Είπαμε σήμερα να σας αποκαλύψουμε ένα μέρος μιας από τις πιο αθέατες πλευρές μας εδώ στον «Αντιφωνητή»: της συνεχούς και γόνιμης επικοινωνίας που έχουμε με τους αναγνώστες μας. Εξαιρέσαμε βεβαίως τα αναρίθμητα ερωτικά email που λαμβάνουμε καθημερινά και τα οποία η αγωγή μας και στοιχειώδεις λόγοι ευπρέπειας δεν επιτρέπουν τη δημοσίευσή τους. Από τα υπόλοιπα όμως, σταχυολογήσαμε τα πιο χαρακτηριστικά και σας τα παρουσιάζουμε αμέσως – μαζί φυσικά και με τις δικές μας απαντήσεις:

 

     Γράφω σ’ εσάς γιατί είστε το πιο ιν και τζερτζελεδιάρικο λάιφ στάιλ περιοδικό. Βρε ποιος πήγε με ποιαν, ποια κεράτωσε ποιον, ποιες τραβεστί κάναν διαδήλωση (και τις υπερασπίστηκε μετά κι ο Αλαβάνος), μόνο από σας το μαθαίνω τόσο έγκυρα. Μ’ έχετε στείλει, δικέ μου! Έχω όμως κι ένα σοβαρό πρόβλημα: στις δέκα γκόμενες που γνωρίζω τελευταία, μόνο οι εννιά με κάθονται, ενώ η δέκατη με κάνει νερά. Και λέω «ίσα μωρή που θα τη βγεις εσύ στο Λάκη! Ξέρεις ποιος είν’ ο Λάκης, μωρή; Εμένα καμιά ποτέ δεν με παράτησε»! Άσε, μάστορα, έτσι που το παν αυτά τα ξέκωλα, στο τέλος θα μου μείν’ και κάνα κουσούρι, να ούμ’, και δεν θα με σηκώνεται κιόλας!

     Εκείνο που κατ’ αρχάς αντιλαμβάνομαι είναι ότι δεν είστε ακριβώς και φαν του Ταρκόφσκι. Πέραν τούτου όμως, νομίζω πως το πρόβλημά σας έγκειται στις πνευματικές σας αξίες, τις οποίες πρέπει επειγόντως να επανιεραρχήσετε. Να πάψει δηλαδή να σας απασχολεί μόνο το πουλί σας και ν’ αρχίσετε επιτέλους ν’ ασχολείστε και με τα άλλα μεγάλα ιδανικά του νεοέλληνα (το πορτοφόλι του, το αμάξι του, η αποτρίχωση στήθους)…Τέτοια έλλειψη πνευματικής καλλιέργειας δεν επιτρέπεται, αγαπητέ, τη σήμερον ημέρα!

 

     Εγώ αγαπάω μια κοπέλα, αλλά δεν τολμάω να της το πω. Πάντα ήμουνα πολύ δειλός με τις γυναίκες, μου κοβόντουσαν τα πόδια, καταλαβαίνετε…Και νομίζω, ξέρετε, ότι κι εκείνη ενδιαφέρεται για μένα, παρότι η κοινή λογική λέει το αντίθετο, γιατί αυτή είναι κούκλα, ενώ εγώ όχι και τόσο ωραίος. Θέλω πολύ να την πλησιάσω, αλλά τι να κάνω που φοβάμαι!

     Συγγνώμη κιόλας, αλλά σας κόβω κάπως μονόχνωτο και κακογαμ… Δεν πιστεύω, όταν ήσασταν μικρός, να σας έπιανε κανένας παππούς συστηματικά τον κ…! Επειδή όμως σας συμπάθησα, θα σας δώσω μία συμβουλή: υπολογίστε μόνο τη δική σας λογική και ξεχάστε την…κοινή, γιατί τέτοιο πράγμα στην πραγματικότητα δεν υπάρχει – ο όρος είναι απλώς μία επινόηση των κρετίνων, ώστε να καλύψουν την ανικανότητά τους να κάνουν κάποια πιο πολύπλοκη σκέψη απ’ το βου και α = βα! Άντε πάνε και πες, βρε πασά μου, στο κορίτσι πως το αγαπάς! Αμάν πια, μας χτίκιασες!

 

     Εγώ είμε ένας φτοχός νέος, τελήως ανεπάγκελτος και το μώνο που κλυρονώμησα από τον μπαμπά μου είναι ένα κόμα, που όμως δεν τραβάη με τήποτα, γιατί μέχρει να ενιληκιωθώ, το διαχυριζόταν ένας χαμένος παλιοζουμπάς που το ’κανε σαν τα μούτρα του. Και πάνω που προσπαθό να το ξαναλλλάξω, εμφανίζετε τώρα κι ένα χωντρό κακό θηρίο, που είναι σαν τον Μάβρο Πητ στα Μίκη Μάους που διαβάζω και θέλη να μου το φάει. Κι αν γίνει τελικά αυτό, εγώ τι θα κάνω μετά, πήτε μου! Μα σε τι κόσμω ζούμαι, Θαιέ μου!

     Καταλαβαίνω το δράμα σου και θλίβομαι βαθύτατα που ένας νέος με τόσα προσόντα και τόση μόρφωση, όπως εσύ, περνάει τέτοιο λούκι. Δεν μπορώ δυστυχώς να κάνω κάτι για να σε βοηθήσω, αλλά πάντως συμπάσχω μαζί σου! Κουράγιο!

 

     Ιγώ πιδάκι μ’ ίμι ξέρ’ς απ’ όξω απ’ τη Ζαχάρου, του Θανασάκ’ του μπογιατζή η γιαγιά, πουχ’ γιναίκα τη Μαρικούλα, του Κώστα του Μπίρμπαση την ξαδέρφ’. Τουν ξερ’ς τουν Κώστα, ένας Κώστας-Κώστας, πούκανι κι στα καράβια, μ’ είχι στείλ’ κι κάρτα απ’ του Βουλπαράιζου. Ιγώ λοιπόν που λες βόσκαγα τα πρόβατα ιδώ κουντά κι μ’ ήρθε ξαφνικά να ψήσου ένα καφεδάκ’. Κείνου όμους του ρημάδ’ του καμινέτου μιγάλ’ φλόγα πέταξι, μ’ ήρθε κι να κλάσου κείν’ την ώρα, την αμόλ’σα κατά λάθους πάν στη φουτιά, έγινι του δάσους ρημαδιό. Συγγνώμ’ πιδάκι μ’, δεν θα του ξανακάνου!

     Ντροπή σου γιαγιά! Να κάτι τέτοια κάνετε και βγαίνουν μετά κάτι ηλίθιοι κι ανίκανοι και επινοούν οργανωμένα σχέδια και θεωρίες συνωμοσίας! Ενώ ήταν ΤΟΣΟ ΛΟΓΙΚΟ να σκεφτεί κανείς πως εσύ έκαψες τη μισή Ελλάδα! Μήπως τώρα αυτός ο Κώστας-Κώστας έχει και κάνα συμπεθεριό με τον αλήτη τον οξυγονοκολλητή που έκαψε την άλλη μισή; Λοιπόν, προσοχή από δω και πέρα κι άμα σού ’ρθει άλλη φορά να κλάσεις πάνω απ’ τη φωτιά, καλύτερα να σφίγγεσαι!

 

     Σας παρακαλώ, κύριε εκδότα, πείτε σ’ εκείνον τον χαμένο τον Εξ Αποβλήτων ότι μας έχει πρήξει τα παπ..ια με τις θεωρίες συνωμοσίας! Αφού τις φωτιές είναι γνωστό ότι τις έβαλε η Αλ Κάιντα και ο Μπιν Λάντεν με τον Αλ Ζαρκάουι αυτοπροσώπως, γιατί αυτός μας λέει μα…ίες;

     Δεν είμαι ο εκδότης, ηλίθιε, ο Αλ Ζαρκάουι είμαι! Κατ’ αρχάς εγώ ουδεμία σχέση είχα κι έχω κι άλλοθι, γιατί εκείνη την ώρα, ήμουνα μπαρότσαρκα με τον Καραΐσκο. Κι ύστερα, αφού σου λένε ότι τη φωτιά την έβαλε η γιαγιά! Δεν έχεις ακούσει δηλαδή την παροιμία «έκλασ’ η γριά, σχόλασε το δάσος»; Ε, διάβαζε και λίγο «Αντιφωνητή», μωρέ! Γιατί δηλαδή τον αγοράζεις; Μόνο για τ’ αθλητικά και για τα ζώδια;

 

     Καλά ρε, παλιοντενεκέ, δεν ντρέπεσαι να γράφεις ότι τις φωτιές τις βάλανε οι Αμερικάνοι; Δηλαδή τι θες να μας πεις τώρα, ρε κρυφοδεξιό κοπρόσκυλο, ότι οι ΗΠΑ ήθελαν να φαν το λαμόγιο τον Καραμανλή και προτιμούσαν κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της μεγάλης και αντιστασιακής δημο-κρατικής μας παράταξης;

Αγαπητέ μου, καταλαβαίνω το σφίξιμό σας, αλλά μην απελπίζεστε! Κόψτε τις μπανάνες που είναι στυπτικές, πάρτε καναδυό χαπάκια και σκεφτείτε και κάτι ευχάριστο, για να χαλαρώσετε! Ει δυνατόν, χρησιμοποιείστε και τούρκικη χέστρα που κάνει τον σφιγκτήρα να λειτουργεί καλύτερα. Άντε και καλό βόλι!

 

     Χελόου! Εγκώ σας γκράφω από Γουόσινγκτον Ντι Σι! Τζων Πάτος – απ’ το Πατόπουλος! Γουάτ ντου γιου θινκ για το νιου πρόγκραμμα του Αντέννα;

     Για το πρόγραμμα δεν έχω ακόμη ολοκληρωμένη άποψη, αγαπητέ, ωστόσο δεν μπορώ παρά να σας συγχαρώ και για το συμβολικής αξίας όνομά σας και για τα σοβαρά θέματα με τα οποία ασχολείστε ως ομογένεια! Γι’ αυτό και μας τρέμουν βεβαίως όλοι στην Αμερική, ενώ κάτι Σκοπιανοί και κάτι Αρμένιοι τρώνε συνέχεια πόρτα! Μήπως αποφασίσατε και πόσα λεφτά θα δώσετε στον διάδοχο του Αρχικαθυστερημένου για τις επόμενες εκλογές ή ακόμα το συζητάτε;

 

     Όλο Τούρκοι, Τούρκοι, Τούρκοι, μας έχετε σπάσει τ’ αρχ… Εμένα δεν μ’ απασχολούν ούτε οι Τούρκοι, ούτε οι Παλαιστίνιοι, ούτε η Νέα Τάξη. Εγώ απλά ψάχνω να βρω γκόμενα. Μήπως μπορείτε να μου γνωρίσετε καμιά συνδρομήτριά σας;

Ναι, βρήκαμε εμείς τώρα συνδρομήτρια για μας, θα σου γνωρίσουμε κι εσένα! Λυπάμαι που θα σ’ απογοητεύσω, αλλά συνδρομήτριες γιοκ. Κι εμείς απ’ αλλού ψάχνουμε για γκόμενες!

 

     Έλα ρε παλιοκαραγκιόζη, ο Κώστας είμαι! Έτσι και ξαναπείς τίποτε για τον μπατζανάκη μου τον οξυγονοκολλητή, έχω ανέβει στο λεπτό απάνω στην Κομοτηνή και σού ’χω φάει το λαρύγγι! Κατάλαβες;