(ΤΟΞΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ)…

Μετά τον θόρυβο που ξέσπασε εσχάτως εξαιτίας του πολέμου που κήρυξε η κορυφαία μας επιστήμων και διανοούμενη Μαρία Ρεπούση κατά του σκοταδιστικού μαθήματος των Θρησκευτικών, εμείς σήμερα σας αποκαλύπτουμε ότι μετά από προσεκτική σκέψη των κυβερνώντων αποφασίστηκε η αναβάθμισή του επί το προοδευτικότερον. Και φυσικά σε ποιον άλλο θα μπορούσε να ανατεθεί η σχετική προσπάθεια, αν όχι στην ίδια τη Ρεπούση; Η αρχή γίνεται με την Α΄ Γυμνασίου και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η περίλαμπρη επιστήμων έχει ήδη αναλάβει τη συγγραφή του σχετικού εγχειριδίου. Και για του λόγου μάλιστα το ασφαλές, εμείς βρήκαμε και σας παραθέτουμε σήμερα εδώ αυτούσιο το κεφάλαιο που αφορά στα Πάθη του Κυρίου (ε, ήτανε και του Σταυρού χτές και το θυμηθήκαμε), τα οποία όπως θα διαπιστώσετε, καταγράφονται με ενάργεια και παροιμιώδη ακριβολογία, συγχρόνως δε και με χαρακτηριστική ιστορική ευσυνειδησία (ε πώς, μην ξεχάσει και την επιστήμη στην οποία είναι…ειδική!) δια της παραλλήλου παραθέσεως κειμένων από ιστορικές πηγές:

Read the rest of this entry…

3 com
Τό βιβλίο «Οι τελευταίοι Οθωµανοί – Η µουσουλµανική µειονότητα της Δυτικής Θράκης, 1940-1949» τῶν τεσσάρων διακεκριµένων συγγραφέων (Kevin Featherstone, Δηµήτρης Παπαδηµητρίου, Ἀργύρης Μαµαρέλης, Γιῶργος Νιάρχος) κυκλοφόρησε πρόσφατα ἀπό τίς ἐκδόσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ.  Εἶναι µία µελέτη βασισµένη στήν …βρετανική πρωτοβουλία, ἀφοῦ ἐκπονήθηκε µέ ἐπιστηµονικό δυναµικό τοῦ London School of Economics καί µέ χορηγεία τοῦ Arts and Humanities Research Council. Ἐπίσης παρουσιάστηκε ἤδη σέ 6 Πανεπιστήµια τῆς Βρετανίας καί τῶν ΗΠΑ, ἐνῶ ἡ ἔκδοση στήν ἀγγλική γλῶσσα προηγήθηκε τῆς παρούσης. Μᾶς ἀπεστάλη εὐγενῶς – µιά πού ἤµασταν σέ κείνους πού παρακολούθησαν πρίν 5 χρόνια τή σχετική ἡµερίδα τῆς Κοµοτηνῆς – καί τό διαβάσαµε µέ µεγάλο ἐνδιαφέρον. Read the rest of this entry…
none

Στις 5 Αυγούστου ανακοινώθηκαν οι ποινές για την υπόθεση Εργκενέκον. Ένας εξ αυτών με τις μεγαλύτερες ποινές είναι και ο απόστρατος ταξίαρχος Βελί Κιουτσούκ που εισέπραξε δις ισόβια. Ο Κιουτσούκ αποτελεί μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες του δολοφονικού παρακράτους που στήθηκε κατά την δεκαετία του 90 στην Τουρκία και ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πρωθυπουργού Τσιλλέρ. Φέρεται να είναι εις εκ των ιδρυτών της μονάδας JITEM,  «υπόγεια» στρατιωτική μονάδα που έκανε βρώμικες δουλειές με το προσωπείο του πατριωτισμού (δολοφονίες, απαγωγές, βασανιστήρια, εμπόριο ναρκωτικών κ.α.) Στην αναφορά που συνέταξε ο Κουτλού Σαβάς για την υπόθεση Εργκενέκον αναφερόταν πως το τηλέφωνο με αριθμό 05422145021 που είχε ο πλέον διαβόητος «κρατικός»  δολοφόνος  Γεσίλ, διαπιστώθηκε πως ήταν καταχωρημένο στο όνομα του Βελί Κιουτσούκ, σε εποχή που ο τελευταίος ήταν διοικητής Στρατοχωροφυλακής Κερασούντας! Η Φεθιγιέ Τσετίν, δικηγόρος της οικογένειας του δολοφονηθέντος Αρμένιου δημοσιογράφου Χραντ Ντινκ, τον είχε κατηγορήσει πως συγκαταλεγόταν στην ομάδα που σχεδίασε και κατεύθυνε την δολοφονία.
Το άτομο αυτό λοιπόν διατέλεσε συντάκτης και επικεφαλής του συμβουλίου έκδοσης του περιοδικού «Νέα Δυτική Θράκη», που έβγαινε στην Τουρκία από τον Εχινιώτη στην καταγωγή Σουλεϊμάν Σεφέρ Τζιχάν. ¨Όταν ξέσπασε το κύμα των συλλήψεων για την υπόθεση Εργκενέκον, είναι γνωστό πως έγιναν ενδελεχείς έρευνες σε πολλά σπίτια και γραφεία. Η Αστυνομία δικαιολογημένα κατέσχεσε τα πάντα: σημειώσεις, υπολογιστές, κ.α. Μια εξ αυτών των διευθύνσεων ήταν και το σπίτι του Βελί Κιουτσούκ. Κι όμως το γραφείο του στο περιοδικό «Νέα Δυτική Θράκη» δεν ερευνήθηκε καθόλου. Προφανώς αυτή του η δραστηριότητα έπρεπε να μείνει στο απυρόβλητο. Και όχι μόνο αυτό, λίγο αργότερα ο πανίσχυρος τότε Γ.Γ. του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και πρώην πρέσβης στην Αθήνα Μπουρτζούογλου βράβευσε τον Σουλεϊμάν Σεφέρ Τζιχάν!  Ήταν πασιφανές πως ο κλάδος «Δυτικής Θράκης» της Εργκενέκον θα έμενε εκτός έρευνας. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Βελί Κιουτσούκ είχε εμπλακεί ακόμη και στην διοργάνωση αντάρτικων ομάδων στο Αζερμπαϊτζάν στο πόλεμο με τη Αρμενία.

Αναρωτιέται λοιπόν κανείς ένα τόσο υποχθόνιο και αδίστακτο άτομο τι είχε κάνει για τη «Δυτική Θράκη»; Λέτε να είχε αρκεστεί μόνο να γράφει άρθρα; Ποιοι ήταν οι σύνδεσμοι του εδώ; Όταν συνελήφθη με τόσο βαριές κατηγορίες στην Τουρκία, κανείς στην Ελλάδα δεν σκέφτηκε να ερευνήσει τις εδώ δραστηριότητές του;

Έχουν γραφτεί άρθρα για συναντήσεις που είχε ο θανών Αχμέτ Σαδίκ με τον επίσης διαβόητο κρατικό δολοφόνο Αμπντουλλάχ Τσατλί. Ο Τσατλί συνδεόταν με τον Κιουτσούκ. Επιπρόσθετα να αναφέρουμε πως ο επίσης θανών πρώην ψευδομουφτής Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Αγγά είχε πάει μέχρι και στην Κύπρο για να υποστηρίξει προεκλογικά τον τότε υποψήφιο για την προεδρία του ψευδοκράτους Ραούφ Ντενκτάς. Και ο Ντεκτάς επίσης ήταν άνθρωπος που εμπλεκόταν στην Εργκενέκον. Αλλά και αυτός χάριν του «εθνικού συμφέροντος» έμεινε για πάντα στο απυρόβλητο.

Συνοψίζοντας, φαίνεται πως οι εκτός Τουρκίας δραστηριότητες της Εργκενέκον δεν ερευνήθηκαν από την τουρκική δικαιοσύνη, προφανώς γιατί κάτι τέτοιο θα επέφερε πλήγμα στο προσωπείο της Τουρκίας. Για να διακρίνει κανείς την ιδεολογία του Βελί Κιουτσούκ αρκεί να δούμε την δήλωση που έκανε σε συνέδριο του Ιδρύματος Ερευνών Τουρκικού Κόσμου: «Μέσα στα εθνικά σύνορα που είχε χαράξει ο Ατατούρκ μου υπάρχουν η Μοσούλη και το Κιρκούκ, το Χαλέπι, το Καρααγάτς και η …Αλεξανδρούπολη»!

none

Διαβάσαµε τό κείµενο στήν ἱστοσελίδα www.xanthipress.gr σχετικά µέ τίς ἐπιδόσεις τοῦ Σύριζα Ξάνθης καί πραγµατικά δυσκολευτήκαµε νά καταλάβουµε ἄν ἐπρόκειτο γιά σάτιρα ἤ ὄχι. Γιατί ὅσον ἀφορᾶ τήν Ν.Ε. τέλος πάντων, µπορεῖ τόσες νά ἦταν οἱ προσδοκίες τοῦ κόµµατος, νά κάνει µισό βῆµα µπροστά, µεσούσης τέτοιας κοινωνικῆς καταστροφῆς (ὅπως ἔγινε στό σύνολο τῆς χώρας). Ἀλλά γιά τόν …Ζεϊµπέκ; Εἶναι καί µ’ αὐτόν εὐχαριστηµένοι; Ναί!

«Ἡ νοµαρχιακή καί ὁ βουλευτής µας ἔχει ἀνταποκριθεῖ στίς προσδοκίες τῶν ψηφοφόρων ἀλλά καί τῆς κοινωνίας γενικότερα, ἀφοῦ ἡ δράση του µέσα κι ἔξω ἀπό τό Κοινοβούλιο ἀφοροῦσε ὅλην τήν κοινωνία καί δέν περιορίστηκε στή µειονότητα» ἀνέφερε ἡ Γ. Χατζηγεωργίου, πού σηµείωσε ὅτι αὐτό τό ἀπέδειξε ὁ Ζεϊµπέκ Χουσεΐν, χαρακτηρίζοντας δίκαιο τό γεγονός ὅτι ὁ ΣΥΡΙΖΑ εἶχε στήν Ξάνθη τό µεγαλύτερο ποσοστό του στήν Ἑλλάδα καί θά αὐξηθεῖ ἀκόµη περισσότερο.

«Ἡ παρουσία τοῦ βουλευτῆ γιά ζητήµατα πλειονοτικά καί µειονοτικά κυµάνθηκε σέ πολύ ὑψηλό ἐπίπεδο, τήρησε τήν ὑπόσχεσή το  ὅτι θά εἶναι βουλευτής ὅλων τῶν Ξανθιωτῶν καί εἴµαστε περήφανοι γι’ αὐτό» εἶπε ὁ Νίκος Καλιαµπάκας…

Ἀντιπαρέρχοµαι τίς θριαµβολογίες γιά τό ἐκλογικό ποσοστό, τό πασιφανῶς ὀφειλόµενο στήν προξενική γραµµή, καί µένω στήν ὅλη παρουσία τοῦ βουλευτῆ. Ὅπως γράψαµε καί στό ἱστολόγιό µας tourkikanea.gr: «Κύριοι, δεν σας ενοχλεί που ο εκλεκτός σας µέρα – νύχτα τρέχει πίσω από τον πρόξενο και τον τουρκοµουφτή Μέτε;  Μπορείτε να µου πείτε µία περίπτωση σύγκρουσης συµφερόντων Ελλάδας – Τουρκίας στην οποία ο κ. Ζεϊµπέκ να πήρε την θέση της Ελλάδας; Iµάµης Ρόδου, νηπιαγωγεία, µουφτήδες, διορισµός ιεροδιδασκάλων, µειονοτική εκπαίδευση, µία έστω να πάρει η ευχή»!

Στήν παλαιοκοµµατική λογική, ὡς γνωστόν, προέχουν τά κουκιά, κι ὅλα τά ἄλλα δέν ἔχουν καµµία σηµασία.

none


ΕΞΩ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΩΡΑ!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουρκικά Νέα
Ο τουρκόφωνος τύπος στη Θράκη και στον Κόσμο


Παρατηρητήριο Μέτε
Τα νέα του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε


Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr
Ενα Καράβι Για Τη Γάζα



Σχετικά...

Αρθρογραφία

Μόνιμες στήλες

ΑΡΧΕΙΟ

Λέξεις

Επισκέπτες

free counters