον Ζουράρι κάθεστε; Αίσχος! Θα το πω στον Ανδρουλάκη και θα δείτε σεις!

5-9 βαθμοί: Η δική σας κατάσταση είναι επίσης τραγική! Με το συμπάθιο κιόλας, αλλά έχετε τόση σχέση με τη δημοκρατία, όση και τα Ζωνιανά με τους Καππαδόκες Πατέρες! Σταματώ εδώ και δεν λέω άλλα, γιατί ψυχοπλακώθηκα! Μονάχα μια απορία μου έχω να σας εκθέσω: αφού σας πειράζει τόσο εκείνη η κωλοφυλλάδα ο «Αντιφωνητής», γιατί δεν την κόβετε;

10-14 βαθμοί: Και εσείς έχετε επίσης πρόβλημα, αλλά ευτυχώς όχι τόσο μεγάλο, όσο οι προηγούμενοι. Ως εκ τούτου η κατάστασή σας είναι γενικά αναστρέψιμη. Καλού – κακού πάντως πάρτε και κάνα μέτρο (π.χ. δίς ημερησίως βίντεο με τη Ρεπούση να μιλάει για τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος στα σχολεία), ενώ ενδείκνυται ακόμη και καθημερινό δίωρο εντατικού αυνανισμού μετά λάγνων στεναγμών ενώπιον άσεμνων φωτογραφιών με Λιάκο, Μπίστη και Κουναλάκη. Όχι, όχι, Φραγκουδάκη και Μαριέττα εξαιρούνται! Ε, εντάξει, είπαμε, αλλά έχει και η διαστροφή τα όριά της!

15-20 βαθμοί: Συγχαρητήρια! Βρίσκεστε πραγματικά σε πολύ καλό δρόμο! Δεν έχετε βεβαίως ακόμη αγγίξει το τέλειο, αλλά μπορώ να πω ότι σας διακρίνει ήδη η χάρη ευτραφούς οσφυοκαμπτικού τυραννόσαυρου, ομού μετά της αχαλιναγωγήτου ευελιξίας υφέρποντος και πανευλαβώς πεοθηλάζοντος σφουγγοκωλαρίου! Ως εκ τούτου θα μπορούσατε κάλλιστα να έχετε συγγένεια δευτέρου βαθμού με οποιοδήποτε μέλος της συγγραφικής ομάδας του βιβλίου της ΣΤ΄ Δημοτικού ή ακόμη και να διεκδικήσετε με πολλές ελπίδες το απόλυτο βραβείο «Χρυσό Συνασπιστήρι 2000». Εύγε!

21 βαθμοί και άνω: Θρίαμβος! Είστε η εν σαρκί περιπολούσα version της γνήσιας δημοκρατικής συνείδησης! Ό,τι κι αν κάνετε (παρατρεχάμενος τοπικής κομματικής οργάνωσης, μασονικός σκατοντενεκές, εγκάθετος επαγγελμα- τίας συνδικαλιστής, πρωκτολείχον δημοσιογραφούν τζουτζέκι, απλούς τοπικός αντιπρύτανις κλπ.), όλοι οι δρόμοι ανοίγονται μπροστά σας για μια γρήγορη και ασφαλή ανέλιξη! Μην καθυστερείτε στιγμή λοιπόν! Carpe diem και αιέν αριστεύειν! Δόξες, τιμές και πάνω απ’ όλα θα χεστείτε και στο τάλιρο, πράγμα που – μεταξύ μας – είναι και το σημαντικότερο. Καθότι είναι γνωστό ότι την δόξαν πολλοί «δημοκράτες» εμίσησαν. Το χρήμα όμως ουδείς!

 

                                                                                                                    Ο ΕΞ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ