ERDOGAN 3_b2Ὠστε σήμερα έριξαν οι Τούρκοι το ρωσικό αεροπλάνο που βομβάρδιζε τους τζιχαντιστές στη Συρία, επειδή παραβίασε για 17 δευτερόλεπτα τον εναέριο χώρο τους! Ποιοί; Αυτοί που ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ παραβιάζουν τον δικό μας εναέριο χώρο, που κάνουν συστηματικά υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά! Και με αυτή την γελοία δικαιολογία αφενός υπονομεύουν τον ρωσικό αγώνα κατά των βαρβάρων που προσβάλλουν το ανθρώπινο γένος, κι αφετέρου κλαίγονται στο ΝΑΤΟ για να προλάβουν τυχόν αντίποινα της Μόσχας.

Εμείς (προσ)ευχόμαστε για μια ρωσική αντίδραση που θα κάνει την γείτονα οικόπεδο και τις προφητείες πραγματικότητα. Παράλληλα καλούμε τους κωλοέλληνες συμπατριώτες μας που βλέπουν τα ηλίθια τουρκοσήριαλ, που ψωνίζουν τα άθλια τούρκικα προϊόντα και που κάνουν τουρισμό στα εδάφη της γείτονος, τα ποτισμένα από αιώνες με το αίμα των παππούδων τους, να βγουν να διαδηλώσουν υπέρ των τουρκικών θέσεων. Και εναντίον του Βλαδίμηρου που πολεμάει στο Αποκεφαλιστάν τα ανθρωπόμορφα κτήνη και τα πρόστυχα συμφέροντα που είναι πίσω τους. Έτσι, όχι μισές δουλειές: ή βλέπεις τον αδελφό σου λαό στο φασιστόμουτρο του Ερντογάν ή όχι.

Comments Off

rtpΟ σημερινός διασυρμός της ΝΔ, με την ματαίωση της εκλογής αρχηγού για …τεχνικούς λόγους δείχνει με ενάργεια την κατάντια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μα και της χώρας μας εν γένει. Αναφορικά με τον πρώτο μας ισχυρισμό δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις: αυτοί που λένε ότι θέλουν να ξανακυβερνήσουν την πατρίδα μας αποδεικνύονται μεγαλοπρεπώς ανίκανοι να χωρίσουν δυο γαϊδάρων άχυρο. Δεν ήταν μόνο οι κωμικές υποψηφιότητες λοιπόν, ούτε μόνον η ολική έκλειψη πολιτικού λόγου, ούτε μόνον η ακυβερνησία του συντηρητικού χώρου επί τόσους μήνες. Είναι που οι ίδιοι φελλοί, τα ίδια σούργελα που δεν έχουν πει στη ζωή τους ούτε μια κουβέντα άξια προσοχής – για …έργο ας μην αναφερθούμε καλύτερα – ετοίμαζαν επί δύο μήνες το απόλυτο φιάσκο. Μα κανένας τους δεν νιώθει προσβεβλημένος στα όρια της διαπόμπευσης, ώστε να φύγει από αυτόν τον θίασο αν όχι κι από τον πολιτικό στίβο; Είναι όλοι τόσο κλινικά κρετίνοι, τόσο αθεράπευτα μωροφιλόδοξοι, τόσο οργανικά διαπλεκόμενοι;

Δυστυχώς όλα τούτα κάτι δείχνουν και για το συνολικό μας χάλι. Δεν μπορεί σε έναν τόπο με κατοίκους νοητικά επαρκείς και πολιτικά εγγράμματους να αντέχει (μετά από 4 δεκαετίες ζωής!) ένας τέτοιος κομματικός οργανισμός. Δεν μπορεί να εναποτίθεται οποιαδήποτε ελπίδα συλλογικής ανάκαμψης σε πρόσωπα και μηχανισμούς που αδυνατούν να διαφυλάξουν την ίδια την αυτοσυντήρησή τους. Δεν είναι μόνον ο βασιλιάς τσίτσιδος, προφανώς η πολυεπίπεδη γύμνια είναι ο κανόνας και στο πόπολο, δεν εξηγείται διαφορετικά.

Αν πάντως οι νεοδημοκράτες θέλαν να μας πείσουν ότι υπάρχουν και χειρότερα από την κυβερνώσα Αριστερά, μάλλον τα κατάφεραν…

Comments Off

mehmet-muezzinogluΟ Μουεζίνογλου σχολιάζοντας την αντανάκλαση που είχε στα Βαλκάνια η εκλογική νίκη του ΑΚΡ, είπε: «Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από Βαλκάνια μου τηλεφώνησαν από Κόσοβο, Μακεδονία και Βουλγαρία. Και η Δυτική Θράκη στηρίζει αλλά φέρεται λίγο βαριά. Δεν ξέρω τον λόγο, αλλά ενώ υπήρξαν αντιδράσεις από την περιοχή του Εχίνου – Ξάνθης, από την Κομοτηνή που έπρεπε να υπάρξει στήριξη, υπήρξε σιωπηλή παρακολούθηση. Είναι ανάγκη να οργανώσουμε ακόμη καλύτερα την Δυτική Θράκη. Κανείς να μην αμφιβάλλει, τα αύριο της Δυτικής Θράκης θα είναι ακόμη καλύτερα».
Η παραπάνω ανάρτηση έγινε από τον γνωστό, φανατικό τουρκοσταθμό της Ξάνθης «Τσινάρ» (www.cinarfm.gr/haber-oku.php?haberid=6477) στις 4-11-2015 και είναι οι δηλώσεις του συντοπίτη μας – κατάγεται από τα Αρριανά της Ροδόπης – υπουργού Υγείας στη γείτονα. Τι βλέπουμε λοιπόν σ’ αυτές; Μια δυσφορία του λεγάμενου, προφανώς όχι προσωπική, για την έλλειψη ενθουσιασμού στον μειονοτικό κόσμο της Θράκης σχετικά με την εκλογική επικράτηση του ΑΚΡ. Κι όσο κι αν στο τέλος εκφράζει την αισιοδοξία του για «τα αύριο», δεν κρύβεται μια ανησυχία του πως κάποια «ζωντανά» δεν συντονίζουν τους μουγκανισμούς τους με εκείνους του υπόλοιπου κοπαδιού ανά την Βαλκανική.

Read the rest of this entry…

Comments Off

silvan2Η κουρδική αντίσταση στην πόλη Σιλβάν του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν έσπασε πια τον αποκλεισμό και τις τουρκικές επιθέσεις την 12η μέρα. Οι ειδικές δυνάμεις του Στρατού και της Αστυνομίας αποσύρθηκαν από τις εισόδους των απαγορευμένων συνοικιών. Μονάδες στρατού αποτελούμενες από άρματα και οχήματα τύπου Κίρπι και στρατιώτες πέρασαν από το κέντρο της πόλης θέλοντας να κάνουν “μεγάλη παρέλαση”. Παρακολουθήστε στο βίντεο τους κατοίκους της πόλης να “ξεπροβοδίζουν” τους στρατιώτες που αποσύρονται με συνθήματα του ΡΚΚ, το σύνθημα “Δολοφόνε Ερντογάν”, ενώ ένας άλλος πολίτης απευθυνόμενος σε στρατιώτη του είπε “Ο κόσμος που σκοτώσατε σας προστατεύει. Έτσι είναι αυτός ο κόσμος”. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ!

http://sendika7.org/2015/11/silvan-halkindan-asker-ugurlamasi-oldurdugunuz-halk-sizi-boyle-korur/

Comments Off

lav_web

Comments Off

refugeesΌλα όσα καθημερινά ακούμε σχετικά με το ζήτημα της μετανάστευσης, πιστοποιούν ένα πράγμα: ως κοινωνία φορτωνόμαστε όχι μόνο ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν μας αναλογεί αλλά υφιστάμεθα και μία επίθεση στα πιο στοιχειώδη δικαιώματά μας. Η πλύση εγκεφάλου έχει χτυπήσει κόκκινο και πουθενά δεν ακούς την ουσία του προβλήματος. Λες και κάποιος επιβάλλει την υποκριτική θρηνωδία των καναλιών, τις δήθεν ανθρωπιστικές παρόλες των κυβερνώντων και τις εξωπραγματικές αναλύσεις των «ειδικών». Αφήνουμε κατά μέρος την αναρχοαυτόνομη σέκτα, που μιλάει και δρα με εντελώς διαφορετική ιδεολογική αφετηρία.

Για όσους όμως βιώνουν το τέλμα της χώρας μας (όπου βουλιάζει και χωρίς αυτό το πρόβλημα), για όσους θέλουν να κάνουν κουμάντο στο σπίτι τους χωρίς να μπερδεύουν την φιλοξενία με την εθελοδουλεία, για όσους αντιλαμβάνονται την προσφυγική ροή ως αποτέλεσμα ιμπεριαλιστικής επέμβασης και του πολλαπλώς βρώμικου παιχνιδιού της Τουρκίας, για όσους γνωρίζουν τον ρόλο των καθεστωτικών ΜΜΕ και των συναφών ΜΚΟ, όλα είναι ξεκάθαρα. Ζούμε μια επιχείρηση κατάργησης των συνόρων της πατρίδας μας, μέσα σε έναν εθνομηδενιστικό παροξυσμό που μόλις και μετά βίας συγκαλύπτεται. Αφορμή αποτελούν τα εγκλήματα της Δύσης και των μεσανατολιτών συμμάχων της στη Συρία και η κυβερνητική αδυναμία να υπερασπίσει τον τόπο μας. Μέσα στο τοπίο αυτό, η ρωσική επέμβαση στα πεδία των μαχών είναι η μόνη ελπίδα, τόσο για τον συριακό λαό, όσο και για εμάς αλλά και τους άλλους ευρωπαϊκούς λαούς.

Μέχρι όμως να δούμε τους καρπούς της επέμβασης αυτής πρέπει ως κοινωνία να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας, κι ο φράχτης του Έβρου είναι ένα μέσον κι ένα σύμβολο της απόφασής μας να επιβιώσουμε, που δεν μπορεί να δαιμονοποιείται. Τα σύνορα τα χρειάζεται ο αδύναμος κι ο αμυνόμενος, όχι ο ισχυρός, κι αυτό το καταλαβαίνει καθένας, εκτός από τους πονηρούς ή τους χρήσιμους ηλίθιους του συστήματος εξουσίας. Την ανθρωπιά του ο ελληνικός λαός την απέδειξε και συνεχίζει να την αποδεικνύει στα νησιά μας καθημερινά, δεν έχουμε ανάγκη να μας την αναγνωρίσει κανένας υποκριτής. Αλλά και κανένας δεν δικαιούται να υπονομεύει το δικαίωμα των Ελλήνων να ζήσουν με στοιχειώδη ασφάλεια στην ίδια τους την πατρίδα.

 

ΑΚΡΙΤΕΣ – Σύλλογος Αλληλεγγύης Πολιτών Βορείου Έβρου

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ – Παράταξη Πολιτών για τον Δήμο Κομοτηνής

Κίνηση Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης

Comments Off

mousoulmanoi-vouleutesΣημειώναμε προ ημερών την (πρωτοφανή) παρουσία των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Αϊχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά, στην τελετή κατάθεσης στεφάνων στο ηρώον της Κομοτηνής, κατά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικρασίας από το τουρκικό κράτος. Ήταν μία έντιμη και καθαρή στάση των δύο βουλευτών που απλώς ακολούθησαν το επίσημο πρόγραμμα της ημέρας, χωρίς να κάνουν δηλώσεις και χωρίς να τοποθετηθούν επί του θέματος. Ακόμη κι έτσι όμως μπήκαν στο μάτι των προξενικών φερέφωνων και έσκασαν όλες μαζί οι αντιδράσεις για την στάση τους.

Read the rest of this entry…

Comments Off

ypepthτου Νεκτάριου Δαπέργολα

Ένα ακόμη μικρό επεισόδιο είδαμε πρόσφατα σε όλη αυτή τη γνωστή από χρόνια πλέον ιστορία με το μάθημα των Θρησκευτικών, που από καιρό σε καιρό ανακινείται από διάφορους εγκαθέτους (περισσότερο ή λιγότερο εμμονικά ιδεοληπτικούς) των εκάστοτε εξουσιών του ελλαδικού ψευδοκράτους. Φέτος βέβαια είχαμε την ατυχία (ή και την τύχη) να το υποστούμε με τρόπο κραυγαλέα εκκωφαντικό και προκλητικά εκκλησιομαχικό, χάρη στις κωμικά ξεκάρφωτες δηλώσεις του ατόμου που παριστάνει την αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας των ελληνοπαίδων. Και επειδή ήταν τέτοιος ο τρόπος, κατόρθωσε να προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις μέχρι και σε πρόσωπα που αμφιβάλλαμε εδώ και χρόνια ακόμη και για το αν…αναπνέουν (όπως λ.χ. ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος). Γι’ αυτό και ομιλούμε άλλωστε περί τύχης, όπως ακριβώς δηλαδή τύχη θεωρήσαμε κάποτε τα απροκάλυπτα κατορθώματα στη σχολική Ιστορία του γνωστού απερίγραπτου ψευδοεπιστημονικού σούργελου (της οποίας η προαναφερθείσα υπουργός είναι – για όσους δεν το γνωρίζουν – ακριβές alter ego, ως επίσης επιφανές στέλεχος της ψευτοϊστορικής αποδομητικής σχολής). Η αδυναμία των εν λόγω εμμανών ελληνοφοβικών να υποκριθούν επί πολύ τους μετριοπαθείς επιστήμονες και να μην αφεθούν εν τέλει σε ένα (απολύτως αποκαλυπτικό των προθέσεών τους) ντελιριακό ψυχοπαθητικό παράληρο ενάντια στα ιερά και τα όσια αυτού του τόπου, είναι κάτι για το οποίο πραγματικά μπορούμε να τους οφείλουμε ευγνωμοσύνη. Γιατί πολύ απλά είναι τόσο κραυγαλέα και ανόητα προκλητικοί, που η στάση τους σοκάρει και αφυπνίζει. Συνεπώς, όσο κι αν αυτό φαντάζει οξύμωρο, είναι κατ’ ουσίαν οι μεγαλύτεροι σύμμαχοι αυτού που με τόση μανία εχθρεύονται και πολεμούν.

Read the rest of this entry…

Comments Off

ÔÅËÅÔÇ ÅÐÁÑÓÇÓ ÔÇÓ ÓÇÌÁÉÁÓ ÓÔÇÍ ÁÊÑÏÐÏËÇ ÃÉÁ ÔÇÍ ÅÐÅÔÅÉÏ ÔÇÓ ÁÐÅËÅÕÈÅÑÙÓÇÓ ÔÙÍ  ÁÈÇÍÙÍ ÁÐÏ ÔÁ ÃÅÑÌÁÍÉÊÁ ÓÔÑÁÔÅÕÌÁÔÁ ÊÁÔÏ×ÇÓ (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)Κάτι το περίεργο είχε εφέτος ο Οκτώβριος. Ήταν αυτοί οι καινοφανείς εορτασμοί για την συμπλήρωση 71 ετών από την απελευθέρωση της Αθήνας «από τους Γερμανούς ναζί και τους συνεργάτες τους». Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έβγαλε μήνυμα ενότητας για την επέτειο. Περισσότερα από 1.000 άτομα συμμετείχαν στην ιστορική περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων. Εκθέσεις και προβολές στην Αθήνα φέρνουν στο φως ντοκουμέντα της εποχής. Εύζωνες έκαναν έπαρση της ελληνικής σημαίας στην Ακρόπολης και έγινε κατάθεση στεφάνων. Παρέστησαν ο υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Στ. Κοντονής, εκπρόσωποι των κομμάτων και ο …ΓΑΠ.

Read the rest of this entry…

Comments Off

ieronymosΣτην τακτική συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στις αρχές του Οκτωβρίου ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για «τείχη οχυρά» της Εκκλησίας στην αλλοίωση της ταυτότητας του λαού. Και ζήτησε «τη συνεργασία της Εκκλησίας και της Πολιτείας με ειλικρίνεια και συνέπεια και να δώσουν το παράδειγμα στον λαό για συνεργασία και ενότητα». Σημαντικά όλα αυτά, τα κατά τα άλλα αυτονόητα, εφόσον έχουμε χάσει τον μπούσουλά μας και Εκκλησία και Πολιτεία. 

Read the rest of this entry…

Comments Off

gruefskiΠολλαπλῶς σχολιάστηκε ὁ λόγος τοῦ ψευτομακεδόνα πρωθυπουργοῦ, Νίκολα Γκρούεφσκι, στή Γενική Συνέλευση τοῦ ΟΗΕ, ὅπου ἐπέμεινε στό ζήτημα τῆς ὀνομασίας τῆς χώρας του. Ἀφοῦ χαρακτήρισε «θετικό βῆμα» τά 11 Μέτρα Οἰκοδόμησης Ἐμπιστοσύνης πού ἀνακοινώθηκαν τόν περασμένο Ἰούνιο ἀπό τόν Νίκο Κοτζιά στά Σκόπια, ἐπέμεινε στά ἀνέκαθεν γνωστά: «εἴμαστε Μακεδόνες, ὁμιλοῦμε τήν μακεδονική γλῶσσα καί ζοῦμε σέ κράτος τό συνταγματικό ὄνομα τοῦ ὁποίου εἶναι Δημοκρατία τῆς Μακεδονίας».
Αὐτός αὐτά. Ἐμεῖς; Ἀπό τότε πού ἐγκαταλείψαμε – καλῶς ἤ κακῶς, δέν τό ἐξετάζω – τήν θέση «καμμία χρήση τοῦ ὀνόματος τῆς Μακεδονίας», βολοδέρνουμε μεταξύ τῆς «Ἄνω», τῆς «Νέας», τῆς «Βόρειας» κτλ Μακεδονίας, χωρίς νά ὑπάρχει ΜΙΑ ἐπίσημη θέση, μέ ἤ χωρίς τό ἑλληνικό ὄνομα τῆς Μακεδονίας (Βαρδαρία; Κεντρική Βαλκανική; Σλαβομακεδονία; Ἄλλο;). Ποιό εἶναι τό εὖρος στό ὁποῖο θά κινηθεῖ ἡ ὅποια διαπραγμάτευση – πού ἤδη διεξάγεται -, ποιά εἶναι ἡ ἰδεατή προτεινόμενη ἀπό ἐμᾶς λύση καί ποιά ὁρίζει τήν ἔσχατή μας ὑποχώρηση; Ἐγώ προσωπικά, χωρίς νά ἐκπροσωπῶ βεβαίως τήν Ἑλλάδα στό ἐξωτερικό, βρέθηκα πολλάκις σέ δύσκολη θέση, καθώς μέ ρωτοῦσαν ἀλλοδαποί συνομιλητές μου γιά τήν ἑλληνική ἄποψη. Πῶς λέμε τήν ἐθνικότητα, τή γλῶσσα τους κτλ. Οἱ ἐπίσημοι «δικοί μας», πού θά τό ἀντιμετωπίζουν τακτικά, τί λένε; Γιά τήν …ΠΓΔΜιανή γλῶσσα πού μιλᾶνε οἱ …FΥRΟΜίτες;!!! Μήπως νά ἀποκτήσουμε ἐπιτέλους μιά στρατηγική στά μεγάλα μας ἐθνικά θέματα;

Comments Off

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Οι εκλογές της 20/9/2015 δεν μετέβαλαν την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς διατηρήθηκε η προηγούμενη κυβέρνηση συνεργασίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τους ΑΝ.ΕΛ. Είναι εμφανές πως όποια κι αν ήταν η απογοήτευση του εκλογικού σώματος από τη μνημονιακή διολίσθηση των δύο μέχρι πρότινος αντιμνημονιακών πολιτικών κομμάτων, δεν κρίθηκε ανεκτή η επιστροφή στην εξουσία του καταστροφικού διπόλου Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ., που είναι, άλλωστε, κι ο βασικός υπεύθυνος για την κατάρρευση της χώρας.

Read the rest of this entry…

Comments Off

20150916_230216Ἡ ριζική ἀνακαίνιση τοῦ 1ου μειονοτικοῦ σχολείου Κομοτηνῆς (Ἰδαδιέ), σέ χρόνο ρεκόρ καί μέ κόστος πρωτοφανῶς χαμηλό ἦταν μιά μεγάλη προσφορά τῆς νέας Διαχειριστικῆς Ἐπιτροπῆς τῶν Βακουφίων πού ἀνέλαβε πρό μηνῶν. Σοβάδες 8.000 τ.μ., βάψιμο 10.000 τ.μ., ἀνάδειξη ἀρχιτεκτονικῶν στοιχείων, ἠλεκτρολογικές ἐγκαταστάσεις, ἐξοπλισμός αἰθουσῶν διδασκαλίας, κερα-μίδια σέ βοηθητικούς χώρους, καθαρισμός τῆς αὐλῆς κτλ, ὅλα ἔγιναν μέσα σέ λίγους μῆνες καί μόλις μέ 68.000 εὐρώ. Γιά μιά σύγκριση ἀναφέρουμε ὅτι τό 1997 μόνο τό βάψιμο εἶχε κοστίσει κοντά στά μισά ἀπό τά παραπάνω χρήματα!
Σέ πεῖσμα λοιπόν ὅσων θεωροῦσαν πώς οἱ διορισμένες ἐπιτροπές δέν μποροῦν νά λειτουργήσουν ἐπωφελῶς γιά τήν μειονοτική περιουσία καί κοινωνία, τό ἔργο τοῦ Σελήμ Ἰσά ἀρχίζει νά διακρίνεται καί νά καρπίζει. Τό τί σημαίνει αὐτό γιά τό κλῖμα στήν περιοχή καί γιά τήν εἰκόνα τῆς ἑλληνικῆς πολιτείας στά μάτια τῶν μειονοτικῶν πολιτῶν εἶναι εὐνόητο. Δέν εἶναι μόνο οἱ ἐργασίες πού ὁλοκληρώθηκαν σέ τρία μειονοτικά σχολεῖα καί σέ δύο τεμένη ἀλλά καί ἡ παράλληλη ἐξυπηρέτηση τῶν ὑποχρεώσεων τῆς Διαχειριστικῆς πρός τόν Δῆμο Κομοτηνῆς καί στό Κτηματολόγιο – γιά πρώτη φορά μετά ἀπό δεκαετίες! Χρέη συσσωρευμένα ἐπί σειρά ἐτῶν, πού δέν ἐξυπηρετοῦνταν μέ τό σκεπτικό «τί θά μᾶς κάνουν; θά φοβηθοῦν τόν θόρυβο» καί πού κατέληγαν σέ τσέπες ἐπιτήδειων, ἀμφότερων τῶν θρησκευμάτων. Ἡ θητεία τοῦ Σελήμ εἶναι ἤδη μιά τομή στήν τοπική ἱστορία καί ἄν δέν προκύψει κάποιο ἐμπόδιο ἔξωθεν (δηλαδή …Ἀθήνηθεν) θά ἀφήσει ἐποχή.

Comments Off

 

thriskeftika-st(ή τα Θρησκευτικά ως υποχρεωτικό μάθημα – συμβολή στην ιδιοπροσωπία  και τη συγκρότησή μας)

Αφού κόπασε προσώρας (;) το θέμα της απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών, ζήτημα που άνοιξε η υφυπουργός Σία Αναγνωστοπούλου σε ραδιοφωνική συνέντευξη (ενδεικτικό κι αυτό της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζεται το θέμα), θα επιχειρήσουμε μια προσέγγιση μακριά από την δικαιολογημένη αγωνία των θεολόγων για το εργασιακό τους μέλλον (εύλογη, αλλά και παραμορφωτική του διακυβεύματος), μακριά επίσης και από ψευτοπροοδευτικές ιδεοληψίες και στερεότυπα.

Read the rest of this entry…

Comments Off

st_putin_by_dimongr-d8px1e4Πολύς λόγος γίνεται, στήν Ἑλλάδα μά καί διεθνῶς γιά τήν ρωσική ἐπέμβαση στή Συρία. Θέλουμε λοιπόν νά ἐκφράσουμε κι ἐμεῖς κάπως ἀναλυτικότερα τή θέση μας, πού ἔχει διαφανεῖ κι ἀπό ἄλλα δημοσιεύματα τοῦ “Ἀντιφωνητῆ”.
Χωρίς καμμία διάθεση ὑπερβολῆς καί μονομέρειας, θεωροῦμε ὅτι πρόκειται γιά ὅ,τι καλύτερο ζήσαμε στό διεθνές σκηνικό τίς τελευταῖες δεκαετίες. Εἶναι μιά πρωτοφανής ἐξέλιξη, ρωσική ἔνοπλη ἐπέμβαση στή Μεσόγειο εἶχε νά γίνει ἀπό τόν καιρό τῆς ναυμαχίας τοῦ …Ναυαρίνου! Ὅπως καί τότε τό ἀποτέλεσμα ἦταν θεῖο δῶρο γιά τήν ἑτοιμοθάνατη Ἑλλάδα, ἔτσι καί τώρα βλέπουμε νά ἀνατρέπεται τό μαῦρο σκηνικό τῆς ἀνθρωποβορίας πού ἔστησαν οἱ Τοῦρκοι, οἱ δυτικοί καί οἱ σύμμαχοί τους στήν ταλαίπωρη Συρία. Τά ἀνθρωποειδῆ πού τόσα χρόνια στρατολογοῦσαν, ἐκπαίδευαν, ἐξόπλιζαν καί παντί τρόπῳ ὑποστήριζαν τούς κανίβαλους «ἀντικαθεστωτικούς», ἔχουν λυσσάξει τώρα μέ τή στάση τοῦ Πούτιν, ὁ ὁποῖος δείχνει – ἐπιτέλους! – νά ἐνστερνίζεται ἕνα ἐνεργητικότερο παιχνίδι κόντρα στήν ἀντίπαλη οἰκονομικοστρατιωτική Καμόρα.
Εἴμαστε λοιπόν ἀναφανδόν ὑπέρ τῆς ρωσικῆς ἐμπλοκῆς, πού ἐλπίζουμε ὄχι μόνο νά ἐξαϋλώσει τήν ISIS καί τό κακό συναπάντημα τῶν νεοβαρβάρων ἀλλά καί νά βάλει ἕνα εὐμέγεθες παλούκι στά ὀπίσθια τοῦ νεοσουλτάνου ὑποστηρικτῆ τους, μέ τήν διαφαινόμενη συγκατάθεση τοῦ Ἀμερικανοῦ Προέδρου. Ὅλα μέχρι τώρα δείχνουν εὐοίωνα, ὅλοι οἱ «καλοί» (Σύριοι, Ρῶσοι, Ἰρανοί, Κοῦρδοι, Χεζμπολά…) ἔχουν συμπήξει ἕνα μέτωπο νομιμότητας, λογικῆς καί ἠθικῆς ἀπέναντι στά ἀντίθετά τους, κι ἀκόμη καί τό ἄλλοτε κυρίαρχο Ἰσραήλ σιωπᾶ αἰδημόνως στή γωνία του.
Τέλος, ὑπάρχουν καί τά ἑλληνόφωνα τσουτσέκια τῆς Νέας Τάξης πού βρίσκουν τήν ρώσικη ἐπέμβαση ἴδια μέ τήν (πα-ρά-νο-μη) ἀμερικανική, πού ἀνακαλύπτουν «ἐπιθετικότητα» σέ μιά Ρωσία περικυκλωμένη ἀπό τούς ΗΠΑνθρωπους, πού λοιδωροῦν κάθε ἑλληνική προσδοκία γιά βοήθεια ἀπό τή Μόσχα περίπου ὡς μεταφυσική παραδοξολογία. Τούς συστήνουμε νά μελετήσουν τά ἐγκλήματα πολέμου τῶν ἀφεντικῶν τους (τελευταῖο ὁ σκόπιμος βομβαρδισμός τοῦ νοσοκομείου στό Κουντούζ τοῦ Ἀφγανιστάν μέ δεκάδες νεκρούς Γιατρούς Χωρίς Σύνορα) καί νά πλένουν τό στόμα τους ὅταν ἀναφέρονται στόν «Ἅγιο Βλαδίμηρο» (εἰκόνα). Χίλιες φορές ρεαλιστικότερες εἶναι οἱ προφητεῖες τοῦ Ἀγαθάγγελου ἀπό τίς δικές τους προβλέψεις γιά εὐημερία καί ἀσφάλεια ἐντός τοῦ νατοϊκοῦ στάβλου.

Comments Off

tsipras-12Πᾶνε καί οἱ ἐκλογές τῆς 20ῆς Σεπτεμβρίου, μέ τό πολιτικό σκηνικό νά μήν ἀλλάζει δραματικά. Παρά τίς τεκτονικές μετακινήσεις τῶν κυβερνώντων κομμάτων, ἡ προτίμηση τοῦ κόσμου – αὐτοῦ τελοσπάντων πού προσῆλθε στίς κάλπες – παρέμεινε σ’ αὐτά τά τελευταῖα. Τί κι ἄν σήμερα πᾶνε νά ἐφαρμόσουν τά ἀκριβῶς ἀντίθετα ἀπό ἐκεῖνα πού ἔλεγαν μέχρι χθές; Μέσα στό πλῆρες ἀδιέξοδο* διατήρησαν τίς δυνάμεις τους καί τίς καρέκλες τους, μέ τό «ἀντίπαλο» στρατόπεδο (ΝΔ – ΠαΣοΚ – Ποτάμι) νά ἀναδιανέμει ἁπλῶς τά κουκιά του. Τέλος, ὁ ἀποκλεισμός τῆς ΛΑ.ΕΝ. ἀπό τή Βουλή ἀφήνει τήν κουρελιασμένη ἀντιμνημονιακή σημαία στά ἀπρόθυμα χέρια τοῦ ΚΚΕ καί τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς.

Read the rest of this entry…

Comments Off

4Με τη μεταφορά της πρωτεύουσας από τη Ρώμη στην Κωνσταντινούπολη, το 330, ο εμπνευστής αυτής της μεταφοράς, Μέγας Κωνσταντίνος (324-337), σκέφτηκε την ανέγερση μίας εκκλησίας προς τιμή των αγίων Αποστόλων.
Ο ναός θα αποτελούσε ειδικό χώρο για να τιμηθούν και οι δώδεκα Απόστολοι του Κυρίου, ενώ θα περιείχε την κατασκευή του προσωπικού τάφου του Κωνσταντίνου. Η αυτοκρατορική σαρκοφάγος θα τοποθετούταν στο κεντρικό σημείο του ναού, μεταξύ των 12 κενών αποστολικών σαρκοφάγων, έξι στην κάθε πλευρά. Τα κενοτάφια θα τοποθετούνταν σε ημικυκλική διάταξη. Για την ανέγερση αυτού του μαυσωλείου ο αυτοκράτορας επέλεξε το σχήμα της σταυρικής βασιλικής, με ίσες τις τέσσερις κεραίες και κεντρικό τύμπανο. Ιερό δεν υπήρχε, καθώς η Αγία Τράπεζα ήταν τοποθετημένη στο κέντρο του ναού, κάτω από τον κεντρικό τρούλο.

Read the rest of this entry…

Comments Off

olme1.mediumΈνα συνέδριο της Ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών Μέσης εκπαίδευσης της χώρας, του μεγαλύτερου συνδικάτου του δημόσιου τομέα, μέσα στο σκηνικό παρακμής που επιτάθηκε στα χρόνια των μνημονίων, θα μπορούσε να είναι σημαντική είδηση, η κοινή γνώμη να προσβλέπει στις εργασίες και τις αποφάσεις του ως εργαλείο αντίστασης στην καλπάζουσα κατάρρευσή μας. Και όσο βαθαίνει η κρίση, υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι τα θέματα παιδείας έρχονται στο προσκήνιο, αφού ο καταιγιστικός οικονομισμός των τελευταίων ετών (αγορές, σπρέντς, οίκοι αξιολόγησης) έχει εξαντλήσει τα όρια του, χωρίς να απαντά συνολικά στα προβλήματά μας. Μόνο που τα σημάδια αυτά προέρχονται αποκλειστικά από τη νεοφιλελεύθερη πλευρά (Κυρ. Μητσοτάκης με άρθρο «Απομαρξισμός της εκπαίδευσης», κίνηση «Όχι Μπαλτάς στην παιδεία», ΟΟΣΑ) και επιμένουν κυρίως στην οικονομική παράμετρο της εκπαίδευσης, στις ιδιωτικοποιήσεις και στη θεώρηση της εκπαίδευσης με νόρμες και όρους πολυεθνικής επιχείρησης. Αντίλογος εδώ δεν υπάρχει.

Read the rest of this entry…

Comments Off

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

bartholomΤο Οικουμενικό Πατριαρχείο συγκέντρωσε, από τις 29 παρελθόντος Αυγούστου έως και τις 2 τρέχοντος μηνός Σεπτεμβρίου, στην Κωνσταντινούπολη τους Μητροπολίτες, που ανήκουν στην εκκλησιαστική δικαιοδοσία Του. Η εν λόγω σύναξη πραγματοποιείται στη Βασιλεύουσα κάθε χρόνο, με την ευκαιρία του νέου εκκλησιαστικού έτους. Πρωτοφανής στα χρονικά της ιστορίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ήταν η πρόσκληση και η παρουσία στην εν λόγω σύναξη των Μητροπολιτών Tης, που διαποιμαίνουν τις Μητροπόλεις της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Σημειώνεται ότι η ονομασία των περιοχών αυτών της Ελλάδος ως «Νέων Χωρών» είναι ανακριβής, αφού πρόκειται για πανάρχαιες ελληνικές περιοχές. Είναι και ατυχής, αφού συμβάλλει στην ψευδή, αλυτρωτική και σοβινιστική προπαγάνδα ομόρων κρατών.

Read the rest of this entry…

Comments Off

meionotikoἩ νέα σχολική χρονιά πού ξεκίνησε ἔθεσε καί πάλι τούς ὑπεύθυνους τῆς Παιδείας πρό τῶν εὐθυνῶν τους γιά τά σχολικά προβλήματα. Καθώς λοιπόν στή Θράκη ἔχουμε …δύο παράλληλα συστήματα ἐκπαίδευσης, τό δημόσιο καί τό μειονοτικό, ἀξίζει νά παρακολουθήσει κανείς τόν χειρισμό τόν ὁποῖο τυγχάνουν τά μέν καί τά δέ. Θά περιοριστοῦμε ἐνδεικτικά μόνο στήν Δευτεροβάθμια Ἐκπαίδευση τῆς Ροδόπης.

Read the rest of this entry…

Comments Off


ΕΞΩ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΩΡΑ!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουρκικά Νέα
Ο τουρκόφωνος τύπος στη Θράκη και στον Κόσμο


Παρατηρητήριο Μέτε
Τα νέα του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε


Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr
Ενα Καράβι Για Τη ΓάζαΣχετικά...

Αρθρογραφία

Μόνιμες στήλες

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΑΡΘΡΑ
  3. ΣΧΟΛΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

Λέξεις

Επισκέπτες

free counters