(Προβληματισμοί και ερωτήματα)

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ 2     Γνωστή βέβαια πλέον η είδηση της επίσκεψης σε λίγες μέρες (22 και 23/9) στην Κομοτηνή του πατριάρχη Βαρθολομαίου, που θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτωρ από σχολή του τοπικού πανεπιστημίου και θα τιμηθεί και με άλλες εκδηλώσεις. Και επειδή βλέπουμε ότι κανείς άλλος δεν αντιδρά δημοσίως για το γεγονός, αλλά αντιθέτως άπαντες είτε δείχνουν να αποδέχονται τη σπουδαιότητα της ελεύσεως στην ταλαίπωρη Θράκη της «Αυτού…Θειοτάτης Παναγιότητος», είτε διαφωνούν (γνωρίζουμε όντως αρκετούς τέτοιους), αλλά ενδεχομένως τους λείπει η αποφασιστικότητα, η τόλμη ή και το βήμα, για να μπορέσουν διαφοροποιηθούν δημοσίως από το…μαντρί, είναι προφανές πως για μια ακόμη φορά (συνηθισμένα γαρ τα βουνά στα χιόνια) σ’ εμάς πέφτει ο κλήρος και η ευθύνη να πούμε και πάλι τα απλώς αυτονόητα. Μήπως και καταλάβει δηλαδή και κανείς άλλος μέσα στο τοπικό χριστεπώνυμο πλήθος (και το μαντρί) ότι ο βασιλιάς είναι απλούστατα γυμνός.

Εμείς λοιπόν, έχοντας δει το πρόγραμμα, έχοντας ενημερωθεί για τις προετοιμασίες και έχοντας διαβάσει και την ανακοίνωση του μητροπολίτη μας κ. Παντελεήμονα, αναρωτιόμαστε ειλικρινέστατα τι νόημα έχει και πού ακριβώς αποσκοπεί όλη αυτή η φιέστα – εκδήλωση (νέας) προσωπολατρείας απέναντι σε έναν κληρικό που θα έλεγε κανείς πως ο μόνος λόγος ύπαρξής του εδώ και πολλά χρόνια είναι να σκανδαλίζει και, αντί να «ορθοδομεί τον λόγον της αληθείας», να βυσσοδομεί αντίθετα λόγον πλάνης, κακοδοξίας και αιρέσεως.

Έναν άνθρωπο που πρωτοστατεί  στη σύναψη αντορθόδοξων σχέσεων βλασφημίας με κάθε είδους αιρετικές παρασυναγωγές και συνηθίζει να συμπροσεύχεται αδιαλλείπτως και ακαταπαύστως (προφανώς κατά βδελυρή παραχάραξη του αποστολικού «αδιαλείπτως προσεύχεσθε») με αμετανόητους εκπροσώπους τους,  ακόμη και με ιέρειες και επισκοπίνες ακραίων προτεσταντικών παραφυάδων, που ευλογούν γάμους ομοφυλοφίλων και στηρίζουν δημοσίως το παγκόσμιο ομοφυλοφιλικό κίνημα.

Έναν άνθρωπο που έχει δηλώσει το θεολογικά απίστευτο, πως όλες οι θρησκείες οδηγούν στον Θεό – ασπαζόμενος  με άλλα λόγια το υπ’ αριθμόν 1 δόγμα του New Age και της προετοιμαζόμενης παγκόσμιας Πανθρησκείας.

Έναν άνθρωπο που έχουμε συνηθίσει πλέον να τον βλέπουμε να μπαινοβγαίνει σε τζαμιά και συναγωγές ή να τιμάται από τη Μπίλντερμπεργκ και άλλα σκοτεινά κέντρα του διεθνούς Σιωνισμού.

Έναν άνθρωπο που από το στόμα του έχουμε πολλά χρόνια να ακούσουμε το παραμικρό ίχνος ορθόδοξης πνευματικότητας, αλλά αντίθετα ακούμε μόνο απρόσωπες και συγκρητιστικές ανοησίες στείρας αγαπολογίας και αλλεπάλληλα οικολογικά κηρύγματα – λες και αυτό είναι αυτή τη στιγμή το βασικό πρόβλημα της ανθρωπότητας.

Έναν άνθρωπο που τον βλέπουμε συχνά σε θρησκευτικές συνάξεις με ιμάμηδες, γκουρού, ραβίνους, μάγους και σαμάνους (χάριν ποίου Θεού άραγε, του αποκαλυφθέντος Θεανθρώπου ή μήπως του Αλλάχ, του Μ.Α.Τ.Σ. και του…Μεγάλου Μανιτού);

Έναν άνθρωπο που τον είδαμε κάποτε να συμπροσεύχεται σε μία απερινόητα βλάσφημη νεοεποχίτικη βαβέλ, παρέα με άλλους «ηγέτες» θρησκειών, γύρω από κρυστάλλινη σφαίρα της θεότητας Γαίας (και μετά από αυτό, ακόμη δεν έχει καθαιρεθεί η κηρυχθεί αποσυνάγωγος).

Έναν άνθρωπο που μετέρχεται τα πάντα, μπροστά στον στόχο της ψευδοένωσης με την «αδελφή Εκκλησία» του, όπως ατυχώς αποκαλεί την πεπτωκυία ρωμαιοπαπική εταιρεία, αλλά και τα λοιπά άθλια παραμάγαζα του Π.Σ.Ε.

ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΣΙΖΗΣ     Έναν άνθρωπο που περιφρονεί συστηματικά και προκλητικά θείους και ιερούς κανόνες Οικουμενικών Συνόδων, που προαναγγέλλει την πανορθόδοξη κατάργηση όσων από αυτούς θεωρεί εμπόδιο στα σχέδιά του, που ανατρέπει ιερούς θεσμούς και παραδόσεις, τροποποιώντας  «όρια αιώνια», τα οποία έθεσαν οι Απόστολοι και οι μεγάλοι εκκλησιαστικοί μας Πατέρες, και κατασκανδαλίζοντας καθημερινά όσους έχουν (ακόμη) οφθαλμούς του οράν και νουν του συνιέναι.

Έναν άνθρωπο, τέλος, που με όλα τα παραπάνω δυστυχώς ωθεί τα πράγματα με μαθηματική βεβαιότητα προς καταστάσεις σχισματικές, γιατί φυσικά είναι απολύτως δεδομένο ότι ένα μεγάλο κομμάτι της εκκλησίας μας, που χρόνια τώρα επιδεικνύει ιώβεια υπομονή, δεν θα ανέχεται επ’ άπειρον τις εκτροπές του ίδιου και της βέβηλης οικουμενιστικής παρέας του.

Αυτόν λοιπόν τον άνθρωπο, που με όλα όσα λέει και πράττει εδώ και πολλά χρόνια σπιλώνει και προσβάλλει βαθύτατα τον σεπτό οικουμενικό μας πατριαρχικό θρόνο, ένα θρόνο που λάμπρυναν με την παρουσία τους μορφές σαν τον Ιωάννη Χρυσόστομο, τον Γρηγόριο Θεολόγο, τον Μέγα Φώτιο και τόσους άλλους, μάς τον φέρνουν στην Κομοτηνή για να τον…τιμήσουμε. Και κάποιοι μάς λένε μάλιστα ότι η παρουσία του θα είναι (λέει) και ευλογία για τον τόπο μας. Εμείς λοιπόν που μόνο ως ευλογία δεν εκλαμβάνουμε το γεγονός (αλλά ως το ακριβώς αντίθετο), ρωτάμε και πάλι ποιο είναι το νόημα αυτής της επίσκεψης. Υπάρχει πολιτική χροιά, θα μας πουν πάλι για τη…γνήσια ελληνοτουρκική φιλία, θα ακούσουμε ξανά τα τραγικωμικά περί Χάλκης, έχουμε να κάνουμε με άλλη μια γυροβολιά στα πλαίσια της αρχηγικής περιοδείας που πραγματοποιεί επ’ εσχάτων των χρόνων ο κ. Βαρθολομαίος στις «νέες χώρες» (άλλη διαιωνιζόμενη γελοιότητα και αυτή) ή υποκρύπτεται και τίποτε άλλο;

Και απευθύνουμε τέλος και κάποια ακόμη ερωτήματα, όχι βέβαια προς τους κοσμικούς μας τοπικούς άρχοντες (πόσο δε μάλλον τη μασωνοσύναξη του φερόμενου ως πανεπιστημίου) – από τους οποίους ούτως ή άλλως δεν αναμέναμε εκκλησιαστικές ευαισθησίες – αλλά προς τον τοπικό μητροπολίτη μας: Δεν τα γνωρίζει άραγε όλα τα προαναφερθέντα (και τα οποία μόνο ακροθιγώς μνημονεύσαμε, καθότι για εκτενέστερη αναφορά θα χρειαζόμασταν ολόκληρους τόμους); Δεν είναι ενήμερος για όλες αυτές τις βαρύτατες θεολογικές και εκκλησιαστικές εκτροπές του αιρετικού πατριάρχη; Και δεν αντιλαμβάνεται πόσο πολύ εκτίθεται και στιγματίζει τοιουτοτρόπως τη δική του αρχιερατεία (στην οποία έως τώρα, για να είμαστε δίκαιοι, ελάχιστα μόνο πράγματα είχε κάποιος να προσάψει);

Απλά ερωτήματα, στα οποία κάποια στιγμή αναμένουμε (ειλικρινά με κάθε καλή διάθεση) απαντήσεις. Έως τότε πάντως, καλό θα ήταν να έλειπαν ανακοινώσεις τόσο αποθεωτικές ή οδηγίες προς τους πιστούς για υποδοχές με…ροδοπέταλα και βάγια (λες και αναμένουμε την έλευση του Μεσσία), που προκαλούν το ορθόδοξο αίσθημα πολλών πιστών. Κάποια παραίνεση αντιθέτως προς τον λαό του Θεού για προσευχή, ώστε να φωτίσει ο «ετάζων καρδίας και νεφρούς» τον πεπτωκότα προκαθήμενο και να του χαρίσει οδόν επιστροφής από τον τραγικό του πνευματικό κατήφορο, θα ήταν ως κίνηση, νομίζουμε, σε αυτή τη φάση πολύ πιο εύστοχη και λυσιτελής…

Ν.Δ.

Comments Off

GencDiplomatlar«Στις 3/8/2014 μια επιτροπή 30 περίπου νέων Τούρκων διπλωματών με επικεφαλής την Πρόεδρο της Διπλωματικής Ακαδημίας του τουρκικού ΥΠΕΞ, Μπουρτζού Τσεβίκ, επισκέφτηκαν την Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Την επιτροπή συνόδεψαν ο Πρόξενος της Κομοτηνής Οσμάν Ιλχάν Σενέρ και ο … Αχμέτ Μέτε».

Τέτοιες ειδήσεις διαβάζεις και αναρωτιέσαι, πού σκατά ζούμε ρε πούση;

Πού στον διάολο βρίσκεται κρυμμένο αυτό το δήθεν ελληνικό δήθεν κράτος;

Ποιος θα βάλει ένα φρένο στον πλήρη εκτουρκισμό της Θράκης και στην γελοιοποίηση της έννομης τάξης;

Ρε γελοίε παλιάτσε, είπες ή όχι ότι τέτοιο σωματείο στη Θράκη δεν υφίσταται;

Αφού – καλώς ή κακώς, δεν έχει σημασία – το είπες, πότε θα το υπερασπιστείς με έργα;

Πώς δέχεσαι τέτοιας επισημότητας επισκέψεις νομιμοποίησης από την άλλη πλευρά;

Ποιος χαρτογιακάς της Αθήνας αρνείται να επαναφέρει τη βίζα για τα πράσινα διαβατήρια της γείτονος, διαδικασία που λειτουργούσε έως προσφάτως που την κατήργησε ἐκεῖνος ο κρετίνος ΗΠΑνθρωπος;

Ένας Έλληνας δεν υπάρχει σ’ εκείνο το πρόστυχο χαμαιτυπείο της Βασιλίσσης Σοφίας;

Τόσο δύσκολο είναι να βάλεις στη θέση του αυτό το ντουέτο της συμφοράς, Σενέρ – Μετέ, δυο νούμερα που κινούνται ελεύθερα μεταξύ μαύρης (από τον φασισμό) κωμωδίας και ποικίλων τραμπουκισμών;

Θα αποφασίσουν τη μοίρα μας τα αφελληνισμένα ανθρωπάρια της πρωτεύουσας χαβούζας και τα ισλαμοφασισταριά της νεο-Οθωμανίας;

Κώστας Καραΐσκος

Comments Off

ενο

Πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν για την κτηνώδη ισραηλινή επιδρομή κατά των ανυπεράσπιστων Παλαιστινίων της Γάζας. Ένα από τα πιο ανθρώπινα και ισορροπημένα κείμενα ήταν αυτό του σπουδαίου Βρετανού μουσικού Μπράιαν Ίνο:

http://stopwar.org.uk/news/today-i-saw-a-weeping-palestinian-man-holding-a-plastic-bag-of-meat-it-was-his-son#.U-Hz3Pl_uuD

 

Comments Off

Συνελήφθη στις 15/7/14 στην Εκάλη ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Κούτσικος, πρώην σύζυγος της βουλευτού, υπουργού και ευρωβουλευτού της ΝΔ, Μαριέττας Γιαννάκου, καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί πολυετής καταδικαστική απόφαση για υπεξαίρεση στην εταιρεία που διατηρούσε και δραστηριοποιούνταν στον ιατρικό, χρηματοοικονομικό και ασφαλιστικό τομέα. Είναι, μεταξύ άλλων, πρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και έχει τιμηθεί με το βραβείο Ιπεκτσί για την προσφορά του στην εδραίωση της ελληνοτουρκικής ειρήνης και φιλίας.
Συνελήφθη στις 25/7/14, μεταξύ άλλων 8 ατόμων, ο γνωστός στην κοσμική Αθήνα επιχειρηματίας Σωκράτης Καλκάνης, πρώην ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «King George» για παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων. Ο Καλκάνης κατηγορείται ότι είχε κρυμμένο στη βίλα του στο Λαγονήσι μεγάλο αριθμό αρχαίων αντικειμένων, ανάμεσά τους κι ένα σπάνιο αρχαίο άγαλμα, το οποίο ήθελε να πουλήσει αντί του ποσού του 1.000.000 ευρώ! Θυμίζουμε ότι η ρύθμιση των χρεών του Καλκάνη στο σκάνδαλο Κοσκωτά ήταν η μία από τις κατηγορίες με τις οποίες είχε παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ο Ανδρέας Παπανδρέου. Λεγόταν ότι ο Καλκάνης παραχωρούσε τη βίλα που στέγαζε το παράνομο τότε ζεύγος Ανδρέα – Δήμητρας Λιάνη.
Παραμένει προφυλακισμένος για την πολύκροτη υπόθεση της Energa – Hellas Power ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος, ενώ έχει αποφυλακιστεί το έτερο μέλος της οικογένειας, ο Αχιλλέας Φλώρος. Πρόκειται για το απίστευτο σκάνδαλο των 270.000.000 που άρπαξαν οι συνεταίροι της Energa από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ (με το χαράτσι και τα δημοτικά τέλη μαζί) και τα έστειλαν σε λογαριασμούς τους στην Ελβετία. Μετά προχώρησαν σε εικονική πώληση της εταιρείας σε ανύπαρκτους «Ρώσσους επενδυτές». Συνήγορος υπεράσπισης είναι ο …υπουργός Μάκης Βορίδης! Η κόρη του Άρη Φλώρου όχι μόνο παραμένει γραμματέας του Προέδρου της Δημοκρατίας (!) αλλά και ο ίδιος ο Παπούλιας είχε επισκεφθεί τους προφυλακισμένους στον Κορυδαλλό πέρυσι!
Με αφορμή λοιπόν τα τρία ανωτέρω παραδείγματα, θέλουμε να κάνουμε μία υπόθεση εργασίας, κάπως …απίθανη. Φαντάζεστε ότι η Κυβέρνηση που μας διαφεντεύει με το τελοσπάντων κράτος να μην είναι τελικά τίποτε παραπάνω από μια συμμορία; Μπορείτε να διανοηθείτε ότι ακριβώς δίπλα (κολλητά!) στα «πολιτικά πρόσωπα», τα οποία λειτουργούν ως βιτρίνα για το ανυποψίαστο πόπολο, βρίσκονται και δρουν εγκληματικά στοιχεία, βουτηγμένα στον πιο χαμερπή υπόκοσμο; Σκέφτεστε ότι ο κοινωνικός χώρος των «ηγετών» μας, οι φίλοι, τα σόγια και οι γνωριμίες τους, διαθέτει ηθικό – πνευματικό επίπεδο τέτοιο που θα ντρεπόταν κι ο Αλ Καπόνε;
Έ, όχι βέβαια, εἶναι δυνατόν;;;!!! Εδώ δεν είναι Ιταλία, η ελληνική Μαφία απλώς δεν υπάρχει! Στην Ελλάδα μπορεί να προκύπτει κάποια εξαίρεση από τον ηθικό κανόνα των ελίτ, σαν τις τρεις προαναφερθείσες (για τις οποίες άλλωστε δεν έχει αποφανθεί οριστικά και αμετάκλητα η απολύτως ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη) αλλά ο κανόνας είναι ένα υγιές σύνολο που αποβάλλει κάθε Άκη ως μαύρο πρόβατο. Μην ανησυχείτε.

Comments Off

προβατο τηλεορασηΥποτίθεται ότι στην σύγχρονη εποχή μας η λογική είναι το κύριο εργαλείο με το οποίο πορεύται ο άνθρωπος στην καθημερινότητά του. Στο όνομα αυτής έχει εγκαταλειφθεί κάθε μεταφυσική ανησυχία, κάθε ηθική αρχή καί κάθε αναζήτηση νοήματος βίου. Δεν θα μπούμε στή συζήτηση αυτή, όμως θα παραθέσουμε κάποια πασίγνωστα παραδείγματα από την δημόσια ζωή της χώρας, στα οποία ο παραλογισμός θριαμβεύει χωρίς να ενοχλείται κανένας.

Read the rest of this entry…

Comments Off

Στίς 15 Ἰουνίου 2014 ὀργανώθηκε πάλι στή Χλόη τῆς Ροδόπης ἡ προκλητική γιορτή «40 Κουρμπάνια», πού καθιερώθηκε πρό ἐλαχίστων ἐτῶν ἀπό τούς προξενικούς μηχανισμούς. Πρόκειται γιά ἐκδήλωση πρός τιμήν κάποιων (προφανῶς ἀνύπαρκτων) 40 Ὀθωμανῶν ἡρώων πού ἔπεσαν, λέει, κατά τήν κατάκτηση τῆς Θράκης τόν 13ο – 14ο αἰώνα!

Ὁ κόσμος φέτος ἦταν λιγότερος ἀπό ὅ,τι στά προηγούμενα χρόνια, παρότι κι ἀπό αὐτούς πού προσέρχονται ἐλάχιστοι γνωρίζουν τόν συμβολισμό πού πάει νά κολλήσει στήν συγκεκριμένη ἡμέρα. Οἱ περισσότεροι χωρικοί πηγαίνουν ἁπλῶς σέ κάποιαν «προσευχή» πού διοργανώνεται στό χωριό τους καί ἡ ὁποία συνοδεύεται μέ τό ἔθιμο τοῦ φαγητοῦ «Μπακιρλαμᾶ». Κανείς δέν σκοτίζεται γιά τιμές σέ Ὀθωμανούς ἥρωες κτλ ἀλλά καί κανείς ἐπίσης δέν τούς ἐξηγεῖ τά σχετικά! Ἐχθές γιά παράδειγμα, κανένας ἀπό τούς ὁμιλητές δέν ξεστόμισε λέξη γιά «κατακτητές», «σαράντα κουρμπάνια», «Ὀθωμανούς ἥρωες» κτλ! Γιατί; Γιατί ὁ κόσμος δέν …χρειάζεται νά γνωρίζει τούς σχεδιασμούς πού τόν ἀφοροῦν. Φτάνει πού πάει σάν κομπάρσος στό ἔργο πού ἔστησε ἡ Τουρκία. Μετά βγαίνουν τά ἐξωνημένα τσογλάνια της πού παριστάνουν τούς δημοσιογράφους καί ἀναφέρονται σέ «κατάκτηση τῶν Βαλκανίων», «σκληρούς ἀγῶνες» καί προαιώνιες «γιορτές Ἡρώων», τά ὁποῖα τιμοῦν ὑποτίθεται μέ τήν προσέλευσή τους οἱ ἀνυποψίαστοι ντόπιοι!

Comments Off

ΠΑΣΟΚΠολύς λόγος ἔγινε γιά τό «μήνυμα» τῶν πρόσφατων ἐκλογῶν, γιά τό ἄν ἐλήφθη τό μήνυμά τους ἀπό τά κόμματα καί ἰδίως ἀπό τήν Κυβέρνηση. Ἄλλοι λένε πώς τό ἔλαβαν, ἄλλοι πώς οἱ ἀντίπαλοί τους τό ἀγνόησαν κτλ κτλ. Ἐμεῖς πάντως ἀναρωτιόμαστε ποιό ἦταν τελικά τό μήνυμα τῶν ἐκλογῶν. Κι ἐπειδή σέ κάποιαν ἀπάντηση ἔχουμε καταλήξει, μέ βάση καί τόν ἀνασχηματισμό πού ἀκολούθησε, τήν μοιραζόμαστε μαζί σας.

Τό μήνυμα λοιπόν εἶναι τό ἑξῆς: στήν ἑλληνική ἐκδοχή τοῦ κοινοβουλευτισμοῦ, ὅπως αὐτή διαμορφώθηκε ἰδίως μετά τό 1981, ὅ,τι καί νά ψηφίζεις, σέ κυβερνάει τό Πασόκ. Τό εἴδαμε καί στά χρόνια τοῦ Ἀνδρέα καί τοῦ Σημίτη καί τοῦ Χαζοῦ, τό εἴδαμε καί στά χρόνια τοῦ Καραμανλῆ Β΄, τό βλέπουμε καί τώρα. Μπορεῖ λοιπόν στίς πρόσφατες ἐκλογές τό συγκεκριμένο καρκίνωμα νά πῆρε 8% στίς ἐκλογές, ὡστόσο ἀμέσως μετά αὐξήθηκε ἡ παρουσία του στήν Κυβέρνηση Σαμαρᾶ: κράτησε τό κυριότερο ὑπουργεῖο μέ ἕναν ἄλλον Στουρνάρα, ὀνόματι Χαρδούβελη, διατήρησε τό πρῶτο τῆ τάξει ὑπουργεῖο (Ἐξωτερικῶν) μέ τόν ἀρχηγό του καί μέ τήν προσθήκη τοῦ Κούρκουλα, παρέμειναν οἱ ἄνθρωποί του στά κομβικά πόστα Ὑποδομῶν καί Περιβάλλοντος (Χρυσοχοϊδης – Μανιάτης), ἀνέλαβε τό Παιδείας μέ τόν Λοβέρδο καί βόλεψε σέ κυβερνητικές θέσεις πλείστους ἄλλους (Π. Κουκουλόπουλος, Λ. Γρηγοράκος, Γ. Ντόλιος, Φ. Γεννηματᾶ, Ε. Χριστοφιλοπούλου, Β. Κεγκέρογλου, Οδ. Κωνσταντινοπουλος καί Α. Γκερέκου). Μόνον ὁ καημένος ὁ Τσαυτάρης ἀποβλήθηκε, ἴσως γιατί πάλεψε νά προσφέρει ἔργο καί χαλοῦσε τήν πιάτσα (ἄ, ναί, καί ὁ Συμεών Κεδίκογλου πού μᾶλλον τόν ξέχασαν).
Ἔτσι λοιπόν, τό 92% τοῦ λαοῦ τούς ἀποδοκίμασε κι αὐτοί ἁρπάχτηκαν ἀκόμη πιό σφιχτά ἀπό τήν ἐξουσία. Κι ἄλλες μπίζνες, κι ἄλλα μέσα, κι ἄλλα στελέχη, κι ἄλλες ὑποθῆκες γιά τό μέλλον. Τό ἔχουμε ξαναγράψει: ἡ χώρα χρειάζεται ἀποπασοκοποίηση, ὅπως ἡ μεταπολεμική Γερμανία χρειαζόταν ἀπαλλαγή ἀπό τά στελέχη τοῦ ναζισμοῦ. Δυστυχῶς βρισκόμαστε ἀκόμα πάρα μά πάρα πολύ μακρυά…

Comments Off

Στό Ντητρόιτ ἡ Πρεσβυτεριανή Ἐκκλησία τῶν ΗΠΑ ἔχει αὐτές τίς μέρες (14-21 Ἰουνίου 2014) τήν Γενική της Σύνοδο. Στό μήνυμά του πρός τούς μετέχοντες ὁ Ἀρχιεπίσκοπος τοῦ Κέηπ Τάουν (καί νομπελίστας Εἰρήνης) Ντέσμοντ Τούτου κάλεσε σέ δύο πολύ σημαντικές κινήσεις. Νά υἱοθετήσουν ψήφισμα πού θά ὀνομάζει τό Ἰσραήλ «κράτος Ἀπαρτχάιντ» καί νά ἀνακαλέσουν ὅποιες ἐπενδύσεις ἔχουν σέ ἑταιρεῖες πού συμβάλουν στήν ἰσραηλινή Κατοχή σέ βάρος τῶν Παλαιστινίων.

tutu1212Δέν εἶναι βεβαίως ἡ πρώτη φορά πού ὁ νοτιοαφρικανός κληρικός (πού ἔχει ἰδίαν ἄποψη γιά τό ζήτημα) προβαίνει σέ τόσο τολμηρές τοποθετήσεις, τουλάχιστον στόν «Ἀντιφωνητή» τόν ἔχουμε κι ἄλλοτε μνημονεύσει σέ ἀνάλογες περιπτώσεις. Οὔτε εἶναι καί ὁ μόνος νομπελίστας Εἰρήνης πού ἔχει αὐτή τή θέση γιά τό σιωνιστικό κράτος, ἄλλωστε καί ἰσραηλινοί ἐπώνυμοι τήν συμμερίζονται κάποτε δημοσίως. Τό γιατί ὅμως πουθενά δέν προβάλλονται, ἔστω καί ὡς προσωπικές ἀπόψεις, αὐτές οἱ θέσεις, μένει στόν καθέναν νά τό ἀπαντήσει. Παρακαλῶ μόνο νά ἀποφευχθοῦν οἱ συνωμοσιολογικές προσεγγίσεις γιά ἔλεγχο τῶν διεθνῶν ΜΜΕ, γιά κυριαρχία τῶν σιωνιστῶν στήν ὑφήλιο, γιά ἑβραϊκή λογοκρισία καί ἄλλες τέτοιες τερατώδεις φαντασιοπληξίες (μά ποῦ τίς βρίσκουν, ἀπορῶ…) πού ὁδηγοῦν κατευθείαν στόν ναζισμό καί στά στρατόπεδα συγκέντρωσης τοῦ Χίτλερ.

Comments Off

Η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις 5 Ιουνίου του 2014, υιοθέτησε ενδιάμεσο ψήφισμα, με το οποίο καλεί την Ελλάδα, να συμμορφωθεί χωρίς καθυστέρηση με τις αποφάσεις του δικαστηρίου που αφορούν τις υποθέσεις σχετικά με τη Θράκη «Μπεκίρουστα και άλλοι» (35151/05), «Εμίν και άλλοι» (34144/05) και «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» (26698/05).

Πρόκειται για τις υποθέσεις που η χώρα μας «έχασε» στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) και κλήθηκε να αποζημιώσει τους ανωτέρω ενάγοντες, των οποίων το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι παραβιάστηκε. Ωστόσο δεν προχωρήσαμε στην αναγνώριση των σωματείων, καθώς η χώρα μας θεωρεί – βάσει της κείμενης νομοθεσίας – πως δεν δεσμεύεται στην εφαρμογή αστικών υποθέσεων (κάτι μάλλον απίθανο). Δέχθηκε λοιπόν τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ, πλήρωσε ό,τι της αναλογούσε και ΔΕΝ αναγνώρισε τα τρία σωματεία (Νεολαία Μειονότητας Νομού Έβρου, Πολιτιστικός Σύλλογος Τούρκων Γυναικών Ροδόπης και Τουρκική Ένωση Ξάνθης), τα οποία συνεχίζουν να διεκδικούν την εγγραφή τους επισήμως.
Πέρυσι δύο φορές μάς έγινε σύσταση να προχωρήσουμε και εμείς υποσχεθήκαμε πάλι αορίστως ότι μελετάμε «την καλύτερη δυνατή λύση». Τώρα λοιπόν έρχεται η Επιτροπή των Υπουργών του Συμβουλίου και ζητά από την Ελλάδα να της υποβάλει ένα χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή των αποφάσεων του Δικαστηρίου.
Σίγουρα δεν είναι μια καλή εξέλιξη αλλά δεν μπορείς να μιλήσεις και για αιφνιδιασμό. Εκτός του ότι πρέπει η διεθνής παρουσία μας να είναι οργανωμένη και διαβασμένη (κάτι που δεν ισχύει πάντα), τουλάχιστον εκ των υστέρων πρέπει να ασχολείται κάποιος ΣΟΒΑΡΑ. Αναρωτιόμαστε λοιπόν, πώς θα αντιδράσει η πλευρά μας; Μήπως θα αρχίσουμε να δεχόμαστε ποινές χρηματικές, ώστε να διασυρθούμε κι από πάνω; Θα δεχθούμε ότι χάσαμε απλώς και …«γειά σας»; Κι όταν λέμε για την πλευρά μας, ποια είναι αυτή, για να έχουμε καλό ρώτημα; Είναι οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εξωτερικών, που βλέπουν τα πράγματα λίγο πολύ ως Φινλανδοί τουρίστες; Ή μήπως το …αδιάβλητο εκείνο άτομο στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ; Υποτίθεται ότι η εκλογική επιτυχία του DEB κάποιους αφύπνισε. Έρχεται τώρα και η εξέλιξη αυτή, που απειλεί να γεμίσει τη Θράκη με τούρκικους συλλόγους και ντε φάκτο να μετατρέψει την θρησκευτική μειονότητα σε εθνική. Στον λίγο χρόνο που μας απομένει, θα κάνουμε τις κινήσεις που από δεκαετίες (εμείς, τουλάχιστον) ζητᾶμε και που μπορούν να ανασχέσουν εν τινι μέτρω την κατρακύλα;

Comments Off

Μέσα στον καταιγισμό των αλλαγών και των «μεταρρυθμίσεων» στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η περίπτωση των πολυήμερων και ολιγοήμερων σχολικών εκδρομών περνάει συνήθως στα «ψιλά». Πολύ καιρό τώρα οι εκδρομές αυτές έχουν χάσει τον μορφωτικό τους σκοπό και δεν διαφέρουν καθόλου από μια άσκοπη περιήγηση φοιτητών για ψώνια και νυχτερινή διασκέδαση, ενώ τουλάχιστον παλιότερα τα τελευταία αυτά στοιχεία ήταν μόνο το δέλεαρ και το συμπλήρωμα μιας παιδευτικού χαρακτήρα εκδρομής. 

Στην περιοχή μας, τουλάχιστον, οι εκδρομές αυτές έχουν χάσει και την ζωτική για τις τοπικές οικονομίες λειτουργία τους. Τα τελευταία πέντε χρόνια 400 περίπου παιδιά του νομού μας ταξιδεύουν κάθε χρόνο στο εξωτερικό με τα σχολεία τους σε πενθήμερες εκδρομές και αν υπολογίσουμε το μέσο κόστος ανά μαθητή στα 800€, τότε περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο € έφυγαν από την εγχώρια αγορά στα χρόνιας της πιο επώδυνης κρίσης που διανύουμε μεταπολεμικά. Πρόκειται για μια αυτοκτονική συμπεριφορά οικονομικά και κοινωνικά, την οποία εμείς δεν μπορούμε να παρατηρούμε απαθείς, όταν την ίδια ώρα έχουμε χιλιάδες καταστήματα κλειστά, ανεργία σε δυσθεώρητα ύψη και επιχειρηματίες χρεωμένους.
Προτείνουμε, λοιπόν, ως ένωση καθηγητών μέσης εκπαίδευσης να ασκήσουμε την επιρροή μας στους συλλόγους των διδασκόντων και στους μαθητές να στραφούν προς τις τουριστικά αναπτυγμένες περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου, οι οποίες κατέχουν τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις στην παγκόσμια τουριστική αγορά. Και επιπλέον προτείνουμε οι ολιγοήμερες εκδρομές να γίνονται στις ακριτικές (και συνήθως μειονεκτικές) περιοχές της πατρίδας μας, όπως η Δυτική Μακεδονία, η Ήπειρος και η Θράκη κ.ά. Ειδικά η ιδιαίτερη πατρίδα μας, η Θράκη, με τις κοντινές αποστάσεις των πόλεών της μπορεί να προσφέρει πολλές επιλογές, ακόμη και επίσκεψη στην κοντινή Αδριανούπολη. Συμβάλλουμε έτσι στην τόνωση των τοπικών αγορών και στην ανάπτυξή τους, έννοια που δεν θα έρθει από το αθηνοκεντρικό κράτος, αν κι εμείς δεν κάνουμε κάτι για τις τοπικές μας κοινωνίες.
Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως πολίτες της χειμαζόμενης πατρίδας μας. Ως εκπαιδευτικοί τώρα πρέπει να αναδείξουμε τον επιμορφωτικό χαρακτήρα των εξορμήσεων αυτών, προτείνοντας να αποκτήσουν επιτέλους ένα οργανωτικό πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο θα προετοιμάζονται από τους μαθητές, θα έχουν παιδαγωγική στόχευση, θα συνδέονται με την εκπαιδευτική πράξη και θα αποτιμώνται από μαθητές και εκπαιδευτικούς.

* Κείμενο – πρόταση του Π. Καρακολίδη (Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Συνερ-γασία) που υπερψηφίστηκε (με 6-1) στην ΕΛΜΕ Ροδόπης, στις 10/6/2014, και το οποίο θα προταθεί και στην ΟΛΜΕ, προκειμένου να υπερασπιστούν οι καθηγητές Μ.Ε. το εκπαιδευτικά, κοινωνικά και εθνικά αυτονόητο.

Comments Off

xardouvelis-paxtas-papantoniouΓιά τόν νέο ὑπουργό μας τῶν Οἰκονομικῶν Γκίκα Χαρδούβελη, βρήκαμε τήν ἀνωτέρω παλιότερη φωτογραφία του. Θά μποροῦσε νά πεῖ κάποιος κακεντρεχής ὅτι εἰκονίζεται περίπου σάν τόν Χριστό – ἐν μέσῳ δύο ληστῶν – ἀλλά ἐμεῖς δέν τό βλέπουμε ἔτσι. Οἱ κ.κ. Πάχτας καί Παπαντωνίου μπορεῖ νά κατηγορήθηκαν γιά διάφορα, ὅμως ὅλα ἦταν ψεύδη καί συκοφαντίες, ἐφόσον δέν τούς ἔπιασε ἡ τσιμπίδα τῆς ἀνεξάρτητης κι ἀδέκαστης ἑλληνικῆς Δικαιοσύνης.

Ὁ κ. Χαρδούβελης λοιπόν, πού ἔκανε τή θητεία του στό ἐκσυγχρονιστικό στρατόπεδο (ἤ μήπως δέν ἀπολύθηκε ποτέ;) ἀνέλαβε νά συνεχίσει τό ἔργο τοῦ Στουρνάρα στήν λεγόμενη «Κυβέρνηση Σαμαρᾶ». Δέν γνωρίζω τί ἀκριβῶς ἔχει κατά νοῦ ἀλλά ἐπειδή «ἀρχή σοφίας ὀνομάτων ἐπίσκεψις» μέ τρομάζει λίγο τό ὄνομα Χαρδούβελης, προφανής παραφθορά τοῦ ἀλβανικοῦ «χαρδαβέλα» πού σημαίνει τόν χαλκά στή μύτη τοῦ γουρουνιοῦ. Ἄν σκεφτεῖς πώς οἱ ἀφεντικοί μᾶς λένε μαζί μέ τούς ἄλλους νότιους PIIGS..
.

Comments Off

Τό τουρκικό πείραμα μέ τό DEB στίς εὐρωεκλογές ἔληξε καί καταγράφουμε τίς ἐπιδόσεις του. Ἡ σοδειά τῶν 42.500 ψήφων στή Θράκη δέν εἶναι διόλου εὐκαταφρόνητη, εἰδικά γιά μιά προσπάθεια πού δέν εἶχε κανέναν χειροπιαστό στόχο: οὔτε ὑπῆρχε ποτέ πιθανότητα νά ἐκλέξει εὐρωβουλευτή, οὔτε καί πρόκριμα γιά ἐθνικές ἐκλογές μπορεῖ νά θεωρηθεῖ, ἀφοῦ κι ἐκεῖ τό ὅριο τοῦ 3% εἶναι ἀπαγορευτικό. Μιλᾶμε λοιπόν μόνο γιά ἐθνικιστική γυμναστική καί δημιουργία ἐντυπώσεων. Τό DEB πῆρε στή Ροδόπη 26.047 ψήφους (42%), στήν Ξάνθη 15.391 ψήφους (27%) ἀλλά καί στόν νομό Ἕβρου 1.220 ψήφους μέ ποσοστό 1,4%. Ἐννοεῖται πώς σέ Ροδόπη καί Ξάνθη βγῆκε πρῶτο κόμμα, ἀφοῦ στήν πρώτη φαίνεται νά συσπείρωσε ἄνω τοῦ 80% τῶν μουσουλμάνων ψηφοφόρων ἐνῶ στήν δεύτερη κάπου 65%.

Read the rest of this entry…

Comments Off
  • 14
    May

SAMΚομοτηναίε συνδημότη,

Έχεις το – πανελλαδικά μοναδικό! – προνόμιο να τσακίσεις το σύστημα, ψηφίζοντας στον δήμο ΣΠΑΡΤΑΚΟ! Γιατί; Επειδή…

 -Κανένας μας δεν έχει κολλητό στην Αθήνα τον Βενιζέλο

-Κανενός ο πατέρας (ή ο πεθερός) δεν ήταν βουλευτής ή υπηρεσιακός ιμάντας του καθεστώτος

-Κανενός ο κουμπάρος δεν υπήρξε υπουργός ληστρικού μαφιο-κόμματος

-Κανένας δεν προήδρευσε σε ζημιογόνο δημοτική επιχείρηση, συνάπτοντας συμβάσεις μαζί της

-Κανένας δεν τρέχει πίσω από τον Πρόξενο, τον ψευτομουφτή και τα τσουτσέκια τους, υπονομεύοντας την πατρίδα μας

-Κανείς μας δεν βασίζεται σε συγγένειες με αγροτολαμόγια που κονόμησαν διαλύοντας κάθε συνεταιριστική ιδέα

-Κανένας δεν έχει φωτογραφίες με υπουργούς και βουλευτές, με φόντο μπουκάλες ουΐσκυ ή ξέχειλα τραπέζια

Και σκέφτεσαι την …αποχή;

Ή μήπως τους ξαναχαρίσεις τον δήμο ψηφίζοντας ξαδέρφια, γνωστούς και γειτόνισσες ενώ όλα γύρω καταρρέουν; Για μια φορά στα 5 χρόνια, ΜΙΛΑ!!!

Comments Off

SAM

Comments Off

papagalxameleonsheepturtle

Comments Off

ippopotmonkeyornioamarties

Comments Off

του Ιωάννη Σ. Λάμπρου, Πολιτικού Επιστήμονος

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Κριμαία και, ιδιαίτερα, η ρωσική ενέργεια διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την απόσχιση της περιοχής και την ενσωμάτωση της στη Ρωσική Ομοσπονδία προκάλεσαν την έντονη αντίδραση δυτικών κυβερνήσεων, οι οποίες υποστήριξαν πως το δημοψήφισμα παραβίασε το διεθνές δίκαιο μη αναγνωρίζοντας, παράλληλα, το αποτέλεσμα. Οι αντιδράσεις αυτές για το δημοψήφισμα στην Κριμαία έρχονται σε ευθεία αντίθεση  με την στάση, την οποία τήρησαν οι ίδιες χώρες στα δύο ξεχωριστά δημοψηφίσματα, στην Κύπρο, το 2004, στην Κύπρο.

Read the rest of this entry…

Comments Off

Στο αδελφό μας (κυριολεκτικά!) ιστολόγιο tourkikanea.gr παρατίθεται σήμερα (27/3/14) αποδελτίωση από το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Youtube στις 27/3/2014 και  αφορά σύσκεψη που έγινε ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Νταβούτογλου, στον Νο 2 του Γενικού Επιτελείου Στρατού  Γιασάρ Γκιουλέρ, στον Χακάν Φιντάν (διοικητή της ΜΙΤ) και τον υφυπουργό εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου.  

Όποιος το διαβάσει δεν θα πιστεύει πως είναι δυνατόν να διαρρεύσει ένα τέτοιο σχέδιο. Κι όμως, οι πρωταγωνιστές δέχθηκαν ότι αληθεύει, δηλαδή ότι σχεδίασαν προβοκάτσια σε βάρος της Συρίας, προκειμένου να εισβάλουν στην πολύπαθη γείτονά τους. Κάνατε τίποτε σκέψεις που μας αφορούν; Πολύ καλά κάνατε!  

Τα καλύτερα σημεία του βίντεο-ηχητικού αναφέρονται ως επικεφαλίδες στην αρχή :

 Νταβούτογλου : Ο πρωθυπουργός είπε πως ¨αυτό (η επίθεση στον τάφο του Σάχη Σουλεϊμάν) πρέπει να αξιοποιηθεί ως μια ευκαιρία σε αυτή την συγκυρία¨.

Χακάν Φιντάν (διοικητής της ΜΙΤ) : Εάν χρειάζεται στέλνω εκεί 4 άτομα. Τους βάζω εκεί να εκτοξεύσουν 8 πυραύλους κατά της Τουρκίας και παράγω έτσι μια αιτία πολέμου. Τους βάζω επίσης να επιτεθούν και στον τάφο του Σάχη Σουλεϊμάν.

Γιασάρ Γκιουλέρ : Απευθείας αιτία πολέμου. Αυτό που θα πράξουμε θα είναι απευθείας αίτιο πολέμου.

Δείτε τη συνέχεια στο tourkikanea.gr

 

Comments Off

afisa lygerou

Comments Off

Ὅταν ὁ ΣΥΡΙΖΑ, ψά χνοντας γιά ὑποψήφιο περιφερειάρχη Δυτικῆς Μακεδονίας καλοκοίταξε τήν περίπτωση Καρυπίδη, βρῆκε τόν μπελά του ὄχι μόνο μέ δικούς του ἀντιρρησίες ἀλλά καί ἀπό τόν πρόεδρο τῆς American Jewish Committee, David Harris. Αἰτία; Ἕνα σχόλιo τοῦ Καρυπίδη στό …Facebook γιά τήν πιθανή ἑβραϊκή ρίζα τῆς λέξης ΝΕΡΙΤ! Ἀλλά καί λίγους μῆνες πρίν, πάλι ὁ Χάρρις εἶχε κρίνει σκόπιμο νά μᾶς νουθετήσει ὡς Ἑλλάδα γιά τήν ἀντιμετώπιση τῆς Χρυσῆς Αὐγῆς, τίς δέ ὑποδείξεις του τίς ἀκολουθήσαμε πιστά (ὅπως ἔπραξε κι ὁ ΣΥΡΙΖΑ στήν δική του ὑπόθεση).  Περιμέναμε λοιπόν νά δοῦμε τί θά ἔλεγε ὁ κύριος Δαβίδ γιά τήν Οὐκρανία καί τήν ἀναρρίχηση στήν ἐξουσία ἑνός κόμματος καθαρά νεοναζιστικοῦ (Σβόμποντα) καί τῶν συνοδοιπόρων του. Καί τί βρήκαμε στήν ἐπίσημη ἱστοσελίδα τῆς AJC ὡς καταγεγραμμένη ραδιοφωνική δήλωσή του (25/2); Ὅτι «οἱ Οὐκρανοί ἔχουν τό δικαίωμα νά ἐπιλέξουν τόν προορισμό τους», ὅτι «τώρα πού ἡ χώρα ἔκανε τήν τολμηρή της ἐπιλογή ἐναπόκειται στήν Ἀμερική καί στήν Εὐρώπη νά τῆς σταθοῦν» κτλ κτλ! Ἀλλά καί τήν προηγούμενη μέρα ἡ AJC «καλωσόριζε τά ἱστορικά γεγονότα στήν Οὐκρανία», τόνιζε τήν θερμή σχέση τοῦ Χάρις μέ τή χώρα (τόν εἶχε τιμήσει ὁ πρώην πρόεδρος Γιούσενκο) καί δέν διατύπωνε τήν παραμικρή ἐπιφύλαξη γιά τίς ἐξελίξεις! Πουθενά οἱ φασίστες τοῦ «Δεξιοῦ Τομέα», πουθενά οἱ νεοναζί τοῦ «Σβόμποντα» (κάποιοι καί φυσικοί ἀπόγονοι συνεργατῶν τῶν SS), οὔτε κἄν οἱ ἀναφερόμενες «ἐπιθέσεις κατά συναγωγῶν»!!! Μένει κανείς ἄναυδος ἀπό τήν ὕποπτη ἐπιλεκτικότητα τοῦ κυρίου προέδρου. Τί συμπέρασμα νά βγάλει κανείς; Μήπως ὅτι εἰδικά οἱ  Ἕλληνες ΔΕΝ ἔχουν τό δικαίωμα νά ἐπιλέγουν ὄχι μόνο τόν ἐθνικό προορισμό τους ἀλλά οὔτε κἄν τόν ὑποψήφιο πάρεδρο τοῦ Πεντάλοφου; Μήπως ὅλα τοῦτα τά περί «ἀντισημιτισμοῦ» εἶναι σκέτα φούμαρα καί χαρτιά πολιτικοῦ ἐκβιασμοῦ; Μήπως ὅτι αὐτά τά σκιάχτρα τύπου Χάρρις εἶναι οἱ χειρότεροι ἐχθροί τοῦ ἑβραϊκοῦ λαοῦ;

K.K.

Comments Off


ΕΞΩ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ
ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΩΡΑ!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τουρκικά Νέα
Ο τουρκόφωνος τύπος στη Θράκη και στον Κόσμο


Παρατηρητήριο Μέτε
Τα νέα του ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε


Ένα Καράβι Για Τη Γάζα | ShipToGaza.gr
Ενα Καράβι Για Τη ΓάζαΣχετικά...

Αρθρογραφία

Μόνιμες στήλες

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΑΡΘΡΑ
  3. ΣΧΟΛΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

Λέξεις

Επισκέπτες

free counters